Extra gyógyítók otthonodban

 

Az alábbi néhány növény mindenki számára ismert. Ismerd meg gyógyító-, betegségmegelőző hatásukat.

 

Búzafű

 

• regenerál, tisztít, gyógyít, tápanyagokban a leggazdagabb, a legtöbb ásványi anyag, vitamin, nyomelem van benne,

• vérképző és tisztító,

• elősegíti a szervezetbe jutott mérgező anyagok lebontását,

• megújítja a sejtanyagcserét,

• gyulladáscsökkentő,

• csökkenti a radioaktív-, röntgen- és földsugárzás által szerzett ártalmakat.

 

Otthon, tálkában csiráztatva, ehetjük, mint a snidlinget, vagy akár az ételbe is szórhatod.

 

Cékla

 

• alkalmazhatod bőrbetegségekre, fáradtságra, máj- és hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, szem-, szív-, vérnyomás-panaszokra, a nyirokrendszer zavaraira, vesepanaszokra,

• segít a vérképzésben,

• kiváló antioxidáns,

• a céklából készült nyers ital segít leküzdeni a náthát és az influenzát,

• rendkívül gazdag folsavban, C- és B-vitaminokban,

• kipréselt levét répa- és alma lével is gazdagíthatjuk,

• erős méregtelenítő hatása van.

 

Gyógyhatását – mely nyersen a legnagyobb – a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak, valamint fitovegyületeknek köszönheti.

     

Citrom

 

• a citrom erősebb, mint a kemoterápia, megöli a ráksejteket,

• gyulladáscsökkentő antioxidánsokat tartalmaz,

• hatásos gombás megbetegedésekre, élősködő paraziták és férgek ellen,

• szabályozza a vérnyomást,

• antidepresszánsként küzd a stressz ellen és az idegrendetlenségekkel szemben,

• megsemmisíti a rosszindulatú cellákat 12 ráktípusban, beleértve a bél, mell, prosztata, tüdő és a hasnyálmirigyben.                              

 

Fokhagyma

 

• szív- és vérkeringési panaszokra,

• magas vérnyomásra,

• krónikus betegségekre,

• reumatikus betegségekre, ízületi bántalmakra,

• rákos betegség gyógyítására,

• megfázásra, gombás fertőzésekre,

• trombózisra, infarktusra, hasi görcsökre,

• köhögésre, hörghurut ellen valamint nyákoldó hatású,     

• illóolajai serkentik az izomműködést és oldják a görcsöket,

 

A fokhagyma allicin-tartalma véd a kórokozókkal szemben, és erősíti az immunrendszert, valamint csökkenti a vérrögök kialakulásának rizikóját.

A kúra napi 4-6 gerezd friss fokhagyma.

 

Lila fokhagyma

 

• összetett hatást fejt ki a vérre és a keringési rendszerre,

• serkenti az agyalapi mirigy működését, amely más belső-elválasztású mirigyeket vezérel, és ezzel segíti a zsírok és szénhidrátok lebontását,

• növeli a B-vitamin felvételt, és ezzel segíti az idegrendszert és a koszorúeret,

• antibiotikum tartalma 15 ártalmas baktériumfajra hat.

 

Gyógyíthatatlan betegségek elsősegélynyújtó gyógynövénye. Nem lehet túladagolni és nincs mellékhatása. Fogyassz annyit, amennyit csak lehet. Ha már a bőrödön is érzed a szagát, akkor van elég a szervezetedben. Kiváló baktériumölő és vértisztító a céklával együtt.

Ha petrezselyemmel vagy zsályával fogyasztod, azok megkötik a fokhagyma illatát.

 

Hagyma

 

• vérképző, sejtújító, idegerősítő,

• a paprikához hasonlóan felmelegíti a vért,

• baktériumelhárító tulajdonsága van, gombák ellen is eredményes,

• hatásos tuberkulózisnál,

• csökkenti a vér cukortartalmát,

• véralvadásgátló hatása van,

• kiváló ízületi fájdalom és reuma gyógyítására,

• kitisztítja a hörgőket, és az arcüregben fellépő duzzanatot is enyhíti,

• az asztma gyógyszere és a tüdőgyulladást is képes legyőzni.

Influenza vagy vírusfertőzés esetén hámozatlan vagy felszeletelt hagymát helyezz el minél több helyen a lakásban. A hagyma „beszívja” a vírusokat, és a környezet egészséges marad. Fekvő betegnél az ágy mellé – fejmagasságban – felszeletelt vagy kettévágott hagymát kell kistálra tenni, és éjszakára ott hagyni. A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ! A szendvicsbe rakott hagyma is másnap veszélyes, a megmaradt hagyma bevonzza mikrobákat még egy éjszaka alatt is, és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák toxinjai miatt: gyomorrontást, epegyulladást és ételmérgezést okozhat! Megtalálható benne a B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, C-vitamin, folsav és biotin, valamint kalcium, foszfor, kálium, nátrium, magnézium, vas, réz, cink.

Megóvhat a nyelőcső, a gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől.
A nyers hagyma hatóanyagai hatásosak lehetnek a szemölcs, tyúkszem, a hajhullás gyógyításában valamint a bélflóra zavaraival, és emésztési problémákkal szemben is.
      

Méz

 

• szerepet vállal a vér megújításában,

• felveszi a harcot a krónikus betegségekkel szemben,

• feloldja a nyálkát, aktivizálja a sejteket,

• a rák esetében segíti a szervezet öngyógyító erejét,

• megsemmisítő az ereje a gennykeltőkkel szemben,

• szabályozza a vérnyomást,

• gyógyítja a májat,

• erősíti az idegeket, jó altató,

• segít elkerülni az idő előtti öregedést.

 

 

A mézben 120 féle különböző hatóanyag van, ami mind a gyógyítást szolgálja.

Mézet soha ne tegyünk forró teába, mert káros anyagok alakulnak ki benne. Cukorbetegeknél is napi 1 kávéskanál méz fogyasztása megengedett!

                   

Paradicsom

 

• fokozza az emésztőnedvek termelődését, a gyomor- és bélrendszer működését, csökkenti a koleszterinszintet.

 

Paprika

 

• fokozza az emésztést, a gyomor- és bélrendszer vérkeringését,

• serkenti a zsírok kiürítését,

• enyhíti a dugulást a hörgőkben és az arcüregekben,

• a paprika csípősségét "okozó" kapszaicin stimulálja a váladéktermelő sejteket a tüdőben és az orrüregben, illetve segíti a váladék eltávolítását.

 

Pirospaprika

 

• csökkenti a tüdő-, prosztata-, nyak- és petefészekrák kialakulásának veszélyét,

• segít, hogy egészséges maradjon a szív.

 

Savanyú káposzta

 

• előmozdítja a mirigyek kiválasztását a gyomorban és a bélcsatornában,

• javítja a vérösszetételt, elvezeti az elhasználódott testnedveket,

• tavaszi fáradtság ellen, székrekedésnél, krónikus fejfájáskor, érelmeszesedésre, reuma, köszvény és májbajoknál nagyon jó,

• segít a bélférgek és giliszták kiűzésében.

 

A savanyított káposzta 6 féle vitamint tartalmaz.

Nyersen, párolva vagy lé formájában használd, FŐZVE NE!!!

Savanyítva őrzi meg leginkább magas C-vitamin-tartalmát.

Különösen cukorbetegeknek ajánlott a C-vitamin pótlására !!!

 

Spárga

 

A rákos sejtek hatásos irtója!

A kezeléshez a spárgát megfőzzük (használhatunk konzerv spárgát is, majdnem olyan jó, mint a friss). A megfőzött spárgát pépes állagúra turmixszoljuk össze és tegyük be a hűtőszekrénybe.

Alkalmazás: reggel és este 4-4 evőkanállal enni belőle.
A beteg a gyógyító hatást már 2-4 hét elteltével érzékeli.
Lehet vízzel hígítani és - hideg vagy meleg italként egyaránt –fogyasztani.
Az ajánlott mennyiség a kapott visszajelzéseken alapszik, de nagyobb mennyiség fogyasztása sem káros, esetleg – bizonyos esetekben – jótékony hatású.

 

Torma

 

Maga a csodagyógyszer! Kitisztítja a hörgőket – a légutak könnyebben megszabadulnak a váladéktól – és az arcüregben lévő dugulást is képes enyhíteni.

 

Evés közben bejut a vérünkbe, innen már minden szervünkhöz, minden egyes sejthez szabad az útja. Ezért tudja kifejteni teljes gyógyerejét.

Fertőtlenítő hatású, gyulladás gátló, tüdő- szívizomgyulladás esetén is.

                   

Zsázsa

 

• víz- és epehajtó,

• élénkíti a gyomorsav-elválasztást,

• nyálkaoldó,

• szíverősítő.

                   

A zsázsának magas a C-vitamin tartalma.

Ne mossuk meg, mert azonnal megkeseredik.

 

Gyömbér

 

• enyhíti a köhögést, csökkenti a torokfájást,

• felveszi a harcot a vírusokkal szemben.

 

Uborka

 

• csökkenti a koleszterinszintet,

• égeti a zsírokat (fogyaszt).


Forralt bor

 

A népi gyógyászat egyik legjobb módszere a melegen gőzölgő, illatos forralt bor elkortyolgatása. A bort – legyen az vörös vagy fehér – forralás előtt érdemes vízzel felhígítani. Ezután már kedvünk szerint fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, mézzel.


Húsleves

 

A húsleves, akárcsak a többi forró, gőzölgő ital, melyet meghűlésre ajánlanak, segít felszakítani a váladékot, pótolja az elvesztett folyadékot, és a kaparó toroknak is enyhülést hoz. A kutatók a tyúkhúsleves vizsgálatakor a legfontosabb hatóanyagoknak a vitaminokat, ásványi anyagokat, fitokemikáliákat találták és egy aminosavat, melyet ciszteinnek hívnak.
A házi húsleves még jobban enyhíti a tüneteket, ha fokhagymával, Cayenne-borssal vagy curryvel ízesítjük.
Bár az is igaz, hogy a húsleves akkor hat a betegre a legjobban, ha azt egy szerető családtag viszi az ágyába.

 

 

 


Neked ajánlott :

Legnépszerűbb képek a hónapban

    Legnépszerűbb videók a hónapban

      A www.egeszsegter.hu oldalon található információ kizárólag információadás, tájékoztatás céljára szolgál. Nem alkalmas diagnózis felállítására, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem állítunk fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyes találkozások során, sem az Interneten keresztül. Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.egeszsegter.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, illetve ne próbáljon módosítani az orvos által előírt kezelésen, vagy esetleg az orvos által előírt kezelést abbahagyni. A www.egeszsegter.hu tartalma nem használható gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. Az oldal tartalma nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát vagy kezelését.
      © 2013 egeszsegter.hu. Minden jog fenntartva!
      Médiaajánlat