Fürjtojás – élet, erő, egészség

 

A szükséges vitaminok, aminosavak, ásványi anyagok, hiánya romló egészségi állapothoz és különböző betegségek kialakulásához vezet. A fürjtojás rendszeres fogyasztásával helyreáll ezeknek a hasznos anyagoknak a szervezet számára szükséges szintje, megszünteti a különböző betegségeket, ellenállóvá teszi a szervezetet a betegségekkel szemben.

 

Ma már egyre több helyen lehet kapni az apró fürjtojásokat. Nagyjából öt fürjtojás tesz ki egy tyúktojást és a méretbeli különbség ellenére szinte minden tojásétel elkészíthető belőle.

 

Akár keményre főzve, akár miniatűr tükörtojássá sütve rendkívül mutatós díszítőeleme lehet szendvicseknek, salátáknak, ételkölteményeknek. Egyszerű dísznél azonban jóval több, mivel akár héjában főzve, akár feltörve buggyantott tojásként, akár sütve tesszük asztalra nagyon finom falat. A legegészségesebb és legbiztonságosabb tojás, az eddig nyersen elfogyasztható tojások között.

 

Nagy erő egy kis tojásban

Mindössze tíz grammot nyom egy darab fürjtojás, ugyanakkor a kicsiny méretéhez képest feltűnően értékes beltartalommal rendelkezik. Proteinekben, A-, B1-, B2-, C-, D3-, E-vitaminokban és foszforban, káliumban, vasban, cinkben igen gazdag. A fürjtojás fogyasztásával nagy mennyiségű természetes vitaminok, ásványi anyagok és esszenciális aminosavak jutnak a szervezetbe és ezzel hozzájárulunk immunrendszerünk egyensúlyának helyreállításában.

Koleszterin tartalma kevés, ezért szív- és érrendszeri betegségben szenvedők is bátran fogyaszthatják.

 

A fürjtojásba zárt egészség

●   A fürjtojás rendszeres fogyasztásával normalizálhatjuk az emésztőrendszer és a gyomor működését, kezelhetjük vele a gyomorfekélyt. Sikeresen alkalmazható a krónikus epehólyag-gyulladásra, szív- és érrendszeri betegségekre, a vérnyomás helyreállítására és gyógyítható vele az érelmeszesedés is.

●   Megelőzi a vérszegénységet és helyreállítja a vérképletet.

●   Jótékonyan hat a pajzsmirigy működésére.

●   Méregtelenítő hatása miatt a máj és a vese megbetegedéseit gyógyítja.

●   Segíti a prosztata, a hasnyálmirigy és más létfontosságú szervek normális működését.

●   Az anyagcserezavarok megszüntetésével hatékony kezelésnek bizonyul kóros elhízás esetén.

●   Késlelteti szerveink öregedési folyamatát még idősebb korban is. 

●   Megszünteti az akut légzőszervi fertőzéseket (náthát és influenzát). Enyhíti az asztma és a szénanátha tüneteit, rendszeres fogyasztása megszünteti az asztmát és a szénanáthát.

 

 

●   Magas vitamin-, foszfor, kálium és vas tartalma elősegíti az agy jobb működését, javítja a memóriát és az idegrendszer normális működését helyreállítja. Rendszeres fogyasztása nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá tesz bennünket és ezzel növeli stressztűrő képességünket. Nő a fizikai és szellemi teljesítőképesség, normalizálódik a szervezet alvásigénye, jelentős mértékben javul az alvásminőség, megszűnik az álmatlanság, megszűnik a frontérzékenység.

●   Pozitívan hat a migrénes problémákra, a rohamok ritkábban fordulnak elő, és gyengébb lefolyásúak lesznek.

●   Energianövelő hatása miatt a sebészeti beavatkozások és a rákkezelések természetes gyógymód kiegészítője.

●   Fejlődésben lévő gyerekeknél erősíti a csontozatot, pozitívan befolyásolja a gyermekek szellemi fejlődését.

●   Megakadályozza az allergiát, az erős immunrendszer ellenállóvá tesz a fertőzéses megbetegedésekkel szemben.

 ●   A fürjtojás nőknél növeli a petesejtérését, férfiaknál serkenti a hímivarsejtek termelődését. A megfelelő vérkeringés helyreállításával megszünteti a merevedési problémákat.

●   A természetes vitaminok és ásványi anyagok bevitelével, nagyban hozzájárul az áldott állapotban lévő nők erőnlétének, egészségének megőrzéséhez és a magzat egészséges fejlődéséhez. Az idegrendszerre gyakorolt jótékony hatása enyhíti, megelőzi a szülés utáni depressziót. 

●   A fürjtojás ellenállóvá teszi a szervezetet, elősegíti a mérgek eltávolítását a testből.

 

A gyenge immunrendszer legsúlyosabb következménye a rák. A rák elleni kezelésben a természetgyógyászok és egyre több orvos is úgy véli, hogy a fürjtojás rendszeres fogyasztásával, megelőzhető a rák kialakulása, mivel a rák hátterében a csökkent immunitás áll. 

 

 


NEKED AJÁNLJUK
Az ezüstkolloid néhány perc alatt elpusztíthatja a kórokozókat!
  Az ezüstkolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, vírust, gombát és penészt képes elpusztítani. Vizsgálatok kimutatták, hogy szokatlanul gyorsan hat,...
TOVÁBB
Zöldből egy éjszaka alatt lesz piros: így színezik a szupermarket polcaira kerülő paradicsomokat!
  A tél nem a paradicsom szezonja, és ezt eleink jól tudták, ezért ilyenkor csak szárított formában vagy paradicsomléként eltéve fogyasztották ezt...
TOVÁBB
Ez történik a testeddel, ha rászoksz a citromos vízre!
  A citrom olyan, mintha egy hatalmas adagnyi életerő lenne becsomagolva, beleértve a C-vitamint, B-komplex vitaminokat, a kalciumot, a vasat, a...
TOVÁBB
Igyunk bort, sört, pálinkát – de csak módjával
  Vajon tényleg van jótékony hatása a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sörnek, a bornak és a pálinkának?   Hosszas kutatások...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
TOVÁBBI CIKKEK
A gyömbér az egyik legjobb házi gyógyszer!
  Gyömbér nélkül a magyar konyha nem létezett! A legnagyobb gyömbérkereskedők a hunok...
Készítsünk gyógyitalt zellergumóból!
  A zellert fogyaszthatjuk nyersen salátákba, lének, főzetnek, tinktúrának, bornak, vagy...
A test és lélek jelzései – A daganatos betegségek lelki okai!
  Nem elég a testet, a lélek sebeit is gyógyítanunk kell. A betegséget felfoghatjuk úgy is, mint...
A petrezselyem, a zeller és a kamilla közös titka a rák elleni harcban
  Sok mindent tudunk az egészséges étkezésről. Epidemiológiai tanulmányok sora talál...

Címkék