Grapefruitmag-csepp az antibiotikumok konkurenciája

 

Nem hiányozhat otthoni házi patikánkból a grapefruitmag-csepp sem. A grapefruit cseppek előnyei közé tartozik mindenféle fertőző kórokozó, baktérium, vírus és gomba elpusztítása.

 grapefruit csepp, grapefruit kivonat, lábizzadásra, szagtalanítás, gomba ellen, fertőtlenítésre, tyúkszemre, szemölcsre, ekcémára, herpeszre, hasmenés, székrekedésre, övsömörre, korpásodás ellen, fogfájásra

A grapefruit nemcsak C-vitaminban gazdag, hanem még finom is. A grapefruit nagyon értékes természetes antibiotikus anyagokat hordoz magjában. Ezt a csodaszert már hazánkban is be lehet szerezni, s így otthon is bárki felhasználhatja.

 

A kutatások szerint több száz baktériumtörzset és a gombák többségét képes a grapefruitmag-kivonat elpusztítani. Antibiotikumok használatával gyakran gombás fertőzések jönnek létre (hüvelygomba), melyek nagy részét a grapefruitmag-kivonat hatékonyan elpusztítja és helyreállhat a megfelelő bél- és hüvelyflóra. A hatásért a flavonoidok, és glikozidok felelősek, melyek meggátolják, hogy a kórokozók a saját anyagcseréjük számára fontos aminosavakat felvegyék. Ezenkívül a mikroorganizmusok (baktériumok, gombák) sejtfalából elvonnak egyes anyagokat, s emiatt a sejtek teljesen szétesnek, a kórokozók elvéreznek.

 

A grapefruitmag cseppek felhasználása

●    Vírus-szemölcs (verucca), herpesz vagy nátha esetén, naponta 3-szor 3 cseppet tegyünk a szemölcsre.

●    Szájüreg megbetegedései és fogfájás, kisebb fekélyek, szájpenész, gombás fertőzés, rossz lehelet, szuvasodás, fogkő, fogínygyulladás esetén, naponta 3-szor 1-2 csepp oldatot masszírozzunk be az ujjunkkal a fogínybe. A szájnyálkahártya fájdalmas fekélye esetén naponta többször is öblögessük át a szánkat grapefruit-cseppes oldattal, 2 dl vízbe tegyünk 10 cseppet. Fogfájás esetén egy kis vattadarabkát nedvesítsünk be, cseppentsünk rá 5-10 csepp grapefruit-kivonatot, majd tegyük a fájó fogra vagy a fog és a pofazacskó közé. Fogszú

A fogszuvasodás megelőzhető, ha a fogmosást követően esténként a kimosott fogkefére 3-6 csepp kivonatot teszünk, s azzal a fogakat és a fogínyt alaposan átdörzsöljük.

●    Torok és az orr fertőtlenítésére, nátha, köhögés, rekedtség, torokfájás, gégegyulladás esetén, langyos vízbe csepegtessünk 10 csepp kivonatot, majd kétóránként gargalizáljunk vele. Ezenkívül naponta legalább négyszer 5 cseppet csepegtessünk vízbe, és igyuk meg.

Orrmelléküreg-gyulladás esetén fél dl langyos vízbe cseppentsünk 4 csepp oldatot, majd cseppentsünk a keverékből 5 cseppet mindkét orrlyukba. Szívjuk fel jó alaposan, majd fújjuk ki az orrunkat erősen. Az egész eljárást ismételjük meg naponta 3-szor.

 

 

●    Hajmosás után 10 csepp grapefruitmag-kivonat megszüntetheti a fejbőr korpásodását, ha egyenletesen eloszlatjuk a fejbőrön alaposan bemasszírozva.

●    Külsőleg szőrtüszőgyulladásra, vágott sebekre, bőrkiütésre, övsömörre, ekcémára, szemölcsökre, bőrgombásodásra, fejtetűség esetén. Kisebb és nem túl mély sebeket (horzsolás, késsel történő vágások) könnyen és gyorsan fertőtleníthetünk grapefruit-cseppes oldattal. Tegyünk egy pohár vízhez 10 csepp kivonatot, és öblítsük le vele a sérült részt.

●    Gyomor-, bélrendszeri problémákra, hasmenésre, székrekedésre, étvágy- és emésztésjavításra, bélflóra rendezésére 6 héten keresztül naponta 3-szor 10 csepp grapefruitmag-kivonatot cseppentsünk 2 dl vízbe és ezt fogyasszuk étkezések előtt fél órával. Figyelem! Amennyiben a gyomorfájás 1 héten belül nem szűnne meg, feltétlen fordulj orvoshoz!

●    Kiváló konzerváló hatása miatt befőttek tartósítására is használhatod.

●    Hatékony ellenszere az ekcémának, herpesznek, tyúkszemnek, pattanásoknak, fertőzéses eredetű bőrkiütéseknek, lábgombának. 2 evőkanál olívaolajba tegyünk 10 csepp grapefruitmag-kivonatot, és ezzel kenjük be naponta többször is az ekcémás bőrrészt. Ekcémánál és aknénál segít a kivonatot tartalmazó vízzel történő lemosás is.

Egy kis vattapálcikát itassunk át hígítatlan grapefruitmag-kivonattal, s ezzel ecseteljük be reggel és este a gombás lábakat.

Tyúkszem esetén reggelente grapefruit-cseppes vattapálcikával ecseteljük be a bőrt. Este vegyünk 10-15 perces lábfürdőt, melyhez cseppentsünk 10 csepp kivonatot, majd töröljük szárazra a lábakat és tegyünk rá éjjelre egy sebtapaszt, amelyet előzetesen 3 csepp grapefruitmag-olajjal itassunk át.

●    Szintén hatékony izzadó lábak, intim testrészek szagtalanításában.

●    Rendkívül eredményes élelmiszerek – zöldségek, gyümölcsök, húsok – lemosására, takarításnál, klímaberendezések, hűtőszekrény, úszómedencék, házi szökőkutak, betegszobák fertőtlenítésére, penészedés gátlására, mosásnál ruhaneműk fertőtlenítésére.

●    Napi 5 csepp grapefruitmag kivonat 1 dl vízben megelőző hatású a hideg évszakokban, nehezebben kapható el az influenza, megfázás. Ha mégis elkapjuk napi 3x15-20 csepp hatékony javulást eredményez.

 

Figyelem! A kivonatot akut problémák esetén szakember által meghatározott ideig szedhetjük! Túlzottan nagy adagok szedésekor esetleg fejfájás, hasmenés és hasi görcsök jelentkezhetnek. A kivonat a szembe nem kerülhet! Kizárólag hígítva használjuk! Hígítatlanul szemölcsök, láb- és körömgomba esetén használható külsőleg. Citrus allergiában szenvedők nem szedhetik. Csecsemőknél és kisgyermekeknél kisebb adagot használjunk. Várandós anyukák is szedhetik.

 

 

 

székrekedésre

Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról. Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa....
TOVÁBB
Egy keverék, mely elpusztítja az összes betegséget
  A cékla, sárgarépa és az alma leve összekeverve egy mágikus ital, amely világszerte csodálatos egészségügyi hatással rendelkezik!   Különféle...
TOVÁBB
Gyógyítja a cukorbetegséget, refluxot és még sok mindent
  Megtisztítja a májat, gyógyítja a cukorbetegséget és a refluxot, fogyaszt és még álmatlanságra is jó! Biztos van a Te konyhádban is! Ha mégis hiányozna...
TOVÁBB
A cukorbetegség egyik ellenszere a fügelevél
  A fügelevél egyik ismert cukorbeteg gyógyító alapanyag, jelentős antidiabetikus tulajdonsággal rendelkezik.   Nem csak cukorbetegeknek ajánlott, mivel...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg és belsőleg egyaránt gyulladáscsökkentő, hűsítő,...
TOVÁBB
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat is előszeretettel használja. Összetevőinek köszönhetően elsősorban...
TOVÁBB
Egy növény, mely százszor hatékonyabb a kemoterápiánál
  Ez a gyógynövény nem más, mint a tavasszal a mezőket sárga színnel beborító pitypang (Taraxacum officinale). Ugye nem gondoltuk volna, hogy ez az...
TOVÁBB
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról. Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa....
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék