Kellemetlen szagok, vízkő és penész ellen egy filléres csodaszer

 

A sütőpor nemcsak a sütésnél segít, hanem hasznát veheted a takarításnál is. A sütőpor erejét már nagyanyáink is ismerték, és nemcsak a sült tészták térfogatnövelésére használták, hanem a makacs foltok, a penész, a kellemetlen szagok eltávolítására is.

 sütőpor, dugulás ellen, lefolyótisztító, rozsda ellen, házi súrolószer, penész ellen, fehérítő

Ez a hófehér por nemcsak a sütemények felturbózására alkalmas, de a legdrágább tisztítószereknek is odaver.

Ne költs külön tisztítószerekre. Használd a sütőport! A sütőpor is hatékonyan elbánik a kosszal. Segítségével könnyedén eltávolíthatod a penész okozta sötét foltokat a csempe fugáiból, eltüntetheted a vízkövet, megszabadulhatsz a kellemetlen szagoktól, és még sok más szennyeződés legyőzéséhez használhatod drága tisztítószerek helyett.

 

Először 1843-ban jelent meg piacon a sütőpor, de az igazi áttörés dr. August Oetker német gyógyszerész nevéhez fűződik, aki 1898-ban kezdte el a sütőpor tömeges gyártását, majd 1903-ban szabadalmaztatta is az általa kikevert port.

 

Sütőpor penész foltok és szürkeség ellen

 

A sütőpor hatékonyan pusztítja el a nedvesség hatására megjelenő penészgombákat és az általuk keletkezett foltokat. Ha a ruhák lettek penészesek, mert túl sokat álltak nedves helyen, egyszerűen vizezd be a foltokat, majd dörzsöld át sütőporba mártott, nedves szivaccsal. Öblítsd át a foltos részeket vízzel, majd mosd ki a ruhákat mosógépben. A foltoknak nyomuk sem lesz.

Ha a mosógépben jelent meg a penész, akkor a sütőporral hatékonyan védekezhetsz ellene. Tegyél fehér ruhákat (melyek elszürkültek) a mosógépbe és már fehérítheted is a ruhákat miközben tisztítod a mosógépet. A sok mosástól elszürkült ruhákat úgy mosd, hogy csak feleannyi mosóport teszel a gépbe, és a hiányzó mennyiséget sütőporral pótolod ki. Ha így indítod el a mosógépet, akkor a mosási program alatt a ruhák is fehérednek, és a mosógép belsejében lévő szennyeződések is eltűnnek.

Az is előfordul, hogy az öblítő ellenére is a ruhák kellemetlen szagúak maradnak. Ilyenkor is hatásos a sütőporhoz nyúlni, és a mosópor mellé egy tasak port is a gépbe tenni.

 

Házi sütőporos praktikák

A hűtőszekrények kellemetlen szaga ellen állandósíts a hűtőszekrény hátsó polcára egy pohárban sütőport, ami elveszi a kellemetlen szagokat.

 

Sütőport a mosogatógépbe és a mikróba

Bár a mosogatógépekhez kifejlesztett speciális tabletták vagy mosogatószerek megteszik a maguk hatását, és mosogatás után csillog-villog nemcsak az edény, de a gép is, mégis gyakori a panasz, hogy a gép belsejéből kellemetlen szag árad. Ilyenkor a méregdrága kemikáliák helyett olcsóbb megoldások mellett is dönthetünk, és ecetet, szódabikarbónát vagy sütőport tehetünk a gépbe elindítva egy üres programot. A szagos mikró esetében is hasonlóan járhatunk el. Tegyünk egy pohár vízbe sütőport – vagy szódabikarbónát –, majd pár percre indítsuk el a mikrót. A sütőporos víz forrásnak indul, a pára a gép oldalán lecsapódik, amit eztán csak egy törlőkendővel át kell törölni.

 

 

Sütőpor, a házi súrolószer

Legyen szó a gáztűzhely, a sütő, a mikró vagy a hűtő tisztításáról, a sütőpor súrolóként is helytáll. Takarításkor nem kell mást tenni, csak a vizes szivacsra szórni a sütőporos tasak tartalmából, és mehet a dörzsölés. Ha azonban egy kis ecettel keverjük, akkor a csempéket és a fugákat is tökéletesen rendbe rakhatjuk.

 

Sütőpor a nedvesség ellen

A lakásban sajnos számtalan olyan pont van, ahol a magas páratartalom miatt hamar megjelenik a penész. Ezeken a helyeken, ahol ez megoldható érdemes elhelyezni egy kis tál szódabikarbónát, hogy a nedvességet felszívja.

 

Sütőpor a rozsda ellen

Egy pohár ecetben oldj fel egy tasak sütőport, és súrold át vele a rozsdás felületet. Ez a keverék hatékony ezeken a területeken is.

 

Sütőpor a szőnyegen

Háziállatok tulajdonosai porszívózás előtt gyakran szórnak sütőport a szőnyegre, hogy a házi kedvencek által hátrahagyott kellemetlen szagokat kiszedjék a szőnyegből.(Nedves szőnyegre nem ajánlott sütőport szórni)!

 

Sütőpor a dugulás ellen

A sütőpor a lefolyót is kiválóan tisztítja. Önts egy tasakkal a lefolyóba, majd öblítsd le egy-két pohár forró vízzel.

 

 

lefolyótisztító

Ki ne dobd a kávézaccot! Inkább kezdd el gyűjteni!
  Reggeli kávéfőzés után bizonyára Te is kidobod a kávézaccot és talán nem is tudod, hogy újrahasznosíthatod egyes esetekben a száraz, más esetekben a...
TOVÁBB
Kellemetlen szagok, vízkő és penész ellen egy filléres csodaszer
  A sütőpor nemcsak a sütésnél segít, hanem hasznát veheted a takarításnál is. A sütőpor erejét már nagyanyáink is ismerték, és nemcsak a sült...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék