Élelmiszerek, melyek táplálják a rákos sejteket

 

A daganatos betegek számára veszélyes lehet néhány élelmiszer fogyasztása, ugyanis erősíthetik a daganatos sejtek terjedését, növekedését.

 

Lássuk melyek ezek az élelmiszerek, amelyeket kerülni kell

 

Konzervek

A konzervek belső falain egy olyan bevonat található, mely elkülöníti a benne található élelmiszert a fémtől, ez az anyag a BPA vagyis a biszfenol. A BPA egy rendkívül veszélyes kémiai vegyület, amelyet a gyanták előállításakor használnak. Leginkább az ösztrogén női hormonra van rossz hatással, felborítva a hormonháztartást, de emellett még elhízást, cukorbetegséget, meddőséget és rákot is okozhat.

 

Tenyésztett lazac

Nagy mennyiségben található a tenyésztett lazacban dioxin, PCB és egyéb rákkeltő anyag.  A PCB kemikáliák az ösztradiol nevű női hormont magukba szívják és ezzel olyan hatást fejtenek ki, amely ösztönzi a rákos sejtek szaporodását.

A természetes élőhelyéről kifogott lazac azonban nem veszélyes.

 

 

Aszpartám

A aszpartámot tartalmazó szénsavas üdítők, élelmiszerek, édesítők sem tesznek jót a rákkal küzdőknek, hiszen ez a mesterséges édesítőszer elősegíti a mellrák fejlődését, felelős lehet a limfóma kialakulásáért, hozzájárulhat az inzulin rezisztenciához, de akár okozhat születési rendellenességeket, valamint a szívroham esélye is megnőhet.

 

Mikrós popcorn

Olyan mesterséges ízadalékok vannak a tasakos mikrós popcornban, amelyek veszélyt jelentenek az immunrendszerre és a májra is. Az amerikai egészségügyi hatóságok szerint a termék csomagálásában található perfluoroktánsav rákot okozhat, és emellett még bőr- és emésztési problémákat is előidézhet.

 

 

Burgonya chips

A chipsek gyakran tartalmaznak mesterséges ízfokozókat, amelyek rákkeltőek lehetnek. Készítésükkor, a magas hőfokon való kezelés miatt akrilamid keletkezhet, ami szintén rákot okozhat.

Ezeken felül még sok kalóriát is tartalmaznak, így könnyen elhízhatunk fogyasztásával, de egészségtelen minőségű só tartalma miatt magas vérnyomás is kialakulhat.

 

Füstölt, sózott ételek

Az üzletekben kapható baconok, szalámik, kolbászok többsége sok nitrátot, nitriteket tartalmaznak, amelyek károsak az egészségre. Megnehezítik az emésztést, de súlyosabb esetben akár rákot is okozhatnak, ezért érdemes fogyasztásuk helyett más alternatív megoldást választani, ha mégis szeretnénk húskészítményeket fogyasztani.

 

Hús

A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban szenvedők számára.

 

Genetikailag módosított élelmiszerek

Szinte mindenben benne vannak, ezért ezeket az élelmiszereket nem könnyű kikerülni. Bekerülve a szervezetbe belső gyulladásokat, akár rákot is okozhatnak, legyengítik az immunrendszert, megbetegíthetik a májat és az agy bizonyos részeit is.

 

Kristálycukor

A cukor táplálja a daganatot. Növeli az inzulinszintet és támogatja a rákos sejtek szaporodását.

A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful stb. aszpartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz vagy a melasz (a répa- vagy nádcukor gyártás mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben.

 

Tej

A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat.

 

Együnk sok gyümölcsöt és zöldséget. Lehetőleg hazai (vagy) ellenőrzött, szezonra jellemző zöldséget, gyümölcsöt fogyasszunk és mindent mossunk meg alaposan fogyasztás előtt! Kerüljük a táplálékkiegészítőket és a vitaminkészítményeket, táplálkozzunk kiegyensúlyozottan. A természetes élelmiszerekben lévő tápanyagok sokkal hatásosabbak, mint a nagy dózisban bevitt mesterséges vitaminok és ásványi anyagok.

 


NEKED AJÁNLJUK
"A hagyma olyan értékes, mint egy egész patika". mondta Paracelsus
  Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat a nyelőcső, a gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől. A...
TOVÁBB
Az ezüstkolloid néhány perc alatt elpusztíthatja a kórokozókat!
  Az ezüstkolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, vírust, gombát és penészt képes elpusztítani. Vizsgálatok kimutatták, hogy szokatlanul gyorsan hat,...
TOVÁBB
Zöldből egy éjszaka alatt lesz piros: így színezik a szupermarket polcaira kerülő paradicsomokat!
  A tél nem a paradicsom szezonja, és ezt eleink jól tudták, ezért ilyenkor csak szárított formában vagy paradicsomléként eltéve fogyasztották ezt...
TOVÁBB
A vörösborban található rezveratrol gátolja a melanoma kialakulását
  A rezveratrol szervezetre gyakorolt hatásainak se szeri, se száma. Erről a polifenol antioxidánsról, ami a vörösborban és a szőlőben természetes...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
TOVÁBBI CIKKEK
Köhögés, nátha és influenza kezelése gyógynövényekkel
  Kiválóan alkalmasak a gyógynövényekből készült teák úgy megelőzésre, mint a tünetek...
Az almaecet és a méz keveréke gyógyítja az ízületi gyulladást!
  Az almaecet és a méz keveréke valóságos csodaszer ízületi gyulladásra és még számos...
Lelki bajok testi tünetekben – A pszichoszomatikus betegségek
  Vaskos orvosi kartonok, számos kivizsgálás és negatív leletek ellenére sem szűnnek panaszai....
A hét legerősebb gyógyító kristály, amire mindenkinek szüksége lehet
  A kristályokról közismert, hogy különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, melyeket az élet...

Címkék