Házi sajt készítése

 

Készíts saját kezűleg házi sajtot, melyhez igazán nincs szükség sok mindenre. Kizárólag házi tejből készíthető, a bolti erre teljesen alkalmatlan. Próbáld ki, nem fogod megbánni.

 Fotó: Egészségtér

Hozzávalók

1 l tej,

1 evőkanál só,

25 dkg tejföl,

3 tojás.

 

Elkészítés

A tejet tegyük fel főni a sóval. Közben a tejfölt verjük fel a tojásokkal.

Amikor a tej forrni kezd, keverjük bele a tejfölös keveréket, majd főzzük még kb. 5 percig állandó keverés mellett. Amikor látjuk, hogy a savó kezd különválni szűrjük át egy vászonkendőn és hagyjuk, hogy lecsorogjon a savó.

Néhány óra elteltével már fogyasztható is a sajt.

 

 

Fokozhatjuk a sajt ízét, ha apróra vágott zöldpetrezselymet, vagy kaprot teszünk bele, de önmagában is nagyon finom csemege.

A sajtkészítés során visszamaradt tejsavót használd fel egészséged érdekében.

ITT megtudhatod, hogy mire jó!

 


NEKED AJÁNLJUK
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
TOVÁBBI CIKKEK
C-vitamin az életelixír
  Még egy orvos, aki a betegek gyógyulásáért a protokollokon túl is megtesz mindent.   „A...
A pajzsmirigy problémák valódi okai
  Ha figyelsz tested és lelked jelzéseire megtalálod azokat a pszichés okokat,...
A joghurt fogyasztás előnyei
  Ha jótékony baktériumokat akarunk fogyasztani, akkor a joghurt egy nagyon jó választás....
Mire jó a valeriána?
  A valeriánát vagy ismertebb nevén macskagyökeret nemcsak a cicák szerethetik: kiváló...

Címkék