Tobozmirigy: a test és lélek találkozása

 

Tudjuk, hogy a szellem, a lélek az ember létezésével egyidejűleg jelen van a köztudatban és mindig is előkelő szerepet töltött be a mindennapi életben és a vallásban egyaránt.

 tobozmirigy, harmadik szem, spiritualitás, ezotéria, DMT, hallucinogén, fizikai test, szellem, halálközeli élmények

Napjainkban egyre többen érzik fontosnak a lelki egészséget, szinte mindennapos téma lett a test és lélek kapcsolata, egyre többet hallunk a testi-lelki egyensúly megteremtésének fontosságáról. Mind nagyobb és nagyobb teret hódít a meditáció számos ágazata, a jóga és a különféle spirituális gyakorlatok. Azonban a képzelet, az álmok, a túlvilági élmények, a tudatalatti mélységei még mindig feltáratlanok maradtak számunkra, annak ellenére, hogy számos kutatás és tanulmány foglalkozik ezek feltérképezésével.

 

Az egyiptomiak különös figyelmet fordítottak a túlvilági életre, illetve a test-lélek kapcsolatra. Ez meg is jelenik művészetükben. Csak egy példát említve, ha megfigyeljük az agy keresztmetszetét és az egyiptomi szimbólum, a Hórusz szem közti formai hasonlóságot, felvetődik a kérdés: vajon ez az ősi civilizáció már évezredekkel előttünk többet tudott a spiritualitásról?

 

A fáraók testét időtállóvá tették, talán nyitott kapuvá vagy valamiféle kapoccsá változtatták. Bőségesen ellátták mindenféle varázsigével, amulettel, talizmánnal és a mágikus védelem egyéb formáival. A mumifikáció különös eljárása még sok titkot rejt. Vajon miért őriztek meg nagy gonddal néhány szervet, miközben az agyat eltávolították és eldobták? A kérdésre meglepő választ adhat Dr. Rick Strassman munkássága. Az ő úttörő munkája számos fontos kérdést vetett fel a tobozmirigyről és annak kölcsönhatásáról egy DMT-ként ismert furcsa, hallucinogén vegyülettel. Az agy középső része, a talamusz tartalmazza a tobozmirigyet, amely számos biológiai funkciója mellett felel a vizuális gondolkodásért, valamint a meditatív, eufórikus állapotok előidézésének központja is egyben. Lehetséges, hogy a tobozmirigy és különleges vegyületének interakciója a tudat forrása? Ez lenne a kapu, amin keresztül belépünk minden új életbe, majd elhagyjuk azt?

 tobozmirigy, harmadik szem, spiritualitás, ezotéria, DMT, hallucinogén, fizikai test, szellem, halálközeli élmények

„1990-ben én kezdtem el 20 év óta az első új kutatást a tudattágító vagy hallucinogén szerek emberre kifejtett hatásáról az Egyesült Államokban. A projekt öt éve alatt körülbelül 400 adag DMT-t adtam be 60 önkéntesnek. A kutatás az Új-Mexikói Egyetem Orvostudományi Intézetében folyt Albuquerque-ben, ahol a pszichiátria kinevezett docense voltam. Azért kezdtem el a DMT-vel foglalkozni, mivel ez az anyag mindenkinek a testében jelen van. Úgy gondoltam, hogy a DMT forrása a rejtélyes tobozmirigy lehet, egy kis szervé, mely az agyunk közepén helyezkedik el. A modern orvostudomány keveset tud a mirigy szerepéről, viszont gazdag metafizikai történettel rendelkezik. Descartes például úgy vélte, hogy a tobozmirigy a lélek trónja és a nyugati és keleti misztikus hagyományok is ide helyezik a legmagasabb spirituális központunkat.”

Dr. Rick Strassman - DMT: A lélek molekulája.

 

„A kutatás azért indult a témában, mert érdekelt, hogy meg tudom-e határozni a misztikus tudatállapotok biológiai alapjait. Azt hiszem ezzel indult minden. Nagy hatást gyakorolt rám a spontán megjelenő misztikus tudatállapotok néhány közös vonása, például azok, amik meditáció és spirituális gyakorlatok vagy éppen halálközeli élmény alatt jelennek meg. Az ilyen állapotokban tapasztalt élmények igencsak hasonlónak tűnnek tudatmódosító szereket nagy dózisban használó emberek élményeihez, így felötlött bennem az a lehetőség, hogy az agyban lehet valami pszichedelikus hatással bíró anyag, ami az ilyen spontán élmények okozója lehet. Elkezdett érdekelni a tobozmirigy, mint valami pszichedelikus vegyület lehetséges forrása az agyban. Ez egy nagyon titokzatos szerv. Elég kicsi. Úgy tűnik, hogy a mirigynek van valamiféle vizuális kapcsolata a fénnyel és a színekkel, ezenfelül elég hosszú történelme van a misztikus irodalomban. A harmadik szemként és a koronacsakraként írták le és ilyesmi. Azt beszélik róla, hogy aktiválódik, amikor az emberek magas misztikus tudatállapotokat érnek el. A tobozmirigy fejlődésének egyik érdekes jellege, hogy az emberi embrióban a terhesség 49. napja körül jelenik meg, és a tibetiek hite szerint ugyancsak 49 nap szükséges a léleknek, hogy a következő inkarnációba lépjen. Ez egy elég érdekes egybeesés. A magzat nemének kialakulása is a 49. nap környékén történik meg. Igencsak meglepődtem ezen az érdekes időbeli egybeesésen, és ahogy telt az idő, elkezdtem a tobozmirigy kémiáját vizsgálni, és úgy tűnt, hogy képes egy DMT nevű anyag előállítására. A DMT a dimetiltriptamin rövidítése. Közeli kémiai rokona a szerotoninnak és eléggé erős hallucinogén vegyület. Úgy tűnt, hogy a tobozmirigy tartalmazza a DMT készítéséhez szükséges összes enzimet és alkotóelemet. Aztán azon kezdtem el gondolkozni, hogy talán DMT szabadul fel és stimulálja az agyat különleges tudatállapotok alatt és a halál alatti misztikus tudatállapotokban vagy a halál közelében. Ezután arra gondoltam, hogy talán a születés ideje alatt is stimulálja az agyat. A tobozmirigy stressztől nagyon jól védett, de stresszbe hozható, ha elég nagy stressz éri. A mirigy védőmechanizmusát le lehet győzni és a legstresszesebb időszak egy ember életében nyilvánvalóan a halál idejében van. A stresszhormonok, mint például az adrenalin és az endorfinok szintje kiemelkedően magas a halál idejében. Ez stimulálja a DMT létrehozását és felszabadítását a tobozmirigyből ebben az időszakban , így az egyén tudata a DMT hirtelen felszabadulásának lehet kitéve a halál idejében, és így az utolsó dolog amit a testében a tudatával felfog valaki az ezen hihetetlenül pszichedelikus anyag nagy mennyiségű felszabadulása.” - Dr. Rick Strassman.

 

 

Kísérletei alatt Strassman felfedezte, hogy abnormális DMT szintek olyan tudatállapotokat eredményeztek, amik teljesen hasonlóak a túlvilági élményekhez: „Valóban, majdnem mindenki átélte tudatának mélyreható és összetéveszthetetlen elválását a testétől.”

 

A DMT nagyobb dózisban elősegítette a halálközeli élmények átélését, sőt úgy tűnik, hogy ténylegesen elindította a túlvilági gépezet működését.

 

„Úgy gondolom, hogy a tanulmány egyik legváratlanabb eredménye az intelligens lényekkel való találkozásokról szóló beszámolók gyakorisága volt. Érzékelték az önkéntesek jelenlétét és kapcsolatba is léptek velük ezen a különös helyen. Voltak barátságos és rosszindulatú lények is. Néhány segítő angyalszerű volt, míg más lények ellenségesek és fenyegetőek voltak, és néhány önkéntes megrázó élményeket élt át az ilyen lényekkel való találkozásuk során.”

 

A hallucinogén állapot, az álomhoz hasonlóan, a tudat átmeneti elválása a fizikai testtől. Az álmodó tudata a testtől megszabadulva magasabb síkokra kel át, ahol már nem kötik az idő és fizika törvényei.

 

„A DMT egyfajta átjárója vagy kapuja a lélek testből való eltávozásának, úgy gondolom. Bizonyos tekintetben a DMT előfordulása az agyban és a vérkeringésben egyfajta megerősítése a szellemi valóságnak.”

 

Lehetséges, hogy ez a furcsa vegyület betekintést enged számunkra a túlvilági élet történéseibe? A segítők és támogatók gyakori megjelenése, hogy megkönnyítsék az átkelést a létezés más világaiba, minimum egy erős párhuzam meglétét sugallja a történelmi temetkezési és túlvilági hagyományokkal. A tobozmirigy rendkívüli tulajdonságainak felfedezése magyarázattal szolgál az agy ezen legrejtélyesebb részére tett sok furcsa utalásra. A templomok, furcsa és váratlan módon, nagy hangsúlyt fektettek a tobozmirigyre és szerepére, mint tudat és test közötti kapocsra, a tudat forrására és talán az életbe való belépés és az onnan való eltávozás kapujára. Az eredmények azt sugallják, hogy a titokzatos tobozmirigynek köze lehet a mechanizmushoz, amin keresztül be- és kilépünk a fizikai testünkből. Lehet, hogy ez volt az oka, hogy az elhunyt fáraó agyát eltávolították? Talán a mirigy egyfajta kapocs vagy híd volt a fizikai, mumifikált test és a tudat között?

 

Az idő kezdetétől fogva találunk bizonyítékokat egy tudományra, ami leírta és valahogy segítette a tudat átkelését az anyagi világból egy magasabb síkra. Úgy tűnik, hogy ez a tudomány az álmok világát használta gyakorlásra. Az álmodás mindennapos tevékenysége talán jóval rejtélyesebb, mint sokan azt gondolják. Talán betekintést enged abba, hogy mi vár ránk a túlvilágon. A tudatos álmodás furcsa tudatállapota lehet a titkos képesség, ami a túlvilág kapuit nyitja.

 

Egyed Zsuzsánna

 

ezotéria

Bizonyítható, hogy a gyűlölet megbetegít
  A gondolatok erejéről a vonzás törvényéről sokat olvashattunk az elmúlt évek során a kvantumfizika és a spirituális tanítások népszerűsítése kapcsán. Ez...
TOVÁBB
A gondolat ereje meggyógyíthat! Tanuld meg ezt a technikát!
  A természet felruházott minket egy bámulatos „gyógyszertárral”, ami minden betegségre megoldást kínál, ami érintheti az emberiséget. Csak meg kell...
TOVÁBB
A rezonancia törvénye: Minden vágyunk teljesülhet, ha odafigyelünk erre!
  Minden a tied lehet, ami jó, ami harmonikus, ami szép, ha felismered a gondolataid erejét. Minden olyan vágyunk, elképzelésünk, aminek pozitív...
TOVÁBB
A karma 12 törvénye, amely gyökeresen megváltoztathatja életed
Tudatosítva az Univerzum működését, megkönnyíthetjük életünket. A Karma 12 törvénye segít megértenünk, hogy lenne helyesebb kezelnünk a helyzeteket, mit...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Bizonyítható, hogy a gyűlölet megbetegít
  A gondolatok erejéről a vonzás törvényéről sokat olvashattunk az elmúlt évek során a kvantumfizika és a spirituális tanítások népszerűsítése kapcsán. Ez...
TOVÁBB
A gondolat ereje meggyógyíthat! Tanuld meg ezt a technikát!
  A természet felruházott minket egy bámulatos „gyógyszertárral”, ami minden betegségre megoldást kínál, ami érintheti az emberiséget. Csak meg kell...
TOVÁBB
A csakrák betegségei
  Számtalan fizikai és lelki probléma jelzi, ha nem működnek megfelelően testünk csakrái. Ismerd meg a tüneteket!   A hét csakra speciális hely...
TOVÁBB
A rezonancia törvénye: Minden vágyunk teljesülhet, ha odafigyelünk erre!
  Minden a tied lehet, ami jó, ami harmonikus, ami szép, ha felismered a gondolataid erejét. Minden olyan vágyunk, elképzelésünk, aminek pozitív...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
A prosztata betegségei és gyógymódok a prosztata gyulladás ellen
  A prosztata egy kisméretű, gesztenye alakú mirigy, amely a férfi reproduktív rendszer...
Orvosilag bizonyított a klorofill egészségügyi előnye
  Hallottál már a klorofillról, a növényekben előforduló zöld pigmentről? Tudtad, hogy...
Mi az a kvercetin és miben található meg? Milyen gyógyhatásai vannak?
  A kvercetin egy természetes flavonoid, amely számos gyümölcsben, zöldségben és más növényi...
Miért fontos a nők számára a probiotikum fogyasztása?
  Az egészséges emésztőrendszer alapvető fontosságú az általános jóllét szempontjából, és...

Címkék