Fahéjjal az öregedés és az elhízás ellen

 

A fahéj egyike a legrégebb óta használt gyógy- és fűszernövényeknek, gyógyhatásait már az ókori népek is ismerték.

 

A csodás fahéj ne csak karácsonyi ünnepek alkalmával jusson eszünkbe, mivel nemcsak egyszerű fűszer, hanem igazi gyógyelixír, ami számos problémánkat képes orvosolni.

A fahéj vírus- és baktériumölő hatású, gyógyítja az emésztési zavarokat, segít a cellulitisz eltüntetésében, szabályozza a vércukorszintet és még öregedést gátló hatása is van.

 

Sokoldalú gyógynövény

 

Az egyiptomiak balzsamokat készítettek belőle, és használták füstölőszerként, afrodiziákumként is. Régóta ismert emésztésjavító, hangulatfokozó és antioxidáns hatása, csökkenti a káros LDL koleszterinszintet és a vércukorszintet egyaránt.

 

A fahéj elsőrangú a cukoranyagcsere szabályozásában. Többféleképpen is hat a vércukorszintre, így képes akár hússzorosára is növelni a cukoranyagcsere folyamatát. Egyrészt lassítja az emésztés során a gyomor ürülését, ezáltal megelőzi a vércukorszint ingadozását, ami gyakran további táplálékfelvételre ösztönözne. Másrészt növeli az inzulin és az antioxidánsok hatékonyságát.

 

A fahéj késlelteti az öregedést

 

Magas fenoltartalma révén a fahéj hatékonyan gátolja a cukormolekulák más molekulákkal való összekapcsolódását, amely folyamat egyébként a szövetek károsodásához és öregedéséhez vezet. A fahéj, más fenoltartalmú fűszerekhez hasonlóan hatékonyan csökkenti a magas vércukorszint által okozott szövetkárosodásokat és gyulladásokat, illetve képes megelőzni a szívbetegségeket és az idő előtti öregedést.

 

 

Fahéjat emésztési zavarokra

 

Mivel a fahéj egyúttal görcsoldó és emésztésjavító hatású is, hatékonyan csökkenti a felfúvódást, a bélgörcsöket, a hányingert és a gyomorpanaszokat.

Fertőtlenítő, antioxidáns hatóanyagai révén kiválóan alkalmazható a gyomor és a bél csatorna fertőzései és légúti megbetegedések ellen egyaránt.

 

Fahéj, a gondűző

 

Fűszeres, édeskés aromája révén kedvelt alkotóeleme bizonyos ételeknek, süteményeknek és melegítő italoknak. Nemcsak a baktériumokat űzi el, hanem egyúttal jókedvre is derít.

A fahéj olaja feszültségoldó, pezsdítő tulajdonsága miatt remek afrodiziákum is.

 

Hogyan használd még?

 

Használd ki a fahéj jótékony hatásait ételeid, italaid fűszerezéséhez. A fahéj remekül illik mindenféle édes gabonakásához (a tejberizshez hasonlóan), süteményekhez és turmixokhoz, gyümölcslevesekhez, édes teák, kakaó, kávé és forró csokoládé ízesítésére. Megszórhatjuk a nyersen fogyasztott gyümölcsöket is fahéjjal, mely nemcsak finom, de remek erjedésgátló is, így elkerülhetjük a puffadást, savasodást.

 

 


Legnépszerűbb képek a hónapban

    Legnépszerűbb videók a hónapban

      A www.egeszsegter.hu oldalon található információ kizárólag információadás, tájékoztatás céljára szolgál. Nem alkalmas diagnózis felállítására, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem állítunk fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyes találkozások során, sem az Interneten keresztül. Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.egeszsegter.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, illetve ne próbáljon módosítani az orvos által előírt kezelésen, vagy esetleg az orvos által előírt kezelést abbahagyni. A www.egeszsegter.hu tartalma nem használható gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. Az oldal tartalma nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát vagy kezelését.
      © 2013 egeszsegter.hu. Minden jog fenntartva!
      Médiaajánlat