A kovászos uborka ezer csodája

 

Az egészség a táplálkozással és az emésztéssel szorosan összefügg.

 

Az uborka már több ezer éve ismert, nálunk azonban csak a 17. század óta terjedt el. Viszont az uborka kovászolt változata csak jóval később hódította meg a magyar gasztronómiát.

 

Az erjesztéssel készített uborkában jótékony baktériumok keletkeznek, melyek hatékonyak a bélflórára és segíti a gyomor egészséges működését. A kovászos uborkában sok ásványi anyag keletkezik, magas a magnézium, kálium, foszfor kalcium és a vas, valamint A-, C- és B12-vitamin tartalma. Mivel természetes úton erjed, tartósítószert nem tartalmaz!

Az uborka mellett érdemes fogyasztani a levét is, mivel élettani szempontból ez is pozitív hatással van szervezetünkre.

Kovászoláshoz a 8-10 cm-es fürtös csemege uborka a legjobb választás. Ha nagyobb uborkákat választunk, a meleg hatására könnyebben elveszítheti a roppanóságát. Ne keresd az üzletekben a kovászos uborkát, készítsd el magad! Nem bonyolult az elkészítése, bátran próbálkozhat vele bárki.

 

 

A kovászos uborka jótékony hatásai

●   tisztítja a gyomrot, csökkenti a súlyt,

●   a benne található enzimek egészségessé teszik a gyomrot, megakadályozzák a puffadást okozó baktériumok és gombák elszaporodását, és elősegítik az emésztést,

●   súlycsökkenést eredményezhet, fogyókúrázók beépíthetik napi étrendjükbe,

●   az uborka és a lé fogyasztása hangulatjavító és agyserkentő is lehet,

●   a kovászos lé fogyasztása kifejezetten jó hatással van a változókori hőhullámokra,

●   hatásos a gyomorfekélyre,

●   kutatások alapján bizonyított diabéteszre gyakorolt jótékony hatása is,

●   másnaposság ellen is bevethető az uborka leve,

●   erős tisztító hatása miatt rendszeres fogyasztásakor megváltozik a bőr is, ragyogóbb és simább lesz,

●   természetes probiotikumként működik, így hozzájárul szervezetünk megfelelő működéséhez.

 

Nincs mellékhatása, korlátlan mennyiségben fogyasztható.

 


NEKED AJÁNLJUK
"A hagyma olyan értékes, mint egy egész patika". mondta Paracelsus
  Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat a nyelőcső, a gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől. A...
TOVÁBB
Az ezüstkolloid néhány perc alatt elpusztíthatja a kórokozókat!
  Az ezüstkolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, vírust, gombát és penészt képes elpusztítani. Vizsgálatok kimutatták, hogy szokatlanul gyorsan hat,...
TOVÁBB
Zöldből egy éjszaka alatt lesz piros: így színezik a szupermarket polcaira kerülő paradicsomokat!
  A tél nem a paradicsom szezonja, és ezt eleink jól tudták, ezért ilyenkor csak szárított formában vagy paradicsomléként eltéve fogyasztották ezt...
TOVÁBB
A vörösborban található rezveratrol gátolja a melanoma kialakulását
  A rezveratrol szervezetre gyakorolt hatásainak se szeri, se száma. Erről a polifenol antioxidánsról, ami a vörösborban és a szőlőben természetes...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
TOVÁBBI CIKKEK
Az almaecet és a méz keveréke gyógyítja az ízületi gyulladást!
  Az almaecet és a méz keveréke valóságos csodaszer ízületi gyulladásra és még számos...
Lelki bajok testi tünetekben – A pszichoszomatikus betegségek
  Vaskos orvosi kartonok, számos kivizsgálás és negatív leletek ellenére sem szűnnek panaszai....
A hét legerősebb gyógyító kristály, amire mindenkinek szüksége lehet
  A kristályokról közismert, hogy különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, melyeket az élet...
Ahol a lelki bajok kiütköznek - A negatív érzelmek hatása az egészségünkre
  Az emberi tapasztalat része egy sor érzelem, kezdve a boldogságtól a szomorúságig, a...

Címkék