Élelmiszerek, melyek táplálják a rákos sejteket

 

A daganatos betegek számára veszélyes lehet néhány élelmiszer fogyasztása, ugyanis erősíthetik a daganatos sejtek terjedését, növekedését.

 rák, rákgyógyítás, rákmegelőzés, ráksejtek

Lássuk melyek ezek az élelmiszerek, amelyeket kerülni kell

 

Konzervek

A konzervek belső falain egy olyan bevonat található, mely elkülöníti a benne található élelmiszert a fémtől, ez az anyag a BPA vagyis a biszfenol. A BPA egy rendkívül veszélyes kémiai vegyület, amelyet a gyanták előállításakor használnak. Leginkább az ösztrogén női hormonra van rossz hatással, felborítva a hormonháztartást, de emellett még elhízást, cukorbetegséget, meddőséget és rákot is okozhat.

 

Tenyésztett lazac

Nagy mennyiségben található a tenyésztett lazacban dioxin, PCB és egyéb rákkeltő anyag.  A PCB kemikáliák az ösztradiol nevű női hormont magukba szívják és ezzel olyan hatást fejtenek ki, amely ösztönzi a rákos sejtek szaporodását.

A természetes élőhelyéről kifogott lazac azonban nem veszélyes.

 

 

Aszpartám

A aszpartámot tartalmazó szénsavas üdítők, élelmiszerek, édesítők sem tesznek jót a rákkal küzdőknek, hiszen ez a mesterséges édesítőszer elősegíti a mellrák fejlődését, felelős lehet a limfóma kialakulásáért, hozzájárulhat az inzulin rezisztenciához, de akár okozhat születési rendellenességeket, valamint a szívroham esélye is megnőhet.

 

Mikrós popcorn

Olyan mesterséges ízadalékok vannak a tasakos mikrós popcornban, amelyek veszélyt jelentenek az immunrendszerre és a májra is. Az amerikai egészségügyi hatóságok szerint a termék csomagálásában található perfluoroktánsav rákot okozhat, és emellett még bőr- és emésztési problémákat is előidézhet.

 

 

Burgonya chips

A chipsek gyakran tartalmaznak mesterséges ízfokozókat, amelyek rákkeltőek lehetnek. Készítésükkor, a magas hőfokon való kezelés miatt akrilamid keletkezhet, ami szintén rákot okozhat.

Ezeken felül még sok kalóriát is tartalmaznak, így könnyen elhízhatunk fogyasztásával, de egészségtelen minőségű só tartalma miatt magas vérnyomás is kialakulhat.

 

Füstölt, sózott ételek

Az üzletekben kapható baconok, szalámik, kolbászok többsége sok nitrátot, nitriteket tartalmaznak, amelyek károsak az egészségre. Megnehezítik az emésztést, de súlyosabb esetben akár rákot is okozhatnak, ezért érdemes fogyasztásuk helyett más alternatív megoldást választani, ha mégis szeretnénk húskészítményeket fogyasztani.

 

Hús

A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban szenvedők számára.

 

Genetikailag módosított élelmiszerek

Szinte mindenben benne vannak, ezért ezeket az élelmiszereket nem könnyű kikerülni. Bekerülve a szervezetbe belső gyulladásokat, akár rákot is okozhatnak, legyengítik az immunrendszert, megbetegíthetik a májat és az agy bizonyos részeit is.

 

Kristálycukor

A cukor táplálja a daganatot. Növeli az inzulinszintet és támogatja a rákos sejtek szaporodását.

A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful stb. aszpartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz vagy a melasz (a répa- vagy nádcukor gyártás mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben.

 

Tej

A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat.

 

Együnk sok gyümölcsöt és zöldséget. Lehetőleg hazai (vagy) ellenőrzött, szezonra jellemző zöldséget, gyümölcsöt fogyasszunk és mindent mossunk meg alaposan fogyasztás előtt! Kerüljük a táplálékkiegészítőket és a vitaminkészítményeket, táplálkozzunk kiegyensúlyozottan. A természetes élelmiszerekben lévő tápanyagok sokkal hatásosabbak, mint a nagy dózisban bevitt mesterséges vitaminok és ásványi anyagok.

 

rák

Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra?
  A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az...
TOVÁBB
Egy növény, mely százszor hatékonyabb a kemoterápiánál
  Ez a gyógynövény nem más, mint a tavasszal a mezőket sárga színnel beborító pitypang (Taraxacum officinale). Ugye nem gondoltuk volna, hogy ez az...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely egyszerűen gyógyítható rendszeres szeretkezéssel. 12 ok, melynek...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék