Tudod-e?

Ha Önnek is fontos egészsége, akkor nem árt tájékozódni, hiszen manapság egyáltalán nem könnyű eldönteni, hogy mi az, ami egészséges és mi az, ami nem. A testmozgás terén is számtalan információ van, aminek tudatában tudatosabban állhat saját testéhez!
109 - 120 / 632
A konyhasó életfontosságú tápelem, erősítő és serkentőszer
  Az emberi test mintegy 250 g nátrium-kloridot tartalmaz, amely megtalálható a vérplazmában, a nyirokban, a nyálban és a verejtékben.   Szervezetünkből főként a vizelettel és az izzadsággal távozik. Legfontosabb feladata...
TOVÁBB
Az alkohol vérpezsdítő, lazító hatású – de csak mértékkel
  „Leves után egy pohár bor, egy rubellel szegényebb a doktor” – így tartja az orosz közmondás.   Mintegy tízezer éve élvezzük a bort, amelyet sokáig csak vallási ünnepeken fogyasztottak, talán a nyomában támadó...
TOVÁBB
Erős test és derűs lélek – Természetes gyógymódok almaecettel
  Az almaecet gyógyerejével enyhíthetjük a fej- és torokfájást, a megfázást, az ízületi bántalmakat vagy az emésztési zavarokat is.   Almaecet és méz — az életelixír A méz és az almaecet ideális módon egészíti ki egymást....
TOVÁBB
A kókusz gyógyhatása
  A kókuszolaj helyreállítja a bőr természetes pH egyensúlyát, zsírsavja hasonlít a bőr által termelt faggyúhoz és az olajban lelhető antioxidánsok a bőr UV sugarak elleni védekezésben játszanak fontos szerepet. A...
TOVÁBB
Vegyszert eszünk, gyógyszert iszunk
  Az édesítőszer hizlal. A fogkrém: mosogatószer. A tej tele van antibiotikummal. A hormonkezelt pulyka rákot okozhat.   A Salon.com készített egy összeállítást arról, hogy a fitneszfasizmus és az egészséges...
TOVÁBB
A séta egészségügyi előnyei, amelyeket mindenkinek tudnia kell!
  Napi 30-45 perc séta segíthet az Alzheimer-kór elleni csatában, javítja az izomtónust, csökkenti a vérnyomást, elősegíti a vastagbél egészségének működését, javítja a hangulatot, felveszi a harcot a glaukóma...
TOVÁBB
A megetetett társadalom
  Európa viszonylatban, Magyarországon halnak meg a legtöbben szív és érrendszer betegségekben, és mostanában daganatos gyermekek születnek. Ez mind az étkezésre vezethető vissza.   Miből készül az eperfagyi? – Jobb, ha...
TOVÁBB
Mindenben van, pedig állítólag igen káros egészségünkre a pálmaolaj
  A pálmaolajról az utóbbi időben sok rossz dolgot hallhatunk, ennek ellenére elmondható, hogy a világon legelterjedtebb, leggyakrabban használt növényi zsiradék. Legfőbb előnye és népszerűségének titka, hogy...
TOVÁBB
A rendszeres testmozgás segít megőrizni az agy frissességét ötvenen túl is
  A hetente többször végzett mérsékelt testmozgás a legjobb módja annak, hogy az ember megőrizze agya frissességét ötven éves kor felett is.   Ha azt halljuk, hogy rendszeres testmozgás, az nem azt jelenti, hogy...
TOVÁBB
A vércsoport szerinti táplálkozás fontossága
  Az evolúció során az éghajlat, valamint az elfogyasztható táplálék miatt állandóan alkalmazkodnunk kellett az új környezethez és feltételekhez, ami – az optimális túlélés fenntartásának érdekében – új vércsoportok...
TOVÁBB
Mindenki számára nagyon fontos, hogy étkezései során tiszta NaCl konyhasót fogyasszon
  Só nélkül nincs élet. A só nem egészségtelen, hanem az élet egyik alapeleme, csakúgy, mint a víz vagy a levegő. Nem mindegy azonban, hogy milyen sót fogyasztunk.   A boltokban konyhasóként vagy asztali sóként árult...
TOVÁBB
A melatonin felelős a nyugodt és pihentető alvásért
  A melatonin egy természetes hormon, mely az ébrenléti és alvási ciklusainkat szabályozza. A tobozmirigyben termelődik, mely egy, a szemünk mögött elhelyezkedő borsónyi mirigy. Mikor a fény áthalad a retinán, az agy...
TOVÁBB

Gondtalanul éljük mindennapjaink, bevásárlunk, rohanunk egyik helyről a másikra, étkezünk. Mindeközben a többség nem is sejti, hogy szervezetében milyen komplex folyamatok zajlanak le és mit tehetne azért, hogy még egészségesebbé váljon. Persze, erre is lehet legyinteni, azzal az indokkal, hogy egészségesen étkezik, mert sok fehérhúst fogyaszt, rendszeresen eszik zöldséget, gyümölcsöt és tejet. Ugyanakkor egy kis utánajárással hamar kiderülhet, hogy nem feltétlenül ilyen pozitív a helyzet. Sajnos ma már az egészségesnek hitt élelmiszerek nagy részében is olyan anyagok vannak, melyek egyáltalán nem nevezhetők egészségesnek, sőt, sok esetben károsak is. Éppen ezért nagyon fontos tájékozódni még az egészségesnek hitt élelmiszerek kapcsán is. Számtalan olyan érdekesség van, amiről valószínűleg nem tudott, azonban igazán hasznos információ. Manapság egyre tudatosabbak az emberek, egyre inkább figyelmet fordítanak arra, hogy mit tesznek a tányérjukra. Viszont megfelelő tájékozódás hiányában, könnyen olyan ételeket fogyaszthat, melyek egyáltalán nem egészségesek, miközben abban a hitben van, hogy azok. A tudás nagy úr, ezért nem árt tájékozódni. Az egészséges életmód kivitelezése közel sem olyan egyszerű, mint sokan gondolják. Olykor egészségtelennek hitt dolgokról derül ki, hogy nem is olyan egészségtelenek, bár ez a ritkább eset, máskor bizonyos ételek kapcsán arra derül fény, hogy mégsem kellene fogyasztani őket. Ha Önnek is fontos egészsége, akkor nem árt tájékozódni az ételek és a mozgás kapcsán. Ha nyitott szemmel jár, érdeklődik, tájékozódik, akkor hamar jártas lesz ezekben a dolgokban és valóban olyan ételeket tehet az asztalra és úgy vásárolhat, hogy tisztában van vele mi egészséges és mi az amit jobb elkerülni.

Címkék