Mi történik, ha kiiktatjuk a cukrot az életünkből?

 

Először is szögezzük le: a cukor önmagában véve nem rossz dolog. A cukrok természetes formájukban több élelmiszerben is előfordulnak, mint például a zöldségekben, gyümölcsökben és a tejben is. Ezért valójában nincs szükségünk arra, hogy egyéb direkt módon vigyük be a szervezetünkbe.

 

Nézzük, milyen pozitív változásokat eredményez, ha elhagyod az életedből a hozzáadott cukrokat!

 

1. Több energiád lesz!

Ha fáradtak vagyunk, előszeretettel fogyasztunk cukros energia italokat. Azonban ezzel ellenkező hatást érünk el: blokkoljuk, hogy szervezetünk energiaháztartását egyenletes szinten működtessük, így a fáradtság újra és újra visszatér. A cukor nélküli élet az, ami egyenletes, és ugyanakkor magas energiaszintet garantál.

 

2. Stabilizálódik a súlyod!

Az édes, cukros élelmiszereknek magas a szénhidrát tartalma. Ami elhízáshoz vezet és állandó éhséghez, falási kényszerhez. Cukor nélkül csökken az éhségérzet, stabilizálódik a testsúly.

 

 

3. A belek és a vastagbél hatékonyabban működik

Ha a belek beszélni tudnának, akkor sok rostot kérnének, és kevés szilárd táplálékot és feldolgozott élelmiszert. Ha kitisztítod belsődet a cukortól, akkor beleid újra tökéletesen működnek majd és könnyen emésztik meg az elfogyasztott ételeket.

 

4. Nem kívánod az édes dolgokat

A cukor cukrot szül! Minél több édességet eszel, annál jobban kívánod majd a sütiket. Figyeld meg, hogy a cukor elhagyása után bőven kielégíti vágyadat egy-egy gyümölcs. És az addig kívánatos habos piték már nem is tűnnek vonzónak, inkább szirupos túlcukrozott egészségtelen ételeknek!

 

5. Szebb, ragyogóbb lesz a bőröd!

Nem használnak a külső kozmetikumok? Fakó és egészségtelen a bőröd? Belülről kezdd el a változást és figyeld meg, hogyan változik a bőröd is a cukros dolgok nélkül!

 

 


NEKED AJÁNLJUK
Hűtővel a rák ellen, avagy miért tegyük hűvösre a kenyeret?
  A szobahőmérsékleten, zacskóban tárolt kenyér és minden egyéb pékáru már 24 óra után a penész martalékává válik.   Akkor is így van, ha nem látjuk és...
TOVÁBB
A virsli káros hatásai
  Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk, főleg az nem, hogy mivel etetjük a gyermekeinket. Manapság a legnagyobb számban a virsli kerül az asztalra,...
TOVÁBB
"A hagyma olyan értékes, mint egy egész patika". mondta Paracelsus
  Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat a nyelőcső, a gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől. A...
TOVÁBB
Észrevehetetlen, és a tiszta lakásokban is nagyon gyakori az ágyi poloska
  Igen elterjedt vérszívó az ágyi poloska (Cimex Lectularis), és talán mondhatjuk rá, hogy a legtöbb kellemetlenséget okozó ektoparazita kártevő,...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
TOVÁBBI CIKKEK
A savanyú káposzta gyógyító titka
  Minden bizonnyal nincs is olyan ember, aki egészség érdekében ne tenne meg mindent....
A csodálatos búzafű
  Mi az oka annak, hogy egy 80 éves idős férfi, aki búzafűlét fogyaszt, egészségesebb, mint...
Az ősz kedvence óvja a szívet és remek béltisztító
  Ősszel nincs jobb és egészségesebb csemege a sütőtöknél!   A sütőtök rendkívül sok...
A homoktövis nagy C-vitamin-tartalma miatt ideális "téli gyógyszer"
  A homoktövis termése a Magyarországon termő növények között a leggazdagabb C-vitamin...

Címkék