A kovászos uborka ezer csodája

 

Az egészség a táplálkozással és az emésztéssel szorosan összefügg.

 

Az uborka már több ezer éve ismert, nálunk azonban csak a 17. század óta terjedt el. Viszont az uborka kovászolt változata csak jóval később hódította meg a magyar gasztronómiát.

 

Az erjesztéssel készített uborkában jótékony baktériumok keletkeznek, melyek hatékonyak a bélflórára és segíti a gyomor egészséges működését. A kovászos uborkában sok ásványi anyag keletkezik, magas a magnézium, kálium, foszfor kalcium és a vas, valamint A-, C- és B12-vitamin tartalma. Mivel természetes úton erjed, tartósítószert nem tartalmaz!

Az uborka mellett érdemes fogyasztani a levét is, mivel élettani szempontból ez is pozitív hatással van szervezetünkre.

Kovászoláshoz a 8-10 cm-es fürtös csemege uborka a legjobb választás. Ha nagyobb uborkákat választunk, a meleg hatására könnyebben elveszítheti a roppanóságát. Ne keresd az üzletekben a kovászos uborkát, készítsd el magad! Nem bonyolult az elkészítése, bátran próbálkozhat vele bárki.

 

 

A kovászos uborka jótékony hatásai

 

• tisztítja a gyomrot, csökkenti a súlyt,

•  a benne található enzimek egészségessé teszik a gyomrot, megakadályozzák a puffadást okozó baktériumok és gombák elszaporodását, és elősegítik az emésztést,

• súlycsökkenést eredményezhet, fogyókúrázók beépíthetik napi étrendjükbe,

• az uborka és a lé fogyasztása hangulatjavító és agyserkentő is lehet,

• a kovászos lé fogyasztása kifejezetten jó hatással van a változókori hőhullámokra,

• hatásos a gyomorfekélyre,

• kutatások alapján bizonyított diabéteszre gyakorolt jótékony hatása is,

• másnaposság ellen is bevethető az uborka leve,

• erős tisztító hatása miatt rendszeres fogyasztásakor megváltozik a bőr is, ragyogóbb és simább lesz,

• természetes probiotikumként működik, így hozzájárul szervezetünk megfelelő működéséhez.

 

Nincs mellékhatása, korlátlan mennyiségben fogyasztható.

 


NEKED AJÁNLJUK
Dédapám öröksége: így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül
  A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember...
TOVÁBB
A halott orvos nem hazudik.
    Dr. Joel D. Wallach előadása Dr. Wallach egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben Nobel-díjra jelöltek. (Egy moszkvai előadás szövege...
TOVÁBB
Reumások, óvatosan a burgonyával
  A reumatoid artritiszben szenvedők állapotán egyes zöldségek fogyasztása jelentősen ronthat.   Az USA-ban már az 1940-es években napvilágot látott az...
TOVÁBB
A mirigyek karmestere az agyalapi mirigy
  Az agyalapon elhelyezkedő borsó nagyságú agyalapi mirigy számos hormont termel, melyek a szervezet más-más célterületein fejtik ki hatásukat. Mivel...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
Digitális kábítószer! - Zombivá teszi a gyereket a tablet és az okostelefon?
  A New York Post egyik cikke szerint igen, és ezt alátámasztják egy valós...
TOVÁBBI CIKKEK
Dédapám öröksége: így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül
  A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek,...
Az olívaolaj egy természetes gyümölcslé
  Az olívaolaj egy olyan természetes gyümölcslé, ami megőrzi az olívabogyó ízét,...
Menopauza – tudj meg többet a klimaxról
  A legtöbb nő életében a menopauza egy különleges időszak. A klimax kezdetének egyik jele a...
Testünk őre a cink
  A cink egy olyan ásványi anyag, amelyre kismennyiségben (40 mg/nap) napi...

Címkék