Ismerd meg a hagyományos távol-keleti gyógyítás alapfelfogását

  

Nem csoda, hanem természetes emberi képességünk, hogy meggyógyíthatjuk saját magunkat! A természet törvényeinek alkalmazásával erre képesek lehetünk.

 

A keleti orvostudomány (őshazája Kína, Indai) azt tanítja, hogy ételünk a legjobb orvosságunk. Valószínűleg azért, mert a tradicionális keleti orvosok még hitték, hogy a gyógyító munkát valójában a természet is elvégezheti.

 

Érdekesség: A gyógyítókat nagy becsben tartották. Természetesen a foglalkozás már önmagában is nagy felelősséggel járt, arról nem is beszélve, ha a beteg állapota rosszabbodott, az orvos honoráriumát megvonhatták

 

A régi távol-keletiek meg voltak győződve arról, hogy az orvosnak kötelessége az embereket egészségben tartani! – A  természetes orvoslásra általában jellemző ez a szemlélet.

 

A ‘Shurai’ – egy 3000 éves kínai könyv – ötféle orvosi csoportot különböztet meg:

●   A legmagasabb pozícióban a bölcs (Arra tanította az embereket, hogyan lehetnek képesek környezetükkel és a természettel összhangban élni.),

●   utána a diétával foglalkozó orvos (Kötelességszerűen alkalmazta a megelőző orvostudományt.),

●   azután a ‘sebész’ (Jellemzően csak súlyos sérülés esetén kapott feladatot, például csonttörés, amit helyre kellett rakni, vagy sebet kellett gyógyítani.),

●   majd az általános orvos (Az általános orvos gyógynövényeket használt és különféle technikát, mint például az akupunktúra.),

●   legvégül pedig az állatorvos () foglal helyet.

 

 

A keleti orvostudomány másképp foglalkozik az egészségügyi problémákkal, betegségekkel. Félelemből semmit nem semmisítenek meg.

Nem az a cél, hogy a szimptómákat megszüntessék, hanem, hogy a legyengült embert fizikailag és lelkileg annyira megerősítsék, hogy képes legyen a kórokozókkal együtt élni, és önmaga tudja magát meggyógyítani! 

 

A keleti gyógyítás a testet teljes egésznek tekinti, és ha egy szerv vagy szervrendszert beteg, akkor mindig azt figyeli meg, hogy honnan indult ki, és mi hozta létre a betegséget. – Ma is vallják, hogy ugyan orvosi kezelésre természetesen sok esetben tényleg szükség lehet, de ha egy mód van rá, mérsékelten és rövid időre vegyük igénybe azt.

Legelső teendőnk: figyeljünk étkezésünkre!

Forrás

 

 


NEKED AJÁNLJUK
Hűtővel a rák ellen, avagy miért tegyük hűvösre a kenyeret?
  A szobahőmérsékleten, zacskóban tárolt kenyér és minden egyéb pékáru már 24 óra után a penész martalékává válik.   Akkor is így van, ha nem látjuk és...
TOVÁBB
A virsli káros hatásai
  Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk, főleg az nem, hogy mivel etetjük a gyermekeinket. Manapság a legnagyobb számban a virsli kerül az asztalra,...
TOVÁBB
"A hagyma olyan értékes, mint egy egész patika". mondta Paracelsus
  Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat a nyelőcső, a gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől. A...
TOVÁBB
Észrevehetetlen, és a tiszta lakásokban is nagyon gyakori az ágyi poloska
  Igen elterjedt vérszívó az ágyi poloska (Cimex Lectularis), és talán mondhatjuk rá, hogy a legtöbb kellemetlenséget okozó ektoparazita kártevő,...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
TOVÁBBI CIKKEK
A savanyú káposzta gyógyító titka
  Minden bizonnyal nincs is olyan ember, aki egészség érdekében ne tenne meg mindent....
A csodálatos búzafű
  Mi az oka annak, hogy egy 80 éves idős férfi, aki búzafűlét fogyaszt, egészségesebb, mint...
Az ősz kedvence óvja a szívet és remek béltisztító
  Ősszel nincs jobb és egészségesebb csemege a sütőtöknél!   A sütőtök rendkívül sok...
A homoktövis nagy C-vitamin-tartalma miatt ideális "téli gyógyszer"
  A homoktövis termése a Magyarországon termő növények között a leggazdagabb C-vitamin...

Címkék