A krónikus betegségek elkerülhetők, az öregedés pedig lelassítható

 

Fontos, hogy megértsük: a krónikus betegségek a testünkben nagyon ritkán léteznek egyedül, csakúgy „buborékban”. Úgy értem, ha valaki változást tapasztal az agyában, amelyek például Alzheimer-kórra utalnak, akkor valószínűleg szintén tapasztalja magán az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség vagy az elhízás tüneteit is.

 

Közben lehetnek jelei szívbetegségnek, magas vérnyomásnak is. Mint nagyon gyakran, a krónikus betegségek bonyolultan összefonódó hálózatát látjuk. Kialakulásukért a szervezetben lévő valamilyen, évek óta elhúzódó egyensúlyhiány a felelős.

 

A sokféle krónikus betegség lappangó, kiváltó tényezőit célba véve bemutatunk pár egyszerű módszert megelőzésükre.

 

1. Optimalizálja D-vitamin szintjét: 2007-ben a kutatók a University of Wisconsin-on az alacsony D-vitamin szint és Alzheimer-kóros betegek kognitív teszteken elért eredményeit vetették össze. Nagy dózisú D-vitamint szedő betegek jobban teljesítettek társaiknál. A kutatók úgy vélik, hogy az optimális D-vitamin-szint fokozza a fontos biomolekulák mennyiségét az agyban és védi az agysejteket. Elegendő D-vitamin mennyiség szintén elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez, gyulladások legyőzéséhez.

 

2. Cukorfogyasztás. A cukorfogyasztás manapság egy elég súlyos probléma. Az ajánlott napi mennyiséget, ami naponta kb. 25 g fruktóznak felel meg, ne lépjük túl! Talán ez a legfontosabb lépés, amit megtehetünk a krónikus betegségek elkerüléséért, pl. az Alzheimer kór kialakulása ellen. Továbbá, ha a máj a cukrok feldolgozásával van elfoglalva, koleszterin termelő képessége szenvedi azt meg. Ez még egy fontos szempont ami mutatja mennyire káros a túlzott cukor fogyasztás az egészségre.

 

3. Késleltesd az öregedést. Egy kis finn tanulmány szerint, azok az emberek, akik B12 vitaminban gazdag élelmiszereket fogyasztanak, csökkenthetik az agy öregedési folyamatait.

 

4. Tápláló, folsavban gazdag étrendet követve, sok friss bio zöldséget fogyasztva, nap mint nap, a test öregedési folyamatai lassíthatók.

 

5. Mértékkel fogyasszunk alkoholt! Az alkoholnak mind védő, mind pedig romboló hatása is van az idegrendszerre – ez jórészt a bevitt mennyiségtől függ. A nagyobb mennyiségű, illetve rendszeres alkoholfogyasztás, az alkoholizmus az agysejtek tömeges pusztulásához vezet, így hozzájárul a demencia kialakulásához.

 

6. Jó minőségű állati alapú omega-3 zsírsavak fogyasztása ajánlott. Sajnos mostanra már a legtöbb halfajta nagymértékben nehézfémekkel szennyezett, ezért a halevés helyettesíthető halolaj kapszulák fogyasztásával. Omega-3 zsírsav, a DHA nagy mennyiségű fogyasztása lassítja az öregedési folyamatok progresszióját, és csökkenti a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

 

 

7. Kerüljük, és távolítsuk el a higanyt a szervezetből. A fogászati amalgám tömések a rendkívül mérgező higany fő forrásai a testben. Keressen egy olyan fogorvost, aki szakszerűen eltávolítja töméseit.

 

8. Vigyázzunk az alumíniummal. Megtalálható izzadásgátlókban, tapadásmentes edények bevonataként és vakcinaadjuvánsokként.

 

9. Kerüljük el a paracetamol túladagolást. A paracetamol tartalmú készítmények fájdalom- és lázcsillapítók. A túladagolást nem is olyan könnyű elérni: az ajánlott dózis többszöröse esetén alakul ki a mérgezés. Ilyen adagban a paracetamol májkárosító hatású. Mivel túldozírozva a májban nem tud megfelelően lebomlani, mérgező vegyületté alakul, amely károsítja, elpusztítja a májsejteket. Ugyan van ellenszer a mérgezésre, de paracetamolmérgezésben a betegek sokszor tünetmentesek, vagy csak hányingerre panaszkodnak. Amikor már súlyosabb tünetek jelentkeznek, a beavatkozás elkésett: a májkárosodás akár visszafordíthatatlan is lehet.

 

10. Mozogjunk rendszeresen. A mozgás során rengeteg pozitív változás történik a testben. Csupán egy példát kiragadva, egy amiloid prekurzor protein, a PGC-1 alpha metabolizációja lassítja az időskori elbutulás kialakulását.

 

11. Kerüljük az influenza elleni védőoltásokat, mivel a legtöbbjük higanyt és alumíniumot, valamint tojásfehérjét tartalmaz (mielin bázikus fehérjét), amelyre a test antitesteket termel, és kereszt-reakcióba lép az idegsejtek mielin bevonatával, valójában megtámadja a saját idegrendszert!

 

12. Áfonya. A friss áfonya a leghatásosabb magas antocianin és antioxidáns tartalommal. Öregedésgátló, neurológiai, szív és érrendszeri betegségek megelőzésére kiváló.

 

13. Minden nap tornáztassunk agyunkat. A mentális stimuláció, különösen valami új tanulása: például hangszeren játszani, vagy új nyelv tanulása, összefüggésbe hozható az agy lassabb öregedésével.

 

14. Kerüljük az antikolinerg sztatin gyógyszerek használatát. Ezek a gyógyszerek blokkolják az acetilkolin neurotranszmitter hatását, ami növeli a demencia kockázati tényezőjét. Ezen gyógyszerek közé tartoznak bizonyos éjszakai fájdalomcsillapítók, antihisztaminok, altatók, bizonyos antidepresszánsok, inkontinencia gyógyszerek, és bizonyos kábító fájdalomcsillapítók.

 

Ahogy Dr. Stephanie Seneff jelentésében írja: A sztatinok zavarják a koleszterin szintézisét a májban, de a lipofil sztatin gyógyszerek (mint a lovasztatin és szimvasztatin), szintén befolyásolják a koleszterin szintézisét az agyban. Ez azután közvetlenül befolyásolja az idegsejteket abban, hogy képesek legyenek megfelelő koleszterinszintet fenntartani saját membránjaikon".

 

 


NEKED AJÁNLJUK
A pajzsmirigy problémák valódi okai
  Ha figyelsz tested és lelked jelzéseire megtalálod azokat a pszichés okokat, amelyek kiválthatják a pajzsmirigyek...
TOVÁBB
A lerakódott húgysav vesekövet, köszvényt okoz! Szabadulj meg tőle természetes módon
  A húgysav olyan végtermék, amely a nukleinsavakat felépítő purinvegyületek lebontásából származik. A táplálkozás során elfogyasztott fehérje...
TOVÁBB
Az ősi japánok már sikerrel használták ezt az öngyógyító módszert
  A japán természetgyógyászok szerint minden ujjunkkal két szervünk áll összeköttetésben. Az alábbi módszert alkalmazva, javíthatunk...
TOVÁBB
Méregtelenítsd a vastagbelet egyszerűen
  Minden nap egészségtelen ételeket fogyaszthatunk, ezért szükség van néha egy alapos béltisztításra.   Egy alapos béltisztítással méregtelenítheted...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
TOVÁBBI CIKKEK
A csakrák betegségei
  Számtalan fizikai és lelki probléma jelzi, ha nem működnek megfelelően testünk csakrái....
Mi történhet veled, ha kevés vizet iszol?
  A dehidratáltság nem csak nyáron veszélyes. Szervezetünknek folyamatosan vízpótlásra...
A boldogság 10 parancsolata
  Akkor lesz boldog az életünk, ha megtanulunk többé nem feltételezni semmit, ha...
Miért egészséges a kecsketej?
  A kecske az egyik legrégebbi háziállatunk, melyet körülbelül tízezer évvel ezelőtt...

Címkék