Alvászavarra és álmatlanságra természetesen

 

Sajnos a stressz megkeseríti mindannyiunk életét. Ennek következtében szorongás és depressziós állapotok is kialakulhatnak, melyek ma már szinte népbetegségnek számítanak. A panaszokat nem ritkán sokan gyógyszeresen kezelik, azonban nem kell rögtön nyugtatóhoz nyúlni.

 levendula, egészséges életmód, egészségesen, orbáncfű, macskagyökér, citrom, idegerősítő

Testünk méregtelenítése mellett az elmét is rendszeresen tisztítani kell. A gyógynövények ebben is segítenek nekünk.   

Természetes gyógymódok segítségünkre vannak a természet patikájából.

A szintetikus gyógyszerek családjában nincsenek idegerősítők, csak nyugtató és altató hatásúak, ezek azonban függőséget okozhatnak. A stressz leküzdésében elsősorban az idegerősítő gyógynövények vannak segítségünkre, melyek nem okoznak függőséget.

 

Idegerősítő gyógynövények

 

A citromfű teája ideg- és szívnyugtató, görcsoldó. Hatékonyan oldja a depressziót, serkenti az emésztést, alkalmazható gyomorrontás, gyomorsav túltengés és fejfájás ellen is. A citromfüvet nevezhetjük a nyugalom gyógynövényének is, hiszen álmatlanságra és alvászavarokra kitűnően alkalmazható. Lefekvés előtt 1 órával lassan kortyolgassunk el 1-2 dl teát, melytől nyugodt lesz az alvásunk.

Citromfű tea készítése: forrázzunk le 3 teáskanálnyi citromfű-levelet, majd 10 perc állás után szűrjük le. Naponta 3X1 csészével fogyasszunk 4-6 héten át ideges állapotokra és depresszió esetén.

 

 

A levendula teája idegnyugtató, görcsoldó, fejfájás-csillapító, fertőtlenítő hatású. Alkalmazhatod idegesség, nyugtalanság, idegi alapú alvászavarok, idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére. Kitűnő még álmatlanságra és idegi alapú alvászavarok esetén a levendula tinktúra is. Egy teáskanálnyi tinktúrát keverjünk el vízben és igyuk meg.

Levendula tea készítése: 1 csésze forrásban lévő vízbe tegyünk 2 teáskanálnyi levendulavirágot, hagyjuk állni 5-10 percig, majd szűrjük le.

 

A macskagyökér is hatékony nyugtató és enyhe altató hatású. A macskagyökér fürdő idegesség, alvászavar kezelésére alkalmazható.

Macskagyökér fürdő készítése: Hagyjunk állni 100 gramm macskagyökeret 1 liter vízben fél napon át, majd szűrjük le, s öntsük a fürdővízhez.

Macskagyökér tea: Alvászavarok, idegesség kezelésére, nyugtató, stresszoldó hatású. Elkészítése: Forrázzunk le 3 dl vízzel 1-2 teáskanálnyi összevágott macskagyökeret, hagyjuk állni 8-10 percig, majd szűrjük le.

 

Az orbáncfű a depresszió, az idegesség és az alvászavarok tüneteit is enyhíti. Mivel az egész testet ellazítja, a menstruációs görcsök enyhítésére is szolgál.

Rendszeres fogyasztása fokozza az epetermelést, és szabályozza a keringést. 3-4 hét után érezhető hatása.  Mivel hatását pár hét rendszeres fogyasztás után éri el, így az időszakos depresszióban (pl. tavaszi depresszió), szenvedőknek célszerű már a tél végén elkezdeni alkalmazását.

Orbáncfű tea készítése: Két teáskanál szárított orbáncfüvet leforrázunk 2 dl vízzel, hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le!

Alvászavar és depresszió esetén lefekvés előtt igyunk 1 csészével. 6 hét folyamatos fogyasztás után 6 hét szünetet kell tartani!

Az orbáncfüvet nem szabad vérhígító mellé fogyasztani!

Csökkenti a fogamzásgátló tabletták, antidepresszánsok, nyugtatók, epilepszia ellenes- és fájdalomcsillapító gyógyszerek hatékonyságát!

 

egészséges életmód

 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg és belsőleg egyaránt gyulladáscsökkentő, hűsítő,...
TOVÁBB
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról. Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa....
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg és belsőleg egyaránt gyulladáscsökkentő, hűsítő,...
TOVÁBB
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat is előszeretettel használja. Összetevőinek köszönhetően elsősorban...
TOVÁBB
Egy növény, mely százszor hatékonyabb a kemoterápiánál
  Ez a gyógynövény nem más, mint a tavasszal a mezőket sárga színnel beborító pitypang (Taraxacum officinale). Ugye nem gondoltuk volna, hogy ez az...
TOVÁBB
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról. Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa....
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék