10+1 ok az uborka fogyasztására

 

Az uborka élettani hatása jelentős. Legjobb hámozatlanul és nyersen fogyasztani. Kiváló gyulladásgátló és lúgosító, javítja a veseműködést és serkenti az emésztést, hasznát vehetjük a rák megelőzésében is. A termesztett zöldségek között dobogós helyet foglal el világszerte.

 

Egy ritkasággal is büszkélkedhet az uborka. Tartalmaz egy ritka, ám annál fontosabb antioxidánst, amely a szem egészségének fenntartásában kap szerepet.

 

10+1

1. Az uborka hidratálja és lúgosítja a szervezetet, mivel 95%-a víz.

2. Kiváló B-vitamin forrás.

3. Az uborka héja C-vitamint tartalmaz nagyobb mennyiségben és az aloéhoz hasonlóan bőrirritációra, leégés kezelésére kiválóan alkalmas.

4. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a szemre helyezve lehúzza a duzzanatot.

5. Elősegíti a méregtelenítést, miközben biztosítja a szervezet számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

 

 

6. 30 másodpercre a nyelvünkre helyezve elűzheti a kellemetlen szájszagot, mivel elpusztítja azokat a baktériumokat, amik a szájban megtelepednek.

7. Az uborkában található 3 olyan vegyület (lariciresinol, pinoresinol, secoisolariciresinol), melyekről a kutatók anti-tumor tulajdonságot feltételeznek.

8. B-vitamin tartalmának köszönhetően másnaposság és fejfájás esetén is javasolt a fogyasztása.

9. Az uborka kiváló szilícium forrás, ezáltal elősegíti a csontok és a kötőszövetek megfelelő működését. Répa lével összekeverve csökkentheti a húgysavszintet, ami köszvény esetén igen előnyös lehet

10. Az uborka lé a benne lévő speciális hormonoknak és fitonutrienseknek köszönhetően kedvező lehet cukorbetegségben, magas vérnyomás és koleszterinszint esetén.

+1. Az uborka rendszeres fogyasztása elősegíti a fogyást, szinte mindenféle diétába könnyedén beépíthető, kalóriatartalma minimális.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
A fenyőszirup mágiája
  A fenyők az egészség őrei. Tisztítja a tüdőt, a vért és a tudatot, a vért oxigénnel látja el, a szájbetegségek és a légutak kiváló gyógyszere.   A...
TOVÁBB
A japán lonc is gyógynövény
  A japán lonc (Lonicera japonica) illata egyedülálló, egyre többen termesztik kertjükben, azt azonban kevesen tudják, hogy milyen...
TOVÁBB
Mielőtt kidobnád a cseresznye- és a meggy szárát, ismerd meg jótékony hatásait
  Gondolnád, hogy a cseresznye- és a meggy szárából gyógyteát lehet készíteni?   Érik a cseresznye, érik a meggy, megkezdődött a szezon. A meggyszár...
TOVÁBB
Az anyósnyelv gyógyhatása
  Az anyósnyelv, vagy szobai tigrislevél (Sansevieria trifasciata) egy szobanövény, mely a liliomfélék családjába tartozik. Felfelé nyújtózó,...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
TOVÁBBI CIKKEK
Az eperlevél teája hatékonyan csökkentheti a vércukor szintjét
  Oda kell figyelnünk, hogy a vércukorszintünk rendben legyen, erre az egyik legjobb...
Pajzsmirigy túlműködés esetén engedjük a testet megnyugodni
  A pajzsmirigy túlműködését a túlzott idegesség, álmatlanság, rendszeres hasmenés,...
Köszvényes betegeknek ajánlott táplálkozásukba illeszteni a podagrafű rendszeres fogyasztását
  Szinte egész évben rendelkezésre áll, vitaminban és ásványi anyagokban is gazdag...
Egy újabb gyomnövény a vadonból, mely gyógynövény
  A selyemkóró igazi Hungarikum, mert csak hazánkban, az alföldi részen termel nektárt, ezért...

Címkék