Házi sajt készítése

 

Készíts saját kezűleg házi sajtot, melyhez igazán nincs szükség sok mindenre. Kizárólag házi tejből készíthető, a bolti erre teljesen alkalmatlan. Próbáld ki, nem fogod megbánni.

 Fotó: Egészségtér

Hozzávalók

1 l tej,

1 evőkanál só,

25 dkg tejföl,

3 tojás.

 

Elkészítés

A tejet tegyük fel főni a sóval. Közben a tejfölt verjük fel a tojásokkal.

Amikor a tej forrni kezd, keverjük bele a tejfölös keveréket, majd főzzük még kb. 5 percig állandó keverés mellett. Amikor látjuk, hogy a savó kezd különválni szűrjük át egy vászonkendőn és hagyjuk, hogy lecsorogjon a savó.

Néhány óra elteltével már fogyasztható is a sajt.

 

 

Fokozhatjuk a sajt ízét, ha apróra vágott zöldpetrezselymet, vagy kaprot teszünk bele, de önmagában is nagyon finom csemege.

A sajtkészítés során visszamaradt tejsavót használd fel egészséged érdekében.

ITT megtudhatod, hogy mire jó!

 


NEKED AJÁNLJUK
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
TOVÁBBI CIKKEK
Prof. Dr. Papp Lajos szívsebész - A vényköteles gyógyszerek gyilkolják meg az emberiséget
  Prof. Dr. Papp Lajos 1948. március 21-én született Aranyosgadányban, Széchenyi-díjas...
9 legnagyobb hazugság a zsírról és a koleszterinről
  60 éve hazugságban él a világ, rengeteg ember megbetegedését és halálát a közegészségügy...
Ezek a gyógynövények javítják a vérkeringést
  Ha nem megfelelő a vérkeringésünk, ez kellemetlen állapotokat is teremthet és rendkívül...
Ezek a legjobb élelmiszerek székrekedésre
  A székrekedés az egyik leggyakoribb emésztőrendszeri probléma, melynek lényege, hogy...

Címkék