EFT - Érzelmi Felszabadítás Technikák

 

Pusztán attól még nem fordult soha senkinek a sorsa jobbra, hogy tudomást szerzett valamiről, és azt nem alkalmazta.

 EFT, pozitív gondolkodás, egészséges életmód, érzelmi felszabadítás

Az EFT (Érzelmi Felszabadítás Technikák, Emotional Freedom Techniques) egy új, különösen hatékony gyógyító – öngyógyító módszer, amellyel helyreállítható szervezetünk testi-lelki-szellemi egyensúlya. Az energiarendszer harmonizálásával felszabadítja a szervezet öngyógyító képességét, és ezáltal mély testi gyógyulást és lelki átalakulást tesz lehetővé. Az EFT könnyen megtanulható, és elsajátítása után önállóan is alkalmazható stresszoldásra, érzelmileg felkavaró helyzetekben, fájdalmak enyhítésére, elsősegélynyújtásra, és kitartóbb alkalmazásával bonyolultabb lelki problémák, traumák feldolgozására is.

 

Zseniálisan egyszerű, fájdalommentes és a hatékonysága olyan horderejű, ahogyan Győri Jutka a www.harmonet.hu oldalon elmondta, hogy az a néhány mondat, amivel kifejezhető és amiből a lényege megérthető, nagyon kevés sokunknak ahhoz, hogy kellő indíttatást adjon elkezdéséhez.

 

Tehát, az EFT színes módszertana a következő:

Pusztán attól még nem fordult soha senkinek a sorsa jobbra, hogy tudomást szerzett valamiről, és azt nem alkalmazta.

Kérdéseimmel közelebb kerülhet valaki tán annak megértéséhez, hogy miért jó, ha elkezdi az EFT-t!

 

Az ember lelki-, tudati és testi szinten éli meg egészségét, vagy annak hiányát.

Mit teszel, ha fáj a tested?

És mit, ha a lelked fáj?

Bizony. Mindkettő nagyon rossz, ám az előbbi az utóbbinak a jogos következménye minden esetben.

 

Tehát

- ... amikor torkodban hatalmas nyomást, gombócot érzel, és a sírás fojtogat ...,

- vagy, ha könnyeid árjának forrósága ízzó lávafolyamként hagyja el szemedet ...,

- esetleg megaláznak, bántanak, és visszafojtott dühödet le kell nyelned, és az feszít belülről ...,

- vagy kétségbeesésedben tehetetlen félelmeid gyötörnek, és a mindennapok apró örömei ezt nem kompenzálják számodra ...,

- vagy kilátástalan élethelyzetben érzed magad, és nem találsz bajaidra semmilyen megoldást ....

 

Kérdések. Kérdés hegyek, és én erre csak annyit tudok neked kedves mondani: Bennünk, benned a megoldás lehetősége:)

Mert tudd, hogy mindenben ami negatív, benne van a megoldás csírája is már. Ismerd fel magadban, hogy keresed azt, és ha elolvasod ezt az írást, és hajlandó vagy utána keresni, és a mindennapjaidban, fáradságos munkával kopogtatsz egészségedért, sikered záloga nem marad eredménytelen. A „gyógyír”, hogy szabadjára engeded bezárt érzelmeidet végre, mert, ha felhő takarja a napot, jelképesen szólva, az borulatot eredményez, és lelkünk befelhősödése az, amikor érzelmeinket kalitkába zárjuk.

 

Nem engedjük meg fiainknak pl. hogy sírjanak, vagy ha sír valaki, mindjárt ösztönösen azt mondjuk neki, hogy ne sírjon!

Mikor nevettél egy jót, csak úgy Isten igazából, akár önmagadon is? Érzelmeink börtönbe zárásával, csakis azt érjük el, hogy megbetegítjük lelkünket, amely napfényre, kiáradásra vágyik igazából ... :) nem bezárt, sötét, fojtogató levegőtlen börtönre. Ne zárd magadba a bánatodat, az élet keserűségét, vagy savanyúságát! Mert, ha ezt teszed magaddal, örökre foglyul ejt téged. Saját érzelmeid foglyává válsz. És elnyered Isten büntetését, ahelyett, hogy megismernéd a Jólétet, kudarc sorozatok várnak rád.

 

Az ember természetes velejárója a Boldogság és egészség állapota. Nem a szegénység és betegség, mint azt sajnos rosszul értelmezik oly sokan! Vedd végre észre, hogy a nap rád is süt. És amit gondolsz életedről, azt vonzod magadhoz.

 

Ha te negatív érzelmekkel vagy tele, akkor azt vonzod magadhoz, mert az Univerzum végtelen energiák állandó örvénylésének halmaza, és úgy viselkedik velünk, teremtő emberekkel, mint Aladdin csodalámpájában a Dzsinn, aki azt mondja Aladdinnak, hogy „Kívánságod számomra parancs”.

Tehát, egy hatalmas Dzsinn az Univerzum, és ha szomorú vagy, vagy nem vagy az, Ő mindenképp úgy reagál, hogy „Kívánságod számomra parancs”! Hiszed-e, vagy sem, akkor is így működünk.

 

 

Teremtő Energia a gondolatunk, és a leges-leghamarabban teremtő energia. Kívánságod számomra parancs. Mit kívánsz tehát? Döntsd el, mert a pillanat olyan gyorsan elillan ... Kívánságod számomra parancs.

Az Univerzum a Vonzás törvényének értelmében gondoskodik arról, hogy azt kapd, azzá válj, amire a legtöbbet gondolsz. És ennek megfelelő világban élsz, mert világod te vagy. Mint kint úgy bent. Mint fönt, úgy lent. Ez a Mindenség egyetlen szlogene. Működésben, mozgásban tartja az energiákat. Engedd hát el negatív érzelmeidet! Szabadulj meg tőlük! Dobd el, mint egy levetett rongyot!

Hogy hogyan? Nos, erre ad neked megoldást az EFT, az Érzelmi Feloldási Technika. Ez a csodálatosan egyszerű módszer alkalmas arra, hogy felszínre hozzuk magunkból az érzelmi küszöbünk alól is, az elrejtett problémánkat. Elhúzódó félelmeink és más negatív megélt élethelyzetünk érzelmeit a felszínre hozza, és a külvilág felől magunk felé fordul figyelmünk.

 

És így visszakaphatjuk végre megint saját szerethetőségünknek biztos tudatát, melynek birtokában hatalmas lépést tehetünk fizikai és mentális egészségünk visszaszerzéséhez, gyógyulásunk és személyes fejlődésünk érdekében, egyre tökéletesebbé téve világunkat, amelyben élünk. Az EFT alap elmélete szerint minden lelkünkben lezajlódott és megélt, feldolgozatlan esemény az energetikai rendszerünkben egy gócot, egy torlaszt, vagy blokkot eredményez, ami az energiák szabad áramlását gátolja szervezetünkben. Ez egy rövidzárlat a test elektromos energia halmazában, és nekünk az a dolgunk, hogy ezt megszüntessük valahogy. Természetes módon, nem kiszolgáltatva magunkat bizonyos „szakembereknek”, amit természetesen ne zárjunk ki, ám ha egy mód van rá, és alkalmazzuk az EFT-t, nincs más dolgunk, mint élvezni munkánk sikerének gyümölcsét. Mert, ha szabad utat engedünk testünkben újra az energiák folyásának, egészségünk napról-napra fokozatosan visszatér. És ez így van.

Ezt pedig tudatosságunk emelésével növelhetjük, úgy, hogy felismerjük magunkban aktuális „problémánkat” és tudatosan kiütve elménkből a kopogtatás technikáját alkalmazva, behelyettesítjük számunkra kellemes, pozitív, építő gondolatokkal. Gondolataink érzelmeink kiváltói ... tehát változtassuk át gondolkodásunkat, hozzáállásunkat negatívról - POZITÍVRA!

 

Tudatos megkönnyebbülésünk a legrövidebb út boldogságunk és boldogulásunk felé. És bizony, bármennyire megdöbbentő, az EFT még az orvosaink szerint is fizikai feloldódást, gyógyulást eredményez testünk energetikai rendszerében, ami olyan csodálatosan van megalkotva.

És! Mindössze néhány mozdulattal jár, akár naponta többször is testünk megadott részén ujjbegyünkkel, vagy behajlított mutató ujjunkkal kopogtatunk, kedves, szuggesztív mondókákat mondogatva, és ha kitartóak vagyunk, elérjük a kívánt hatást.

 

Ilyet pl: Bár tudom, hogy most még.... 80 kg vagyok, én mégis őszintén és feltételek nélkül szeretem magam.

Vagy: Tudom, hogy cukor szintem 8.2, én mégis őszintén, feltételek nélkül szeretem magam, stb. Mindenkinek segítek mondókájának megírásához, ha elmondja mije, hol fáj, vagy beteg.

 

Az EFT zseniális gyengédsége, különössége és különbözősége miatt, és mert semmiféle fájdalommal nem jár, és nem kell mellékhatásoktól sem tartani, közkedveltté válhat, és szimpatikus terápia lehet gyermekeink körében is.

 

És annyi bizonyos, hogy csak akkor tudjuk magunkat vágyainkkal összhangba hozni, ha energiáink áramlása megfelelő, ha szabadon áramolhat, mint kint, úgy bent is.

 

Neked csak kopogtatnod kell, hogy megnyíljon az ajtó bebocsáttatva a mennyországod kapuján téged, boldogságod, boldogulásod felé terelve, mert ha veled minden rendben, Világodban is rend lesz. És tudod, a szívesen látott vendég is kopogtat lakásod ajtaján. Tekints egészségedre szívesen látott vendégként!

Lásd, ahogyan bekopogtat lelked ablakán, vagy ajtaján, és te befogadod nagyon szívesen, mert, ha veled minden rendben, akkor nincsenek negatív érzelmeid. És, ha nincsenek negatív érzelmeid- egészséges vagy. Olyanná válsz, mint aki nem is ezen a bolygón élne, ahol ma még csupa, csupa beteg és törődött ember él.  

 

Az alábbi videót érdemes végig nézni. Tudj meg többet a technikáról.

 

 

 

egészséges életmód

 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg és belsőleg egyaránt gyulladáscsökkentő, hűsítő,...
TOVÁBB
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról. Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa....
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg és belsőleg egyaránt gyulladáscsökkentő, hűsítő,...
TOVÁBB
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat is előszeretettel használja. Összetevőinek köszönhetően elsősorban...
TOVÁBB
Egy növény, mely százszor hatékonyabb a kemoterápiánál
  Ez a gyógynövény nem más, mint a tavasszal a mezőket sárga színnel beborító pitypang (Taraxacum officinale). Ugye nem gondoltuk volna, hogy ez az...
TOVÁBB
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról. Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa....
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék