Az egzotikus gyümölcsök mindig is izgalmasak voltak az emberek számára. Egyik ilyen különlegesség a sárkánygyümölcs, amely nem csak rendkívüli ízével hódította meg az embereket, de egészségügyi előnyeivel is...
TOVÁBB
A pomeloban található rostok hozzájárulnak a normál bélmozgások fenntartásához és megakadályozzák az aranyér kialakulását, magas C-vitamin tartalma visszaállítja az artériák rugalmasságát és segíti az emésztést.
Egyre...
TOVÁBB
Az eperfa igénytelen és sokat terem. Az eperfa levelét, ágát és kérgét is felhasználhatjuk gyógyászati célokra. Készíthetünk belőle lekvárt, gyümölcslevet és meg is száríthatjuk. A fehér eperfa nem igényel különleges...
TOVÁBB
Bizonyára sokan emlékeznek még a direkt termő szőlőfajták közül az Izabellára.
Fotó: Egészségtér
A szőlő a gyümölcsök nagy családjában különleges helyet foglal el. Azon kívül, hogy az emberiség legrégibb...
TOVÁBB
Az olívaolaj egy olyan természetes gyümölcslé, ami megőrzi az olívabogyó ízét, aromáját, vitaminjait és jó egészségünkre hatásos jó tulajdonságait.
Az olívaolaj melegít és gyógyít. A reumatikus panaszoknál segíthet...
TOVÁBB
A naspolya nagyon sok hasznos tulajdonsággal rendelkezik, ennek ellenére nem tartozik a legismertebb gyümölcseink közé. Különleges alakú gyümölcs, mely utóérő, vagyis a fáról leszedve megérik.
A naspolya az ősz vége...
TOVÁBB
Amikor télen a hazai gyümölcsök vitamintartalma a tárolás folyamán lassan csökken, a citrusfélék – a citrom és narancs – még dúskálnak a vitaminokban. Hiba volna azonban megfeledkezni a sárgás, narancsos gömbökben rejlő...
TOVÁBB
A népi gyógyászatban megannyi betegség ellenszereként tartják számon a ribizlifélék családjába tartozó köszmétét.
Sziklás vidékeken, hűvösebb bozótosokban megtalálható Franciaországtól kezdve a Kaukázus, illetve...
TOVÁBB
A tavasz első gyümölcse kertünkben az eper. Igazán finom, ízletes, illatos epret csak május végén, június elején fogyaszthatunk, ugyanis ilyenkor már szabadföldön is megterem. Aki egyszer megkóstolja az import, vagy...
TOVÁBB
Rengeteg okunk van arra, hogy aszalt gyümölcsöt fogyasszunk és bevonjuk mindennapi táplálkozásunkba. A gyors nasinak számító aszalt gyümölcsök azonban még az egészségünkre is jó hatással vannak.
Tudd meg, hogy...
TOVÁBB
Az almát más ételekkel is együtt ehetjük, anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezért is nevezik a gyümölcsök királynőjének.
Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt ehetünk, anélkül, hogy erjedés...
TOVÁBB
Az aszalt szilva egy olyan antioxidáns bomba, mely emésztésjavító, de még a csontritkulásra is jó.
A csodálatos szilva
Kevesen tudják, hogy az aszalt szilva erős antioxidáns hatású. Szervezetünkben...
TOVÁBB