Élelmiszerek, melyek táplálják a rákos sejteket

 

A daganatos betegek számára veszélyes lehet néhány élelmiszer fogyasztása, ugyanis erősíthetik a daganatos sejtek terjedését, növekedését.

 

Lássuk melyek ezek az élelmiszerek, amelyeket kerülni kell

 

Konzervek

A konzervek belső falain egy olyan bevonat található, mely elkülöníti a benne található élelmiszert a fémtől, ez az anyag a BPA vagyis a biszfenol. A BPA egy rendkívül veszélyes kémiai vegyület, amelyet a gyanták előállításakor használnak. Leginkább az ösztrogén női hormonra van rossz hatással, felborítva a hormonháztartást, de emellett még elhízást, cukorbetegséget, meddőséget és rákot is okozhat.

 

Tenyésztett lazac

Nagy mennyiségben található a tenyésztett lazacban dioxin, PCB és egyéb rákkeltő anyag.  A PCB kemikáliák az ösztradiol nevű női hormont magukba szívják és ezzel olyan hatást fejtenek ki, amely ösztönzi a rákos sejtek szaporodását.

A természetes élőhelyéről kifogott lazac azonban nem veszélyes.

 

 

Aszpartám

A aszpartámot tartalmazó szénsavas üdítők, élelmiszerek, édesítők sem tesznek jót a rákkal küzdőknek, hiszen ez a mesterséges édesítőszer elősegíti a mellrák fejlődését, felelős lehet a limfóma kialakulásáért, hozzájárulhat az inzulin rezisztenciához, de akár okozhat születési rendellenességeket, valamint a szívroham esélye is megnőhet.

 

Mikrós popcorn

Olyan mesterséges ízadalékok vannak a tasakos mikrós popcornban, amelyek veszélyt jelentenek az immunrendszerre és a májra is. Az amerikai egészségügyi hatóságok szerint a termék csomagálásában található perfluoroktánsav rákot okozhat, és emellett még bőr- és emésztési problémákat is előidézhet.

 

 

Burgonya chips

A chipsek gyakran tartalmaznak mesterséges ízfokozókat, amelyek rákkeltőek lehetnek. Készítésükkor, a magas hőfokon való kezelés miatt akrilamid keletkezhet, ami szintén rákot okozhat.

Ezeken felül még sok kalóriát is tartalmaznak, így könnyen elhízhatunk fogyasztásával, de egészségtelen minőségű só tartalma miatt magas vérnyomás is kialakulhat.

 

Füstölt, sózott ételek

Az üzletekben kapható baconok, szalámik, kolbászok többsége sok nitrátot, nitriteket tartalmaznak, amelyek károsak az egészségre. Megnehezítik az emésztést, de súlyosabb esetben akár rákot is okozhatnak, ezért érdemes fogyasztásuk helyett más alternatív megoldást választani, ha mégis szeretnénk húskészítményeket fogyasztani.

 

Hús

A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban szenvedők számára.

 

Genetikailag módosított élelmiszerek

Szinte mindenben benne vannak, ezért ezeket az élelmiszereket nem könnyű kikerülni. Bekerülve a szervezetbe belső gyulladásokat, akár rákot is okozhatnak, legyengítik az immunrendszert, megbetegíthetik a májat és az agy bizonyos részeit is.

 

Kristálycukor

A cukor táplálja a daganatot. Növeli az inzulinszintet és támogatja a rákos sejtek szaporodását.

A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful stb. aszpartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz vagy a melasz (a répa- vagy nádcukor gyártás mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben.

 

Tej

A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat.

 

Együnk sok gyümölcsöt és zöldséget. Lehetőleg hazai (vagy) ellenőrzött, szezonra jellemző zöldséget, gyümölcsöt fogyasszunk és mindent mossunk meg alaposan fogyasztás előtt! Kerüljük a táplálékkiegészítőket és a vitaminkészítményeket, táplálkozzunk kiegyensúlyozottan. A természetes élelmiszerekben lévő tápanyagok sokkal hatásosabbak, mint a nagy dózisban bevitt mesterséges vitaminok és ásványi anyagok.

 


NEKED AJÁNLJUK
A szívrohamig isszák az energiaitalokat a fiatalok
  Alvásra már nincs idő, így egyre többen próbálják energiaitalokkal fokozni a teljesítményüket vagy épp elnyújtani a bulit. A fiatalok egy része reggelire...
TOVÁBB
A japánbirs termése gyógyhatása miatt nagyobb megbecsülést érdemelne
  A japánbirs az egyik legkedveltebb díszcserjénk. Bizonyára sokan nem is tudják, hogy gyümölcsöt terem, a gyümölcse pedig gyógyhatásokkal rendelkezik...
TOVÁBB
Május 20-a a méhek világnapja!
  Az Egyesült Nemzetek Szervezete jelölte meg ezt a napot a méhek világnapjának.   A méhek napját az Országos Magyar Méhészeti Egyesület...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
TOVÁBBI CIKKEK
Kuka helyett tányérba! Készíts céklalevélből finom salátát
  Azt már régóta tudjuk, hogy a cékla az egyik legegészségesebb zöldségek közé tartozik,...
Természetes vasbor vashiány pótlásra szederből
  Patikákban lehetett réges-régen kapni vasbort. Úgy gondolom, hogy olvasóink közül nagyon...
A triptofán javítja az általános egészséget
  A triptofán javítja az alvás minőségét, javítja az általános kedvet és optimalizálja...
A fekete áfonya lenyűgöző egészségügyi hatásokkal rendelkezik
  A fekete áfonyában számos olyan antioxidáns található, mely a szervezet számára...

Címkék