Fagyaszd le a citromot és mondj búcsút a cukorbetegségnek, a daganatoknak és az elhízásnak!

 

A citrom az egyik legegészségesebb gyümölcsökhöz tartozik. Az egész világon számtalan egészségügyi problémára alkalmazzák, helyet kap a konyhában különleges íze és illata miatt, és gyakran használjuk a fürdőszobában is.

 

Szervezetünk méregtelenítésére is kiválóan alkalmas a citrom, azonban tudnunk kell, hogy ha limonádét készítünk, vagy teánkat ízesítjük vele, akkor a legegészségesebb részét nem használjuk fel. Ez a rész nem más, mint a citromhéj.  A héj 10-szer több vitamint tartalmaz, mint a citrom belső része. Itt azonban eszünkbe juthat az a tény, mely szerint a héj a hosszú szállítás miatt rengeteg mérget, tartósítószert tartalmazhat.

 

A citromot bármilyen felhasználás előtt alaposan mossuk meg mosogatószerrel, majd áztassuk legalább fél órán keresztül almaecetben.

A citrom felhasználásának legjobb módja ha lefagyasztjuk. Fagyasztás előtt végezzük el a tisztítási műveletet! Töröljük ezután szárazra és tegyük a fagyasztóba.

A citrom héja azon kívül, hogy erősíti az immunrendszert számos egészségügyi tulajdonsággal is rendelkezik. A citrom szinten tartja az általános egészségi állapotot.

 

A citrom egészségügyi előnyei

●     szabályozza a koleszterin szintet,

●     megakadályozza a rákos megbetegedéseket,

●     kivédi a bakteriális fertőzéseket, legyőzi a gyulladásokat,

●     megelőzi az asztmát,

●     méregteleníti a veséket és a májat,

●     helyreállítja a magas vérnyomást,

●     depresszió és a stressz ellen hatásos gyógy-szer,

●     hatékony a fogyókúrában, felgyorsítja az anyagcserét,

●     csillapítja a megfázás tüneteit.

 

Rendkívül magas C-vitaminban a citrom leve, míg a héja 5-10-szer több vitamint tartalmaz, hatékonyan eltávolítja a toxinokat a szervezetből.

 

 

Az egész citrom gazdag A-vitaminban, C-vitaminban, B6-vitaminban, E-vitaminban, riboflavinban, foszforban, vasban, kalciumban, folsavban, káliumban, magnéziumban és fehérjében.

 

A citrom héjával készült turmixok sokkal egészségesebbek, mint ha csak a gyümölcs levét fogyasztanánk. Azonban tudjuk, hogy ha csak simán megennénk a citrom héját, az nagyon keserű lenne, így kitűnő megoldás ha lefagyasztjuk és egyben reszeljük le az egész gyümölcsöt, beleértve a héját, a húsát, és a magvakat is.

 

A fagyasztott reszelt citromot adhatjuk különböző ételekhez, turmixokhoz, teához, süteményekhez, desszertekhez, és levesekhez is.

Megfázásos időszakban nagyon finom és gyógyító ital készíthető belőle az alábbi módon.

Reszeljük le a fagyasztott citromot és tegyük 3 dl vízbe. Adjunk hozzá ízlés szerint mézet és keverjük össze. A citrom darabkák a víz tetejére feljönnek, könnyen fogyasztható és nagyon-nagyon finom.

Kezdjük ezzel a napot! 

 


NEKED AJÁNLJUK
Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra?
  A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az...
TOVÁBB
Alkoholos csodaszer a svédkeserű
  A svédkeserű gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati és szakirodalmi adatok igazolják. Annyira sokoldalú, hogy...
TOVÁBB
A savanyú káposzta gyógyító titka
  Minden bizonnyal nincs is olyan ember, aki egészség érdekében ne tenne meg mindent. Nagyanyáink ősi praktikákat alkalmazva igyekeztek megtenni mindent...
TOVÁBB
Természetgyógyászat – természetes gyógyászat otthon
  A természetgyógyászat az ember természetes öngyógyító képességének segítésével és a természetben megtalálható anyagok gyógyító hatásaival,...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
TOVÁBBI CIKKEK
A test természetes egyensúlyáért – 72 lúgosító étel
  Ha lúgosítani szeretnél, tudnod kell, hogy mely ételek váltanak ki lúgosító hatást...
Természetgyógyászat – természetes gyógyászat otthon
  A természetgyógyászat az ember természetes öngyógyító képességének segítésével és a...
Zöldből egy éjszaka alatt lesz piros: így színezik a szupermarket polcaira kerülő paradicsomokat!
  A tél nem a paradicsom szezonja, és ezt eleink jól tudták, ezért ilyenkor csak...
Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra?
  A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek...

Címkék