Savanyított vöröskáposzta

Téma: Receptek  | Hozzászólás

 

Hozzávalók

 

4 kg vöröskáposzta,

7 dkg só,

ízlés szerint köménymag,

1 db 5 literes üveg.

 

Elkészítés

 

A káposztát szabadítsuk meg a külső levelektől, majd gyaluljuk vékonyra a torzsa nélkül. Tisztára mosott, száraz üvegbe rétegesen rakosgatjuk. Az üveg aljára szórunk egy kevés káposztát, sózzuk és gyengéden egy burgonya törővel ütögetjük, óvatosan nyomkodjuk, hogy a káposzta a só és a dömöckölés hatására levet engedjen.

 

Így folytatjuk tovább, amíg a káposzta el nem fogy. A sónak ki kell tartania a végéig. Lehet szórni közé egészköményt ízlés szerint.

 

Ha készen van, akkor a tetejére tegyünk egy olyan vízzel töltött, tiszta üveget nehezéknek, mely befér az üveg száján. Takarjuk le és tegyük 2 napra meleg helyre, hogy a forrás megindulhasson, majd rakjuk hűvösre, mondjuk spájzba, vagy zárt teraszra. Két hét után fogyaszthatjuk, de ekkor már egy kupakkal zárjuk az üveget. Nagyon finom, kellemesen savanykás, sült húsokhoz kiváló, de magában is fogyasztható. 

 


Neked ajánlott :

Legnépszerűbb képek a hónapban

    Legnépszerűbb videók a hónapban

      A www.egeszsegter.hu oldalon található információ kizárólag információadás, tájékoztatás céljára szolgál. Nem alkalmas diagnózis felállítására, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem állítunk fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyes találkozások során, sem az Interneten keresztül. Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.egeszsegter.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, illetve ne próbáljon módosítani az orvos által előírt kezelésen, vagy esetleg az orvos által előírt kezelést abbahagyni. A www.egeszsegter.hu tartalma nem használható gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. Az oldal tartalma nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát vagy kezelését.
      © 2013 egeszsegter.hu. Minden jog fenntartva!
      Médiaajánlat