Megvéd a szívbetegségektől a tojás

 

A tojás ősidők óta az emberiség egyik legértékesebb és legalapvetőbb tápláléka. Teljes értékű fehérje- és tökéletes zsírösszetétele mellett bőséges forrása a vitaminoknak és az ásványi anyagoknak. Az anyatej után a tojás a legjobb étel!

 

„A tojás a legtökéletesebb dolog az univerzumban!”

T. W. Higginson, unitárius lelkész (1823-1911)

A tojás igazi szuperélelmiszer, a szervezet 100%-ig hasznosítja. A tojáson kívül még egy ilyen élelmiszer létezik: az anyatej.

Bizonyára tudja mindenki, hogy a tojásdiéta fogyaszt, a nagy mennyiségű tojás fogyasztása a bécsi diéta, valamint a grapefruit-tojás diéta alapja, és szinte ezek a leggyorsabb fogyókúrák. Azonban évtizedekig riogatták az orvosok az embereket a tojás magas koleszterin tartalma miatti veszélyekkel kapcsolatban. A legújabb kutatások szerint azonban a tojásban található koleszterin teljesen ártalmatlan. 

 

 

A koleszterin minden állati és emberi szervezet számára nélkülözhetetlen vegyület!

A nagy mennyiségben tojást fogyasztók védelmet szereznek szívbetegségekre. Mindössze 75 kalória van egy tojásban, mégis nagyon laktat. Nagy mennyiségben tartalmaz A-, B-, D- és E-vitamint, biotint, folsavat, kolint, jódot, niacint, kevesebb mennyiségben vasat, cinket és szelént is.

 

A tojás fogyasztása rendkívül jó hatással van a szív egészségére. Kevés telített zsírt tartalmaz, viszont sok omega-3 zsírsavat, ami véd a szívbetegségekkel szemben, fontos az agy, a szem és az idegrendszer számára is, segít megelőzni a korral járó szembetegséget és az Alzheimer-kórt.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
A szívrohamig isszák az energiaitalokat a fiatalok
  Alvásra már nincs idő, így egyre többen próbálják energiaitalokkal fokozni a teljesítményüket vagy épp elnyújtani a bulit. A fiatalok egy része reggelire...
TOVÁBB
A japánbirs termése gyógyhatása miatt nagyobb megbecsülést érdemelne
  A japánbirs az egyik legkedveltebb díszcserjénk. Bizonyára sokan nem is tudják, hogy gyümölcsöt terem, a gyümölcse pedig gyógyhatásokkal rendelkezik...
TOVÁBB
A virsli káros hatásai
  Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk, főleg az nem, hogy mivel etetjük a gyermekeinket. Manapság a legnagyobb számban a virsli kerül az asztalra,...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
TOVÁBBI CIKKEK
A virsli káros hatásai
  Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk, főleg az nem, hogy mivel etetjük a...
Kuka helyett tányérba! Készíts céklalevélből finom salátát
  Azt már régóta tudjuk, hogy a cékla az egyik legegészségesebb zöldségek közé tartozik,...
Természetes vasbor vashiány pótlásra szederből
  Patikákban lehetett réges-régen kapni vasbort. Úgy gondolom, hogy olvasóink közül nagyon...
A triptofán javítja az általános egészséget
  A triptofán javítja az alvás minőségét, javítja az általános kedvet és optimalizálja...

Címkék