A lemúriai, magas biorezonanciás csodakenyér

 

Eredete

Ősi tudás felhasználásával az atlantiszi, de minimum az ókori egyiptomi időkből származó recept alapján jutott a birtokunkba. Bátran merem állítani, hogy gyógyító hatása van a hosszú távú fogyasztásának.

 

lemúriai csodakenyér, biorezonanciás kenyér

Mit várhatunk fogyasztásától?

Rendkívül erős méregtelenítő hatást, energetizál és vitalizál egész napra, szebb, fényesebb bőrt, hajhullás megszűnését, emésztés kiegyensúlyozását, rendkívül illatos, aromás, finom ízhatást, 2  kg súlycsökkenést, vízháztartás normalizálását.

Még a leggyakorlatlanabb háziasszony, is el tudja készíteni, nincs benne semmi ördöngösség, ha pontosan követed a leírtakat.

 

A hozzávalókról az alábbiakban olvashatsz néhány hasznos információt. Az anyagok már külön-külön is csodás hatással bírnak, az összhatás azonban különleges! Igazi csoda!

 

Búzacsíra

A búzacsíra gyógyító ereje magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhető. Csökkenti a szervezetben a szabadgyök-képződést, ezáltal a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Életfontosságú anyagai az A-, B-, E-vitamin és a szelén, de jelentős a kalcium-, magnézium-, cink-, mangán és folsav tartalma is.

 

Tönkölybúza

A tönkölybúza a többi gabonafajtához képest jelentős rosttartalommal rendelkezik, ezért elősegíti az emésztést.

A tönkölybúzának a hagyományos búzánál kedvezőbb az aminosav összetétele, lényegesen több ásványi anyagot és vitamint, valamint vasat, rezet és cinket tartalmaz. A vas a hemoglobin és az energia felszabadításában szerepet játszó enzimek összetevője, a réz számos enzim alkotórészeként a központi idegrendszer működéséhez szükséges. A cink több enzim ill. az inzulin alkotórészeként az anyagcserében vesz részt.

 

Tökmag

Bármilyen furcsa is sokak számára, a tökmag igen fontos szerepet tölt be az egészséges táplálkozásban. A magban lévő 45%-os linolsav, valamint fitoszterin tartalomnál fogva elsősorban a hólyag- és prosztatabetegségek gyógyszereként tartják számon, de magas esszenciális zsírsav tartalma fokozott védelmet nyújt a szívinfarktus kialakulása ellen is. Ezen túlmenően jelentős mennyiségű E-vitamin és szelén található benne, amelyek antioxidáns és gyulladásgátló hatást váltanak ki a szervezetben. A tökmagban olyan proteáz-inhibitorok is vannak, amelyek gátolják a béltraktusban a vírusok és a baktériumok aktivizálódását. (A nyers tökmagból sajtolt zöldes árnyalatú olaj kifejezetten finom, aromás. Zsírtartalmának 57 %-át többszörösen telítetlen zsírsavak teszik ki.)

 

Napraforgómag

A napraforgómag nemcsak finom rágcsálnivaló, hanem bőséges olajtartalma is kiemeli az olajat adó növények közül. A napraforgó mag 47 % olajat tartalmaz, és annak 65 %-a esszenciális olaj. Ásványi anyagokat, nyomelemeket is bőven találunk benne. Hatóanyagai: cholin, linolein, olein, lecithin. A benne lévő hatóanyagok, összetevők kedvező élettani hatásainak köszönhető mai népszerűsége. Az egészséges életmód hívei különösen a magas E-vitamin, telítetlen és esszenciális zsírsav tartalma miatt becsülik.

 

Lenmagolaj

Az esszenciális zsírsavak (EFA), amik a lenmagban is megtalálhatóak, szükségesek az általános egészségi állapothoz, beleértve a megfelelő zsíranyagcsere folyamatokat, energiatermelést, sejtfunkciók szabályozását, és a sebek ill. sérülések gyógyulását. A lenmagolaj, a ,,jó zsír" egyaránt segít fittnek és egészségesnek maradnunk, míg a ,,rossz" zsírok veszélyeztetik egészségünket és teljesítőképességünket.

 

Az aktív életmódot élők elmondása alapján a lenmagolaj kiegészítők segítik számukra a gyorsabb regenerálódást, és segítenek csökkenteni az edzés utáni izomfájdalmakat. A kutatók szerint ezt a lenmag gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása okozhatja. A kutatók azt is állítják, hogy növeli az anyagcsere ütemét, és így segíti a gyorsabb zsírégetést is. Sok sportoló számol be arról, hogy ha étrendjükbe beiktatják a lenmagolajat, akkor rándulásaik és zúzódásaik gyorsabban gyógyulnak. Néhány eredmény azt mutatja, hogy a kisebb sérülések akár negyedannyi idő alatt is helyrejönnek, mint korábban.

 

●  Csökkenti a gyulladást, így az izomfájdalmakat is, és növeli a rugalmasságot.

●  A sejtek szerkezeti sértetlenségét biztosítva segíti elő a regenerálódást és a gyógyulást.

●  Hozzájárul az egészséges súlycsökkenéshez a szervezet anyagcseréjének gyorsításával, így a zsírok gyorsabban tudnak elégni.

●  A lenmag biztosítja számunkra az omega-3 zsírsavakat.

 

Kutatások alapján a lenmagolaj a következő tünetek kezelésekor lehet hasznos

●  elhízás,

●  arthritisz,

●  székrekedés,

●  herpesz,

●  magas vérnyomás,

●  bőrproblémák, mint pl. az ekcéma és a pikkelysömör,

●  rák.

 

 

Kendermagolaj

A Kendermagolaj (nem összetévesztendő a hasisolajjal) rendkívül gazdag! Nyolc különféle esszenciális aminosavat tartalmaz, fontos vitaminokat, komplex B-vitamint és E-vitamint, és 90 %-ban többszörösen telítetlen zsírvakból áll, melyek fogyasztása kiemelkedően fontos az emberi szervezet számára.

 

Különösen ki kell hangsúlyoznunk, hogy a Kendermagolaj 50-70 %-ban linolénsavat (Omega-6) és 15-25 %-ban alfa-linolénsavat (Omega-3) tartalmaz. Ezért 10-20 gramm kendermagolaj fogyasztása fedezi a szervezet teljes napi szükségletét ezekből az esszenciális, telítetlen zsírsavakból.

 

Muszáj nyomatékosítanunk a kendermagolaj legkülönfélébb orvosi célokra való felhasználhatóságát. Az olaj tartalmaz az immunrendszer számára fontos gamma-linolénsavat is (GLA). Szintén növeli a prostaglandin képződését és segíti a gyulladások kezelését, csillapítását. A kendmagból készült olaj az egyetlen étkezési olaj, amely tartalmazza ezt az értékes összetevőt. Helyettesíthető vele a drága, GLA-t tartalmazó kapszulák szedése.

 

A GLA-nak jótékony hatása van a neurodermitis-re (az ekcéma egy makacs formája), a menstruáció előtt fellépő fájdalmak, ízületi gyulladások és a cukorbetegség-eredetű idegbántalmak enyhítésére. Valamint az alfa-linolén zsírsav segíthet az érrendszeri betegségek kezelésében. A kendermagolaj viszonylag magas Omega-3 zsírsav tartalommal rendelkezik, aminek szerepe van a koleszterin anyagcserében, megelőzi a vérrögképződést, ahogy meggátolja a vérlemezkék leragadását.

 

A krónikus gyulladások gyakori kiváltó oka a gyenge immunrendszer, az Omega-3 zsírsavak tompítják ennek tüneteit, ezért ajánlott a kendermagolaj használata ízületi gyulladás, a húgyhólyag krónikus gyulladása, vagy pikkelysömör, fekélyes vastagbélgyulladás és egyéb krónikus bélgyulladások esetén, valamit mozgásszervi rendellenességek kezelésére.

 

Az Omega-3 zsírsavak – mint a kendermagolaj – kiváló fájdalomcsillapítók. Ezért használják gyakorta betegek kezelésekor AIDS, asztma, zöld hályog, epilepszia esetén, a fájdalmak enyhítésére.

 

Recept 2 darab kb. 1 kg-os veknihez

Érdemes ekkora adagot elkészíteni, mert sokáig eláll. Különben is úgy a legízletesebb és a legaromásabb, ha egy-két napot érik. Úgysem marad belőle, mert a család és az ismerősök széthordják (tapasztalat!) De ha mégsem, akkor le is fagyaszthatod!

 

Hozzávalók

●  1 kg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt,

●  500 gr étkezési búzacsíra !!! - Vigyázat, itt nem a csíráztatott búzára gondolunk, hanem a kereskedelemben kapható lisztszerű termékre,

●  10 gr (kb. egy mogyorónyi) élesztő (nincs tévedés - minimális kell hozzá), élesztő helyett használhatsz 1,5 kávéskanál szódabikarbónát (lúgosít),

●  2 pohár élőflórás natúr joghurt,

●  6 dl, 40 oC víz (kicsit melegebb a kézmelegnél),

●  3,5 teáskanál tengeri só,

●  9 evőkanál tökmagolaj, lenmagolaj vagy kendermagolaj (lehet vegyesen is),

●  4 nagy marék hántolt, natúr napraforgómag,

●  2 marék hántolt tökmag,

●  2 db téglalap alakú sütőforma (11 cm széles x 30 cm hosszú x 8 cm magas),

●  a forma kibélelésére sütőfólia.

 

Megjegyzés 

1. A búzacsírát kiválthatod 500 gr fehér liszttel (BL 55) - de szerintem a kenyér elveszíti tőle az aromáját, és csökken a biorezonanciás energiaszintje is.

2. Ha kenyérsütő géppel dolgozol, akkor a mennyiség 1/3-át vedd! A tapasztalatom azonban azt diktálja, hogy kell neki a minimum 4-5 óra kelés a fermentálódáshoz, a gép ugyanis túl gyorsan végez! Vannak ételek amikhez igenis illik követni a hagyományokat a megfelelő eredmény érdekében.

3. Állítólag pörköltszaft tunkolására nem alkalmas – szendvicsekhez, köztes étkezésekhez, reggelihez azonban a legkitűnőbb.

 

A csodakenyér elkészítése lépésekben

1. A búzacsírát vegyítsd össze a tönkölyliszttel.

2. Melegíts 6 dl vizet kb. 40 oC fokosra és olvaszd fel benne a kb. mogyorónyi élesztőt.

3. A lisztkeverékből tégy az élesztős vízbe annyit, hogy tejfölsűrűségű kovászt kapj.

4. Tedd a kovászt langyos helyre és kb. fél órát hagyd kelni.

5. Ha felfutott, add az egészet a lisztkeverékhez a többi hozzávalóval együtt. Ízlés szerint, fél marék olajos magkeveréket hagyj meg a kenyér megszórásához.

6. Gyúrd össze, amíg el nem válik az edény falától. Elég masszív, sötét színű tésztát kapsz, keményebbet az átlagos kelt kenyértésztánál. Ne ijedj meg, csak gyúrd össze. Ha szódabikarbónát használsz, akkor csak 1-2 órát pihentesd a tésztát miután összegyúrtad.

7. Lisztezd be a tetejét és konyharuhával letakarva hagyd kelni 2 teljes órán keresztül.

8. 2 óra elteltével deszkán vágd két egyenlő darabra, gyúrd át őket, formálj akkora hengereket, hogy a sütőfóliával kibélelt formába férjen.

9. Egy kevés tengeri sót olvassz fel egy dl vízben, és kend meg a kenyereket. Szórd rá az olajos magkeveréket. (El is hagyható.)

10. Konyharuhával letakarva, langyos helyen további 2,5 - 3 órát keleszd.

11. Sütés előtt újra érdemes a kenyereket sós vízzel átkenni.

12. Melegítsd fel a sütőt 180 Celsius fokra úgy, hogy a sütő aljára elhelyezel egy kislábas vizet a pára kedvéért.

13. Süsd a kenyereket aranybarnára kb. 50 perc - 1 óra alatt.

Megjegyzés: A szódabikarbónás változat sokkal egészségesebb, és kevésbé munka és időigényes.

 

Fogyaszd egészséggel! Ez az étek maga az élet! Ha teheted, add tovább minél több embernek!

 

lemúriai csodakenyér

A lemúriai, magas biorezonanciás csodakenyér
  Eredete Ősi tudás felhasználásával az atlantiszi, de minimum az ókori egyiptomi időkből származó recept alapján jutott a birtokunkba. Bátran...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra?
  A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az...
TOVÁBB
Oldd ki a húgysavat a testrészeidből, hogy megszűnjön a köszvény és az ízületi fájdalom
  A köszvény egy kóros állapot. Duzzanatot, merevséget és súlyos fájdalmat okoz, akár pár óra alatt. A fő oka a nagy mennyiségű húgysav, amely...
TOVÁBB
A gyógyító pálinka
  A pálinka tiszta gyümölcsből, lepárlással készült erős szesz, igazi gyógyító hungarikum.   A „Pálinkás jó reggelt!” köszöntés a vidéki élet egy...
TOVÁBB
A ketogén étrend a rákból való kigyógyulás kulcsa lehet
  Fordította: Szabó-Velvárt László Vannak, akik számára a ketogén étrend nem kevesebbet jelent, mint a rák egyik gyógyszer nélküli kezelési módját. Ez...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék