A legérdekesebb Receptek hírek

31 - 38 / 38

June 26, 2013

Mézes immunerősítő

Mézes immunerősítő

Téma: Receptek

  Hozzávalók   - 2 db citrom - kb. 5 cm gyömbér - 0,5 liter méz - 0,7 dl-es befőttes üveg   Elkészítés   A citromot jó alaposan megmossuk (mosogatószerrel, szivaccsal és leöblítjük), majd vékonyra szeletelve az üvegbe rakjuk. A...
Tovább olvasom

June 26, 2013

Natúr szezámmag krém

Natúr szezámmag krém

Téma: Receptek

  Hozzávalók   - 1 csomag szezámmag, - só, - víz.   Elkészítés   A szezámmagot szárazon világosra pirítjuk (ügyeljünk arra, nehogy megégjen, mert keserű lesz!). Kávédarálón megőröljük. Ízlés szerint kevés sót, vizet adunk hozzá és...
Tovább olvasom

June 26, 2013

Citromfű tinktúra

Citromfű tinktúra

Téma: Receptek

Öntsünk 100 ml vodkát 4 teáskanálnyi citromfűre, és hagyjuk állni két hétig meleg helyen, majd szűrjük le. Sötét, légmentesen záródó üvegben tároljuk. Évekig eltartható. Hatása: Ideg-, és gyomorerősítő, csökkenti a koleszterinszintet,...
Tovább olvasom

June 26, 2013

Bodzaszörp

Bodzaszörp

Téma: Receptek

Hozzávalók - 20 - 22 db lemorzsolt bodzavirág, - 10 liter víz, - 5 kg cukor, - 5 db apróra vágott citrom, - 10 dkg citromsav.   A vizet a cukorral felforraljuk. Langyosan belekeverjük az előzőleg feloldott citromsavat és hagyjuk...
Tovább olvasom

June 26, 2013

Galagonyalekvár

Galagonyalekvár

Téma: Receptek

Hozzávalók 1 kg galagonya 50 dkg kristály cukor   Elkészítés Szeptember végén szedjük, a reggeli fagyok előtt. Ne hagyjuk, hogy megcsípje a dér. Az előkészített galagonyát nagyon alaposan mossuk meg, nyomkodjuk szét, öntsünk...
Tovább olvasom

June 26, 2013

Csipkebogyólekvár

Csipkebogyólekvár

Téma: Receptek

Hozzávalók 4 kg csipkebogyó, 1 kg kristálycukor, üvegenként 1 késhegynyi nátrium-benzoát   Elkészítés A csipkebogyókat alaposan megmossuk, majd késsel mindkét végüket levágjuk. Egy nagy fazékba feltesszük főni megtisztított bogyókat...
Tovább olvasom

June 26, 2013

Kökénylekvár

Kökénylekvár

Téma: Receptek

Hozzávalók 1 kg kökény 50 dkg kristály cukor   Elkészítés Nagyon finom lekvár készíthető ebből a vadon termő, kissé fanyar gyümölcsből. Október végén szedjük, amikor a dér már kicsit megcsípte. Az előkészített kökényt nagyon...
Tovább olvasom

June 26, 2013

Csipkebogyószörp

Csipkebogyószörp

Téma: Receptek

Hozzávalók 2 kg csipkebogyó, 8 liter víz, 1 kg cukor, 1 liter léhez, 10-15 g citromsav.   Elkészítés A friss, érett, dér csípett csipkebogyót száraitól megtisztítjuk, megmossuk, húsdarálón ledaráljuk, vagy mixerben apróra vágjuk. 2...
Tovább olvasom

Legnépszerűbb képek a hónapban

    Legnépszerűbb videók a hónapban

      A www.egeszsegter.hu oldalon található információ kizárólag információadás, tájékoztatás céljára szolgál. Nem alkalmas diagnózis felállítására, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem állítunk fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyes találkozások során, sem az Interneten keresztül. Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.egeszsegter.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, illetve ne próbáljon módosítani az orvos által előírt kezelésen, vagy esetleg az orvos által előírt kezelést abbahagyni. A www.egeszsegter.hu tartalma nem használható gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. Az oldal tartalma nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát vagy kezelését.
      © 2013 egeszsegter.hu. Minden jog fenntartva!
      Médiaajánlat