Tudd meg, milyen betegségeket gyógyíthatsz a káposzta levével és a benne található U-vitaminnal

 

A káposzta az egyik legegészségesebb zöldség a világon. A káposztalé fogyasztásának pedig évszázados hagyománya van a népi orvoslásban. A legtöbb U-vitamin a káposztában található.

 

A káposzta nagyon gazdag többek között U-vitaminban, másnéven metil-metioninban. Az U-vitamin igazából nem is vitamin, hanem egy aminosav származék. Szervezetünk nem tudja előállítani ezt az aminosavat, ezért a táplálkozással kell bevinnünk.  

Az aminosavak a fehérjék építőelemei. Amikor a XX. század elején felfedezték az U-vitamin nevet adták neki, és ezért még mindig így emlegetjük.

 

U-vitamin hiány nyálkahártya-problémákat okozhat, az immunrendszer legyengülése, a gyomor- és bélfekélyek, is ennek az aminosavnak a hiányára utalhatnak.

Az U-vitamin megelőzi a külső és belső gyulladásokat, elősegíti a gyomor és a bélrendszer sérült nyálkahártyájának a regenerálódását.

A káposztában található meg a legnagyobb mennyiségben az U-vitamin, de egyéb zöldségekben is benne van, mint például a spárgában, a sárgarépában és a petrezselyemben.

 

Az U-vitamint a szervezet nem tudja előállítani, nem képes tárolni sem, éppen ezért túladagolni sem lehet.

 

Mire képes a káposztalé?

●    Természetes módon helyreállítja a vitamin és ásványi anyag szintet a szervezetben. Különösen ajánlott azoknak, akik legyengült egészségi állapotban vannak.

●    Vízhajtó és erőteljes méregtelenítő hatású.

●    Helyreállítja a gyomor nyálkahártyájának egészségét és a bélflórát.

●    Rendkívül előnyös reggeli fejfájásra.

●    Elősegíti a nemi szervek bakteriális megbetegedéseinek gyógyulását, és hatásosan alkalmazható egyes nőgyógyászati jellegű problémák kezelésénél is.

●    Csökkenthető a vastagbél tumor kialakulásának veszélye, ha hetente többször fogyasztunk káposztát.

●    A káposzta leve sárgarépa levével keverve kezeli a kalcium hiányt, ezáltal a csontritkulást.

●    A savanyú káposzta gyógyító hatással rendelkezik az emésztőrendszerre és a gyulladt ízületekre.

●    A savanyú káposzta lé is kiváló választás gyomorfekély vagy vastagbél betegségek esetén.

●    Halláskárosodás esetén ideális természetes orvosság. Egy kis darab vattát áztass káposzta levébe, és tedd a füledbe lefekvés előtt. Javítja a hallást.

●    A káposzta leve remek székrekedés ellen is.

 

A káposzta nagy mennyiségben tartalmaz még C-vitamint is. Segít erősíteni az immunrendszert és hozzájárul a szabadgyökök megfékezéséhez.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
A B13-vitamin, vagyis az orotsav nagyobb dózisban orvosságként fejti ki hatását!
  A B13-vitamin, más néven orotsav egy olyan vitamin, amely alig ismert, ennek ellenére részt vesz a folsav és a B12-vitamin anyagcseréjében....
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely...
TOVÁBBI CIKKEK
Híres osztrák orvos: ez a vegyület a legfontosabb a szervezet számára. Még az oxigénnél is fontosabb!
  Ausztria egyik legnagyobb tekintélynek örvendő orvosa, Prof. Ihol Huk szerint, ha...
A tavasz első gyógyító zöldsége az újhagyma
  A tavasz első friss zöldsége az újhagyma, melynek fogyasztásával nagymértékben...
Élesztőmentes kovászos kenyér kenyérlisztből
  A kovászos kenyér az emberi szervezetre jótékony hatással van. Nincs benne adalékanyag...
A B13-vitamin, vagyis az orotsav nagyobb dózisban orvosságként fejti ki hatását!
  A B13-vitamin, más néven orotsav egy olyan vitamin, amely alig ismert, ennek ellenére részt...

Címkék