Tudd meg, milyen betegségeket gyógyíthatsz a káposzta levével és a benne található U-vitaminnal

 

A káposzta az egyik legegészségesebb zöldség a világon. A káposztalé fogyasztásának pedig évszázados hagyománya van a népi orvoslásban. A legtöbb U-vitamin a káposztában található.

 

A káposzta nagyon gazdag többek között U-vitaminban, másnéven metil-metioninban. Az U-vitamin igazából nem is vitamin, hanem egy aminosav származék. Szervezetünk nem tudja előállítani ezt az aminosavat, ezért a táplálkozással kell bevinnünk.  

Az aminosavak a fehérjék építőelemei. Amikor a XX. század elején felfedezték az U-vitamin nevet adták neki, és ezért még mindig így emlegetjük.

 

U-vitamin hiány nyálkahártya-problémákat okozhat, az immunrendszer legyengülése, a gyomor- és bélfekélyek, is ennek az aminosavnak a hiányára utalhatnak.

Az U-vitamin megelőzi a külső és belső gyulladásokat, elősegíti a gyomor és a bélrendszer sérült nyálkahártyájának a regenerálódását.

A káposztában található meg a legnagyobb mennyiségben az U-vitamin, de egyéb zöldségekben is benne van, mint például a spárgában, a sárgarépában és a petrezselyemben.

 

Az U-vitamint a szervezet nem tudja előállítani, nem képes tárolni sem, éppen ezért túladagolni sem lehet.

 

Mire képes a káposztalé?

 

●    Természetes módon helyreállítja a vitamin és ásványi anyag szintet a szervezetben. Különösen ajánlott azoknak, akik legyengült egészségi állapotban vannak.

●    Vízhajtó és erőteljes méregtelenítő hatású.

●    Helyreállítja a gyomor nyálkahártyájának egészségét és a bélflórát.

●    Rendkívül előnyös reggeli fejfájásra.

●    Elősegíti a nemi szervek bakteriális megbetegedéseinek gyógyulását, és hatásosan alkalmazható egyes nőgyógyászati jellegű problémák kezelésénél is.

●    Csökkenthető a vastagbél tumor kialakulásának veszélye, ha hetente többször fogyasztunk káposztát.

●    A káposzta leve sárgarépa levével keverve kezeli a kalcium hiányt, ezáltal a csontritkulást.

●    A savanyú káposzta gyógyító hatással rendelkezik az emésztőrendszerre és a gyulladt ízületekre.

●    A savanyú káposzta lé is kiváló választás gyomorfekély vagy vastagbél betegségek esetén.

●    Halláskárosodás esetén ideális természetes orvosság. Egy kis darab vattát áztass káposzta levébe, és tedd a füledbe lefekvés előtt. Javítja a hallást.

●    A káposzta leve remek székrekedés ellen is.

 

A káposzta nagy mennyiségben tartalmaz még C-vitamint is. Segít erősíteni az immunrendszert és hozzájárul a szabadgyökök megfékezéséhez.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
TOVÁBBI CIKKEK
9 ok, amiért a 12 év alatti gyerekeknek nem szabadna mobilt használniuk
  Kanadai és amerikai gyerekgyógyászati központok állításai szerint fejlődési...
Három pozitív érzelem, amely segít a betegségek leküzdésében
  A pozitív érzelmek jobban gyógyítanak, mint bármilyen csodacseppek. Az optimizmus, a...
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely...
Egy gyógyszergyári vezérigazgatónak elege lett és elmondta az igazat a gyógyszergyárakról
  Orvosok lekenyerezése, hatalmas profit, méregdrágán kínált filléres hatóanyagok, gyógyszerek...

Címkék