Tudd meg, milyen betegségeket gyógyíthatsz a káposzta levével és a benne található U-vitaminnal

 

A káposzta az egyik legegészségesebb zöldség a világon. A káposztalé fogyasztásának pedig évszázados hagyománya van a népi orvoslásban. A legtöbb U-vitamin a káposztában található.

 

A káposzta nagyon gazdag többek között U-vitaminban, másnéven metil-metioninban. Az U-vitamin igazából nem is vitamin, hanem egy aminosav származék. Szervezetünk nem tudja előállítani ezt az aminosavat, ezért a táplálkozással kell bevinnünk.  

Az aminosavak a fehérjék építőelemei. Amikor a XX. század elején felfedezték az U-vitamin nevet adták neki, és ezért még mindig így emlegetjük.

 

U-vitamin hiány nyálkahártya-problémákat okozhat, az immunrendszer legyengülése, a gyomor- és bélfekélyek, is ennek az aminosavnak a hiányára utalhatnak.

Az U-vitamin megelőzi a külső és belső gyulladásokat, elősegíti a gyomor és a bélrendszer sérült nyálkahártyájának a regenerálódását.

A káposztában található meg a legnagyobb mennyiségben az U-vitamin, de egyéb zöldségekben is benne van, mint például a spárgában, a sárgarépában és a petrezselyemben.

 

Az U-vitamint a szervezet nem tudja előállítani, nem képes tárolni sem, éppen ezért túladagolni sem lehet.

 

Mire képes a káposztalé?

 

●    Természetes módon helyreállítja a vitamin és ásványi anyag szintet a szervezetben. Különösen ajánlott azoknak, akik legyengült egészségi állapotban vannak.

●    Vízhajtó és erőteljes méregtelenítő hatású.

●    Helyreállítja a gyomor nyálkahártyájának egészségét és a bélflórát.

●    Rendkívül előnyös reggeli fejfájásra.

●    Elősegíti a nemi szervek bakteriális megbetegedéseinek gyógyulását, és hatásosan alkalmazható egyes nőgyógyászati jellegű problémák kezelésénél is.

●    Csökkenthető a vastagbél tumor kialakulásának veszélye, ha hetente többször fogyasztunk káposztát.

●    A káposzta leve sárgarépa levével keverve kezeli a kalcium hiányt, ezáltal a csontritkulást.

●    A savanyú káposzta gyógyító hatással rendelkezik az emésztőrendszerre és a gyulladt ízületekre.

●    A savanyú káposzta lé is kiváló választás gyomorfekély vagy vastagbél betegségek esetén.

●    Halláskárosodás esetén ideális természetes orvosság. Egy kis darab vattát áztass káposzta levébe, és tedd a füledbe lefekvés előtt. Javítja a hallást.

●    A káposzta leve remek székrekedés ellen is.

 

A káposzta nagy mennyiségben tartalmaz még C-vitamint is. Segít erősíteni az immunrendszert és hozzájárul a szabadgyökök megfékezéséhez.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
A D-vitamin, a napfény élet vagy halál kérdése
  A D-vitamin 60 millió éve szabályozza az ember és a főemlősök immunrendszerét – fedezték fel az Oregon Állami Egyetem kutatói az ember és a...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
TOVÁBBI CIKKEK
C-vitamin az életelixír
  Még egy orvos, aki a betegek gyógyulásáért a protokollokon túl is megtesz mindent.   „A...
A pajzsmirigy problémák valódi okai
  Ha figyelsz tested és lelked jelzéseire megtalálod azokat a pszichés okokat,...
A joghurt fogyasztás előnyei
  Ha jótékony baktériumokat akarunk fogyasztani, akkor a joghurt egy nagyon jó választás....
Mire jó a valeriána?
  A valeriánát vagy ismertebb nevén macskagyökeret nemcsak a cicák szerethetik: kiváló...

Címkék