Ha egészséges nassolni valóra vágysz készíts házilag almachipset! Sokkal jobb, mint a bolti!

Téma: Receptek  | Hozzászólás

 

Az almáról elég gyakran olvashatjuk, hogy „Naponta egy alma, az orvost távol tartja”. Az ősz és a tél egyik slágergyümölcse az alma, amiből otthon saját magunk is készíthetünk almachipset. A ropogós, almachips pofonegyszerű, olcsó és nagyon finom.

 

A vitaminokban és ásványi anyagokban rendkívül gazdag almachips az egyik legegészségesebb nassolni való. Akár tévézés, internetezés vagy egy jó könyv olvasása közben ropogtathatod.

 

Rengeteg jótékony hatása van a szervezetre: méregtelenít, felpörgeti az anyagcserét, és az idegrendszert is kedvezően befolyásolja.

Az almában megtalálható a fehérje, rostanyag, keményítő, só, almasav, cukor, csersav. Magas a foszfor, a vas, és a nátriumtartalma.

 

Fogyókúrázók számára rendkívül hasznos, mert a gyomor nagyon rövid idő alatt megemészti és szinte azonnal energiát nyerhetünk belőle. Foszfor tartalmának köszönhetően sokat segíthet a szellemi munkát végzőknek az idegrendszerre gyakorolt jótékony hatása révén. A benne található rostok nagymértékben felgyorsítják az anyagcserét. Az alma tisztítja az emésztőrendszert és megszabadít a felhalmozódott méreganyagoktól.

Az almachipsben minden vitamin és ásványi anyag megmarad.

 

Így készítsd el

 

Több helyen olvastam, hogy sütőben készítik 100-120 fokon. Mivel a C-vitamin már 60 fokon teljesen elbomlik, ezért én nem használom az almachips készítéséhez a sütőt.

Nem jelent nagy befektetést egy kisebb teljesítményű aszalógép vásárlása, mely egy 4-5 tagú család aszalvány szükségletét kielégíti. Csodás dolgokat lehet vele művelni. Aszalhatsz vele szilvát és szőlőt is. Száríthatsz vele paprikát és gyógynövényeket is.

 

 

A chips elkészítéséhez mosd meg az almát. Egy almacsumázó segítségével távolíts el a magházat (ebből főzhetsz teát), szeleteld fel kb. 2-3 milliméter vékony karikákra, rakd az aszaló tálcára és kb. 8 óra alatt elkészül az almachips. Legjobb, ha este indítod a folyamatot és reggelre készen is van.

Nem jó a túl vékony almaszelet sem, de a nagyon vastag sem. A vékony nagyon kiszárad, a túlságosan vastag pedig nem elég ropogós.

Ha az almakarikákat ráhelyezted a tálcára megszórhatod fahéjjal, de semmiképpen ne cukrozd. Még a kissé savanykás alma is nagyon kellemes ízű lesz. Szívesen rágcsálják a gyerekek is.

A tálcának a jobb kihasználtsága érdekében ketté vághatsz egy karikát és szorosabban rakhatod egymás mellé az almákat.

Légmentesen zárható edénybe néhány hétig is eláll, ha csak el nem fogy.

 

 


Neked ajánlott :

Legnépszerűbb képek a hónapban

    Legnépszerűbb videók a hónapban

      A www.egeszsegter.hu oldalon található információ kizárólag információadás, tájékoztatás céljára szolgál. Nem alkalmas diagnózis felállítására, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem állítunk fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyes találkozások során, sem az Interneten keresztül. Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.egeszsegter.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, illetve ne próbáljon módosítani az orvos által előírt kezelésen, vagy esetleg az orvos által előírt kezelést abbahagyni. A www.egeszsegter.hu tartalma nem használható gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. Az oldal tartalma nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát vagy kezelését.
      © 2013 egeszsegter.hu. Minden jog fenntartva!
      Médiaajánlat