Ezért nem ismerték nagyszüleink az ételallergia fogalmát!

 

Mi történhetett az elmúlt 40-50 évben, hogy a nagyszüleinket szinte egyáltalán nem érintették az ételallergia okozta tünetek, panaszok, nem úgy, mint a mai fiatalabb generációt, vagy a gyerekeket, akik már szinte minden élelmiszertől bőrkiütést kapnak.

 ételallergia, kiütés, rBGH növekedési hormon, antibiotikum, antibiotikumos kezelés, kiütések

Ma már évente az ételallergia 200 ezer embert juttat a klinikákra, kórházakba. Egy 2013-as tanulmány rámutat arra, hogy 1997 és 2011 között 50 százalékkal nőtt az ételallergiás gyerekek száma, ami rendkívül magas arány.

 

Dr. Mercola szerint a tej a leginkább allergén élelmiszer, ami az állattenyésztés során használt növekedéshormonoknak köszönhető, de az állatok antibiotikumos kezelése is hozzájárult az ételallergia elterjedéséhez, főként az 1990-es éveket követően.

 

Természetesen az is szempont, hogy az élelmiszerek többségében, a feldolgozás során rengeteg adalékanyagot használnak, tartósítószereket kevernek mindenbe, ami nem tesz jót a májnak, hiszen az nem tud elbírni ennyi méreganyaggal, szennyező részecskével. Ennek egyik hatása a bőrkiütés.

 

Az 1990-es évek közepétől egy új típusú fehérjét is felhasználnak az élelmiszerek előállításánál, mindezt a profitmaximalizálás érdekében. Ez a procedúra leginkább a tejtermelést érintette, főként amikor 1994-ben alkalmazni kezdték az rBGH növekedési hormont, ami olyan tehenek megszületését eredményezte, amelyek jóval több tejet tudtak előállítani.

 

 

Ez viszont azzal járt, hogy ezek a génmódosított állatok könnyebben megbetegedtek, így antibiotikumokkal kellett erősíteni az immunrendszerüket, hogy legyőzzék a betegségeket. Ez egy újabb láncreakciót váltott ki, pontosabban azt, hogy a baktériumok, vírusok időközben rezisztensé váltak az antibiotikumokra, így végül mindez a fogyasztókon csattant, ami végül is kiváltja az allergiás panaszokat.

 

A kérdésre a válasz, hogy nagyszüleink miért nem hallottak az ételallergiáról, egyszerű: mert nem fogyasztottak feldolgozott, mesterséges adalékanyagokat tartalmazó élelmiszereket, hanem a házit ették, itták.

 

Ezelőtt 30-50 évvel a lakosság nagy aránya képes volt odahaza minden alapélelmiszert, a hústól, a tejtermékeken keresztül a zöldségekig, gyümölcsökig mindent előállítani, teljesen organikus módon. Ma már ez nagyon visszaszorult, ezért lenne jó ismét elkezdeni az önfenntartó életmódot, és csökkenteni az üzletekben kapható termékek vásárlását, ami hova tovább csak több pénzbe kerül.

Forrás

 

antibiotikum

Egy csodanövény, ami kiváltja az antibiotikumokat
  A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye.   A würzburgi egyetem szakembereinek döntése alapján a kerti sarkantyúka lett a 2013-as...
TOVÁBB
Gyógyfű, melynek baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik
  A nálunk leginkább csak a pizzáról ismert oregánó az egyik legerősebb természetes antibiotikum.   A szárított oregánó vagy magyar nevén szurokfű,...
TOVÁBB
Ez történik, ha üres gyomorra fokhagymát eszünk
  Nem mindenki gondolja azt, hogy éhgyomorra fokhagymát enni egészséges. Sokan úgy tartják, hogy ilyen fajta otthoni gyógymódok, praktikák csak a...
TOVÁBB
Ezüstkolloid: a leghatásosabb antibiotikum mellékhatások nélkül
  Kísérletek igazolják, hogy az ezüstkolloid a szervezetbe jutva baktériumok és kórokozók egész hadával képes leszámolni!   Az ezüstkolloid oldatot...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék