Egyszerűbb bevenni egy szem gyógyszert, mint megfőzni egy gyógyteát!

 

Koncentráljunk az egészségre! A tudatosság alapja az egészséges állapot felé, ha arra gondolunk, hogy egészségesek vagyunk, és nem gondolunk a betegségre, még akkor sem, ha nagyon fáj.

 gyógyszer, alternatív gyógyászat, zselatin, térdfájdalom, alvászavar, megfázás, mellékhatás, betegségek, tudatosság, pozitív gondolkodás

Ne vegyük komolyan a betegséget, akkor sem, ha nagyon fáj. Ez nem jelenti azt, hogy ne menjünk orvoshoz panaszunkkal, csupán csak annyit, hogy ne beszéljünk róla fűnek-fának, ne érezzük, hogy ez a legfontosabb az életünkben, ne adjunk a betegségnek energiát azzal, hogy szinte mindig rágondolunk. Ha nem gondolkodunk pozitívan, ha nem az egészségre koncentrálunk, semmilyen gyógynövény nem segíthet, mert negatív gondolatainkkal megállítjuk a természet gyógyító erejét.

 

A betegségnek oka van! Figyelmeztet, hogy életünkben valami nincs rendben, valamit nem csináltunk helyesen. Az orvos által felírt gyógyszerek nagy többsége még több problémát okoz. A megelőzés a lényeg! Derítsük ki az okot és azt kezeljük, ne a tünetet enyhítsük.

 

Természetesen vannak esetek, amikor valóban orvoshoz kell fordulni, de magunk is eldönthetjük, hogy pl. egy náthát hogyan kezelünk.

Mehetünk a gyógyszertárba, hogy a reklám által belénk sulykolt gyógyszert megvásároljuk. Nem is gondolunk arra, hogy ezeknek a vény nélkül kapható gyógyszereknek is mennyi káros mellékhatása lehet. Felelőtlenül kapkodjuk egymás után – akár többet is – a gyógyulás reményében. Már egy tablettától várjuk a segítséget, és ha ez elmarad, akkor veszünk másikat.

 

Elolvassuk a tájékoztatón a gyógyszerek mellékhatásait?

Egy gyógyszernek nagyon sok mellékhatása lehet, melyek mindenkire másként hatnak. Lehet, hogy megszünteti az orrfolyást, de okozhat alvászavart, gyomorpanaszokat, hányást, hasmenést, stb. Ha a mellékhatás bármelyik tünete fellép szervezetünkben már nyulunk is a másik gyógyszerért – melynek szintén más, egészségkárosító hatásai vannak – abban a reményben, hogy megszüntessük a mellékhatás tüneteit. Ez egy ördögi kör.

 

 

Gyógyszer helyett

Egyre több az az orvos, aki gyógyszerek helyett elsősorban alternatív gyógyászatot ajánl. Természetesen sok esetben nem lehet kikerülni a gyógyszerek szedését és előrehaladott, vagy súlyos esetekben ne kísérletezzünk, de gondoljunk mindig egészségünkre.

A gyógynövények, az alternatív gyógymódok a megelőzésben és a gyorsabb gyógyulásban is segítenek.

Megfázásra fogyasszunk vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért. Készítsünk menta-, hárs-, bodzateát, melyet ne ízesítsünk. Ha mégis szükséges, akkor kevés mézzel.

Alvászavarra igyuk az orbáncfű- és a citromfű teát.

Fáj a gyomrunk? Elmegyünk az orvoshoz, csövet nyelünk és szedjük hetekig a gyógyszert, mert nem az okra összpontosítjuk energiánkat. Lehetnek lelki okok, túlzott alkoholfogyasztás (mely károsíthatja a hasnyálmirigyet, az epét, a májat), egészségtelen táplálkozás, stb.

Gyomorpanaszokra, étvágytalanságra is megvan a természet gyógy-szere.

Fáj a térdünk? Kenjük be este fürdés után étkezési zselatinnal, melyet a tasakon leírt utasítás szerint elkészítünk. Addig kenegessük a langyos zselatint, amíg a bőr képes beszívni, hagyjuk rajta 10-15 percig, majd mossuk le. Ismételjük meg legalább háromszor egymás után. Még akkor se hagyjuk abba ezt a kúrát, ha már nem fáj a térdünk. Végezzük ezt a gyógymódot legalább két héten keresztül és majd akkor mondjunk véleményt, hogy hatásos, vagy sem.

Epebántalmaink vannak? A fekete retek kiváló lehet a gyógyításra, de ennek a bajnak is lelki okai vannak. Sok esetben nem beszél az orvos arról, hogy mi válthatta ki a fájdalmat. Nem beszélgetnek a beteggel.

 

Sajnos az emberek nagy többsége „lusta”! A saját egészsége érdekében sem hajlandó áldozatot hozni. Pl. a zselatinnal való gyógyítás időigényes, ugyanúgy, mint egy gyógytea elkészítése. … és még mosogatni is kell.

A tea elkészítése sem tart sokáig és közben mást is csinálhatunk. Amikor pedig készen van kortyolgatva élvezhetjük.

 

Néhány évtizeddel ez előtt még a falusi udvarokon tartottak kecskét, tehenet és ezeknek az állatoknak a tejét fogyasztották. A mai, kereskedelemben kapható tejek nagy része tehenet sem látott, több hétig is eltartható. Régen az állatokat kihajtották a legelőkre, reggeltől estig kondás és pásztor vigyázott rá, majd este mikor behajtotta megfejte őket a háziasszony. Na, ez tej volt! Lehetett belőle nyerni tejfölt, tejszínt, készítettek túrót, vajat. Télen, a nyáron begyűjtött szénával etették, és nem ismerték a tápot, a növekedéshormonokat.

A tyúkok szabadon kapirgáltak, szedték a kertben a bogarakat és a magokat. Össze sem lehet hasonlítani a bolti tojást a házival. Ettél már olyan tojást, melynek hal íze volt? Vajon ez mitől van?

A házi kertben nevelt zöldségnek is egészen más az íze, mint annak, melyet agyon műtrágyáznak. A konyhai hulladékból kiváló komposzt készíthető, melyet tavasszal széthordunk a kertben. A növények bőséges terméssel fogják meghálálni. Vegyük a fáradtságot és rakjunk el legalább családunk részére zöldséget, gyümölcsöt. Készíthetünk befőttet, savanyúságot, száríthatunk gyógynövényeket, aszalhatunk gyümölcsöt, raktározhatunk fagyasztóba vagy a pincébe. Egyre több helyen lehet azonban látni, hogy kertek maradnak parlagon azzal a magyarázattal, hogy nem éri meg. Pedig megéri! Elsősorban azért, mert tudod, hogy mit eszel! Másodsorban összehozhatja a családot, kevesebb szörnyűséget nézhetünk a tv-ben, szabadlevegőn vagyunk, mozoghatunk és még élvezhetjük is. Tegyél egészséged érdekében!

 

A gyógyszer nagyon drága. A legdrágább viszont mindenkinek az egészsége.

Mennyivel egyszerűbb bevenni egy szem gyógyszert és nem is gondolunk bele, hogy az a pici tabletta, amikor végig halad bennünk, mennyi kárt okoz. Olyan károkat, melyek talán elindítanak egy visszafordíthatatlan folyamatot.

 

pozitív gondolkodás

Dr. Domján László - Az emberi elme képes a gyógyításra
  Dr. Domján László neve, arca egyáltalán nem ismeretlen azok számára, akik az elmúlt két évtizedben valamikor elvégezték az Agykontroll tanfolyamot. S...
TOVÁBB
Megszívlelendő szavak az öregedésről! Ezt mindenkinek el kell olvasnia!
  Egy nap, egy fiatal barátnőm azt kérdezte tőlem, milyen érzés öregedni.   Meghökkentem kérdésén, mert én sosem gondoltam arra, hogy én öreg lennék....
TOVÁBB
Bizonyítható, hogy a gyűlölet megbetegít
  A gondolatok erejéről a vonzás törvényéről sokat olvashattunk az elmúlt évek során a kvantumfizika és a spirituális tanítások népszerűsítése kapcsán. Ez...
TOVÁBB
A gondolat ereje meggyógyíthat! Tanuld meg ezt a technikát!
  A természet felruházott minket egy bámulatos „gyógyszertárral”, ami minden betegségre megoldást kínál, ami érintheti az emberiséget. Csak meg kell...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra?
  A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az...
TOVÁBB
Oldd ki a húgysavat a testrészeidből, hogy megszűnjön a köszvény és az ízületi fájdalom
  A köszvény egy kóros állapot. Duzzanatot, merevséget és súlyos fájdalmat okoz, akár pár óra alatt. A fő oka a nagy mennyiségű húgysav, amely...
TOVÁBB
A gyógyító pálinka
  A pálinka tiszta gyümölcsből, lepárlással készült erős szesz, igazi gyógyító hungarikum.   A „Pálinkás jó reggelt!” köszöntés a vidéki élet egy...
TOVÁBB
A ketogén étrend a rákból való kigyógyulás kulcsa lehet
  Fordította: Szabó-Velvárt László Vannak, akik számára a ketogén étrend nem kevesebbet jelent, mint a rák egyik gyógyszer nélküli kezelési módját. Ez...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék