10 tipp, hogy boldog légy!

 

A boldogságot legtöbbször valamilyen nagy változástól, külső tényezőtől, nem várt örömforrástól várjuk. Pedig az életben számos olyan dolog van, mely képes boldoggá tenni minket. Ezek nagy része pedig már most is része a mindennapjainknak – vagy könnyen azzá tehető – csak fel kell azt ismernünk, és megtanulnunk értékelni. 

 

Fedezd fel az élet mindennapi örömforrásait, és élvezd őket! Ne feledd, a boldogság elsősorban döntés kérdése.

 

1. Reggeli kényeztetés

 

Egy finom kávé vagy tea reggel csodákra képes.

Nem csak a testünket, hanem a lelkünket is feltölti energiával.

Engedd, hogy magával ragadjon ez az élmény. Tedd mindennapjaid részévé ezt az örömteli rituálét.

Kényeztesd magad!

  

2. Megjelenés

  

A megjelenés megtervezése számos nő számára jelent kihívást, miközben mások örömmel vetik bele magukat a feladatba.

Nézd át a ruhatáradat, válogass össze újabb és újabb darabokat, tanuld meg kombinálni őket.

Tanulmányozz divatblogokat, meríts belőlük inspirációt. Találd meg a számodra megfelelő stílus és színvilágot. Tervezd meg a megjelenésedet, leld örömödet egy-egy jól sikerült kompozícióban. Tapasztalataidat oszd meg másokkal is.

  

3. Dekoráció

  

Nem csupán saját magunk, hanem a környezetünk díszítésében is örömünket lelhetjük. Nem csak a folyamat maga, hanem a végeredmény is szemet, és lelket gyönyörködtethető lehet.

Szép környezetben pedig a munka és a pihenés is sokkal jobban esik.

Ne sajnáljuk hát az időt rá! Ha utána olvasunk, kis fantáziával akár pénztárcabarát módon is újjávarázsolhatjuk a környezetünket. Leld benne örömöd!

 

4. Gasztronómia

 

A finom ízek, a jóízű beszélgetések, a társaságban elfogyasztott ételek, egy-egy új étterem, vagy kultúra konyhájába való betekintés mindig izgalmas és élvezetes időtöltést jelentenek.

Adózz a testi örömök ezen fajtájának időnként, fedezz fel új ételeket, recepteket, tapasztalj meg új élményeket, és oszd meg őket azokkal, akik közel állnak a szívedhez.

Ne feledd, a minőségi ételek nem csupán a testedet, hanem a lelkedet is táplálják!

 

5. Szünet

 

Néha tarts szünetet, és élvezd az így nyert perceket!

A szabadidő akkor igazán édes, ha intenzív munka előzi meg.

A feltöltődésre nagy szükségünk van ahhoz, hogy folytatni tudjuk a feladataink elvégzését, így időről-időre lehetőséget kell biztosítanunk magunknak a kikapcsolódásra.

Állj meg olykor, és ajándékozd meg magad az édes semmittevés pillanataival. Jár Neked a szünet. Élvezd ki!

 

 

6. Ajándék

 

Olykor-olykor mindannyian elcsábulunk, és ilyenkor olyasmi kerülhet a kosarunkba, amire nincs is igazán szükségünk.

Ne legyen bűntudatod emiatt! Inkább időről-időre ajándékozd meg magad valami különlegessel, s oszd meg az örömödet azokkal, akik képesek értékelni a választásodat.

Időnként engedd meg magadnak a vásárlás luxusát!

 

7. Hobbi

 

Rendszeresen szakíts időt arra a tevékenységre, mely örömöt okoz, és sikerélményt jelent. A megfelelő önkifejezési eszköz megtalálása és gyakorlása hozzátartozik a lelki egészségünk megőrzésének folyamatához. Semmiképp se tekints rá időrabló tevékenységként. Sőt! Nyugodtan hódolj a szenvedélyednek, és ismertess meg másokat is a hobbid szépségeivel!

 

8. Barátok

 

A barátok jelenlétét természetesnek vesszük, pedig a szívünkhöz közelálló személyekkel való kapcsolatainkba rengeteg időt és energiát invesztálunk. Mindaddig azonban, míg az együtt átélt élmények mindannyiunk számára élvezetesek, ez a fajta befektetés nem tudatosul bennünk.

Pedig arról, hogy mit jelentenek a számunkra egy percre sem szabad megfeledkeznünk.

A barátainkat meg kell becsülnünk, hiszen a velük megélt események igazi boldogságot jelentenek a mindennapokban. Értékeld hát őket! Fejezd ki feléjük a szeretetedet.

 

9. Elismerés

 

A környezetünkből érkező őszinte elismerés – szóljon az a személyiségünknek vagy a viselkedésünknek – mindig jól esik. Ne jöjjünk tehát zavarba, ha elismerik a munkánkat, vagy épp bókolnak a nőiességünknek. Sőt! Az elismerésre önmagunk részéről is időről-időre szükség van.

Jegyezzük meg tehát, ha valamit jól csinálunk. Örüljünk annak, ha sikerült valami fontosat megvalósítanunk.

Ismerjük el, becsüljük meg, értékeljük azt, akik vagyunk!

 

10. Harmónia

 

A boldogság legfőbb forrása a harmónia. A harmónia alapja pedig az elégedettség. Elégedettség önmagunkra, az aktuális élethelyzetünkre, a környezetünkre vonatkozóan.

Elégedettnek lenni annyi, mint elfogadni és hálásnak lenni azért, amit kaptunk, amiért megdolgoztunk, amit elértünk.

Gondold végig minden nap, mennyi mindenért lehetsz hálás a sorsnak, önmagadnak, a világnak!

 

Légy elégedett az életeddel, kerülj harmóniába önmagaddal, légy boldog!

 

Forrás

 

 

 


Hír kategória : Pozitívan
Hír címkék: harmónia, boldogság, pozitív gondolkodás

Neked ajánlott :

Legnépszerűbb képek a hónapban

  Legnépszerűbb videók a hónapban

   A www.egeszsegter.hu oldalon található információ kizárólag információadás, tájékoztatás céljára szolgál. Nem alkalmas diagnózis felállítására, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem állítunk fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyes találkozások során, sem az Interneten keresztül. Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.egeszsegter.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, illetve ne próbáljon módosítani az orvos által előírt kezelésen, vagy esetleg az orvos által előírt kezelést abbahagyni. A www.egeszsegter.hu tartalma nem használható gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. Az oldal tartalma nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát vagy kezelését.
   © 2013 egeszsegter.hu. Minden jog fenntartva!
   Médiaajánlat