A licsi fogyasztás előnyei

 

A licsi nagyon egészséges, érdemes beiktatni étrendedbe. Kóstold meg ezt a finom, de még kevésbé ismert gyümölcsöt. Kínában és Indiában jól ismerik a licsi áldásos hatásait, hiszen tápanyagokban és vitaminokban gazdag, számos betegség ellen felveszi a harcot.

 

A licsit piros, durva héj borítja, belül azonban áttetsző, fehér, édes, lédús és figyelemreméltó a tápértéke. Gazdag C-vitaminban, magnéziumban, foszforban és sok rezet tartalmaz. Nagy mennyiségű B-komplex vitaminnal szolgál és igen jelentős rost-forrás.

A licsi fogyasztása hozzájárul az egészséges, erős csontok fenntartásához, réz és mangán tartalma erősíti a törékeny csontokat, cinkkel együtt növeli a D-vitamin hatékonyságát, a kalcium felszívódását.

 

Egészségre gyakorolt hatása

A licsi flavonokat, quercetin, kaempferol és polifenolt  tartalmaz. Ezek az összetevők a rákos sejtek szaporodását jelentősen csökkenthetik, normalizálják a vérnyomást és a szívritmust, védelmet nyújtanak a stroke és a koszorúér-betegségek ellen.

 

Antioxidáns hatása javítja az immunrendszert, lassítja a szürkehályog kialakulását, valamint minden szív- és érrendszeri betegség megelőzésében hatásos.

 

 

A gyümölcs fenntartja a normális emésztést, hatásos gyomorégésre, gyomorproblémák ellen. A licsi oldható rostot tartalmaz, a bélproblémákra pozitív hatással van.

Növeli a szervezet energiaszintjét is, hozzájárul a jó közérzet fenntartásához. 

 

A licsi gyümölcs kiváló C-vitaminforrás, ami hozzájárul testünk ellenálló képességének erősítéséhez. Segít megfázás, torokfájás, láz esetén, ezen felül javítja a vérkeringést, csökkenti a testsúlyt és védi a bőrt a káros UVA-sugárzások ellen.

Nagy mennyiségben tartalmaz a licsi béta-karotint is, mely erősíti az immunrendszert, javítja a máj működését. A licsi nagyon kevés kalóriával rendelkezik, nincs benne telített zsír és koleszterin, így ideális azok számára, akik fogyni szeretnének.

 

A licsi fogyasztása számtalan előnyhöz juttatja szervezetünket. Aki még nem kóstolta ezt az egzotikus gyümölcsöt bátran tegye meg.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
A japán lonc is gyógynövény
  A japán lonc (Lonicera japonica) illata egyedülálló, egyre többen termesztik kertjükben, azt azonban kevesen tudják, hogy milyen...
TOVÁBB
Mielőtt kidobnád a cseresznye- és a meggy szárát, ismerd meg jótékony hatásait
  Gondolnád, hogy a cseresznye- és a meggy szárából gyógyteát lehet készíteni?   Érik a cseresznye, érik a meggy, megkezdődött a szezon. A meggyszár...
TOVÁBB
Az anyósnyelv gyógyhatása
  Az anyósnyelv, vagy szobai tigrislevél (Sansevieria trifasciata) egy szobanövény, mely a liliomfélék családjába tartozik. Felfelé nyújtózó,...
TOVÁBB
Az akácvirág a gyomorégés és a gyomorsav túltengés természetes gyógymódja
  Sokan a gyomorégést egyszerűen csak múló problémának tekintik, amely ugyan kellemetlen, de a gyógyszertárakban vény nélkül kapható gyomorsav...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
TOVÁBBI CIKKEK
Kuka helyett tányérba! Készíts céklalevélből finom salátát
  Azt már régóta tudjuk, hogy a cékla az egyik legegészségesebb zöldségek közé tartozik,...
Természetes vasbor vashiány pótlásra szederből
  Patikákban lehetett réges-régen kapni vasbort. Úgy gondolom, hogy olvasóink közül nagyon...
A triptofán javítja az általános egészséget
  A triptofán javítja az alvás minőségét, javítja az általános kedvet és optimalizálja...
A fekete áfonya lenyűgöző egészségügyi hatásokkal rendelkezik
  A fekete áfonyában számos olyan antioxidáns található, mely a szervezet számára...

Címkék