Ezért nem ismerték nagyszüleink az ételallergia fogalmát!

 

Mi történhetett az elmúlt 40-50 évben, hogy a nagyszüleinket szinte egyáltalán nem érintették az ételallergia okozta tünetek, panaszok, nem úgy, mint a mai fiatalabb generációt, vagy a gyerekeket, akik már szinte minden élelmiszertől bőrkiütést kapnak.

 

Ma már évente az ételallergia 200 ezer embert juttat a klinikákra, kórházakba. Egy 2013-as tanulmány rámutat arra, hogy 1997 és 2011 között 50 százalékkal nőtt az ételallergiás gyerekek száma, ami rendkívül magas arány.

 

Dr. Mercola szerint a tej a leginkább allergén élelmiszer, ami az állattenyésztés során használt növekedéshormonoknak köszönhető, de az állatok antibiotikumos kezelése is hozzájárult az ételallergia elterjedéséhez, főként az 1990-es éveket követően.

 

Természetesen az is szempont, hogy az élelmiszerek többségében, a feldolgozás során rengeteg adalékanyagot használnak, tartósítószereket kevernek mindenbe, ami nem tesz jót a májnak, hiszen az nem tud elbírni ennyi méreganyaggal, szennyező részecskével. Ennek egyik hatása a bőrkiütés.

 

Az 1990-es évek közepétől egy új típusú fehérjét is felhasználnak az élelmiszerek előállításánál, mindezt a profitmaximalizálás érdekében. Ez a procedúra leginkább a tejtermelést érintette, főként amikor 1994-ben alkalmazni kezdték az rBGH növekedési hormont, ami olyan tehenek megszületését eredményezte, amelyek jóval több tejet tudtak előállítani.

 

 

Ez viszont azzal járt, hogy ezek a génmódosított állatok könnyebben megbetegedtek, így antibiotikumokkal kellett erősíteni az immunrendszerüket, hogy legyőzzék a betegségeket. Ez egy újabb láncreakciót váltott ki, pontosabban azt, hogy a baktériumok, vírusok időközben rezisztensé váltak az antibiotikumokra, így végül mindez a fogyasztókon csattant, ami végül is kiváltja az allergiás panaszokat.

 

A kérdésre a válasz, hogy nagyszüleink miért nem hallottak az ételallergiáról, egyszerű: mert nem fogyasztottak feldolgozott, mesterséges adalékanyagokat tartalmazó élelmiszereket, hanem a házit ették, itták.

 

Ezelőtt 30-50 évvel a lakosság nagy aránya képes volt odahaza minden alapélelmiszert, a hústól, a tejtermékeken keresztül a zöldségekig, gyümölcsökig mindent előállítani, teljesen organikus módon. Ma már ez nagyon visszaszorult, ezért lenne jó ismét elkezdeni az önfenntartó életmódot, és csökkenteni az üzletekben kapható termékek vásárlását, ami hova tovább csak több pénzbe kerül.

Forrás

 


NEKED AJÁNLJUK
Hűtővel a rák ellen, avagy miért tegyük hűvösre a kenyeret?
  A szobahőmérsékleten, zacskóban tárolt kenyér és minden egyéb pékáru már 24 óra után a penész martalékává válik.   Akkor is így van, ha nem látjuk és...
TOVÁBB
"A hagyma olyan értékes, mint egy egész patika". mondta Paracelsus
  Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat a nyelőcső, a gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől. A...
TOVÁBB
A virsli káros hatásai
  Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk, főleg az nem, hogy mivel etetjük a gyermekeinket. Manapság a legnagyobb számban a virsli kerül az asztalra,...
TOVÁBB
Észrevehetetlen, és a tiszta lakásokban is nagyon gyakori az ágyi poloska
  Igen elterjedt vérszívó az ágyi poloska (Cimex Lectularis), és talán mondhatjuk rá, hogy a legtöbb kellemetlenséget okozó ektoparazita kártevő,...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
TOVÁBBI CIKKEK
A tojás értéke
  A fogyókúrák, a szénhidrátmentes diéták legjobb alapja a tojás, hiszen gyakorlatilag...
Nyirokrendszerünk ápolása
  A nyirokrendszerünk keringési zavarait okozhatják műtétek, daganatok, gyulladások és...
Az ezüstkolloid néhány perc alatt elpusztíthatja a kórokozókat!
  Az ezüstkolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, vírust, gombát és penészt...
A vitaminhiány lehetséges tünetei
  A megfelelő vitaminszint is hozzájárul szervezetünk megfelelő működéséhez és jó...

Címkék