Ezért nem ismerték nagyszüleink az ételallergia fogalmát!

 

Mi történhetett az elmúlt 40-50 évben, hogy a nagyszüleinket szinte egyáltalán nem érintették az ételallergia okozta tünetek, panaszok, nem úgy, mint a mai fiatalabb generációt, vagy a gyerekeket, akik már szinte minden élelmiszertől bőrkiütést kapnak.

 

Ma már évente az ételallergia 200 ezer embert juttat a klinikákra, kórházakba. Egy 2013-as tanulmány rámutat arra, hogy 1997 és 2011 között 50 százalékkal nőtt az ételallergiás gyerekek száma, ami rendkívül magas arány.

 

Dr. Mercola szerint a tej a leginkább allergén élelmiszer, ami az állattenyésztés során használt növekedéshormonoknak köszönhető, de az állatok antibiotikumos kezelése is hozzájárult az ételallergia elterjedéséhez, főként az 1990-es éveket követően.

 

Természetesen az is szempont, hogy az élelmiszerek többségében, a feldolgozás során rengeteg adalékanyagot használnak, tartósítószereket kevernek mindenbe, ami nem tesz jót a májnak, hiszen az nem tud elbírni ennyi méreganyaggal, szennyező részecskével. Ennek egyik hatása a bőrkiütés.

 

Az 1990-es évek közepétől egy új típusú fehérjét is felhasználnak az élelmiszerek előállításánál, mindezt a profitmaximalizálás érdekében. Ez a procedúra leginkább a tejtermelést érintette, főként amikor 1994-ben alkalmazni kezdték az rBGH növekedési hormont, ami olyan tehenek megszületését eredményezte, amelyek jóval több tejet tudtak előállítani.

 

 

Ez viszont azzal járt, hogy ezek a génmódosított állatok könnyebben megbetegedtek, így antibiotikumokkal kellett erősíteni az immunrendszerüket, hogy legyőzzék a betegségeket. Ez egy újabb láncreakciót váltott ki, pontosabban azt, hogy a baktériumok, vírusok időközben rezisztensé váltak az antibiotikumokra, így végül mindez a fogyasztókon csattant, ami végül is kiváltja az allergiás panaszokat.

 

A kérdésre a válasz, hogy nagyszüleink miért nem hallottak az ételallergiáról, egyszerű: mert nem fogyasztottak feldolgozott, mesterséges adalékanyagokat tartalmazó élelmiszereket, hanem a házit ették, itták.

 

Ezelőtt 30-50 évvel a lakosság nagy aránya képes volt odahaza minden alapélelmiszert, a hústól, a tejtermékeken keresztül a zöldségekig, gyümölcsökig mindent előállítani, teljesen organikus módon. Ma már ez nagyon visszaszorult, ezért lenne jó ismét elkezdeni az önfenntartó életmódot, és csökkenteni az üzletekben kapható termékek vásárlását, ami hova tovább csak több pénzbe kerül.

Forrás

 


NEKED AJÁNLJUK
A melatonin felelős a nyugodt és pihentető alvásért
  A melatonin egy természetes hormon, mely az ébrenléti és alvási ciklusainkat szabályozza. A tobozmirigyben termelődik, mely egy, a szemünk...
TOVÁBB
Mindenki számára nagyon fontos, hogy étkezései során tiszta NaCl konyhasót fogyasszon
  Só nélkül nincs élet. A só nem egészségtelen, hanem az élet egyik alapeleme, csakúgy, mint a víz vagy a levegő. Nem mindegy azonban, hogy milyen...
TOVÁBB
Az egészségtelen margarin
  Koleszterinmentessége miatt a margarin nem tekinthető egészséges élelmiszernek. Tévednek a margarinfogyasztók, amikor azt hiszik, hogy koleszterin...
TOVÁBB
Vegyszert eszünk, gyógyszert iszunk
  Az édesítőszer hizlal. A fogkrém: mosogatószer. A tej tele van antibiotikummal. A hormonkezelt pulyka rákot okozhat.   A Salon.com készített...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely...
TOVÁBBI CIKKEK
A tüdőfű a tüdő legkülönfélébb betegségeiben hatásos gyógynövény
  A tüdőfű a légzőszervi megbetegedések egyik legkiválóbb természetes házi patikaszere....
Harcolj a vírusok ellen megelőzéssel!
  Vírusfertőzésre nincs gyógymód, amit tehetünk az az, hogy a szervezetünk...
A konyhasó életfontosságú tápelem, erősítő és serkentőszer
  Az emberi test mintegy 250 g nátrium-kloridot tartalmaz, amely megtalálható a vérplazmában,...
Gyakori megbetegedések kezelése
  A betegellátás leggyakrabban otthon kezdődik, és sok esetben ma is a jól bevált...

Címkék