Ezért nem ismerték nagyszüleink az ételallergia fogalmát!

 

Mi történhetett az elmúlt 40-50 évben, hogy a nagyszüleinket szinte egyáltalán nem érintették az ételallergia okozta tünetek, panaszok, nem úgy, mint a mai fiatalabb generációt, vagy a gyerekeket, akik már szinte minden élelmiszertől bőrkiütést kapnak.

 

Ma már évente az ételallergia 200 ezer embert juttat a klinikákra, kórházakba. Egy 2013-as tanulmány rámutat arra, hogy 1997 és 2011 között 50 százalékkal nőtt az ételallergiás gyerekek száma, ami rendkívül magas arány.

 

Dr. Mercola szerint a tej a leginkább allergén élelmiszer, ami az állattenyésztés során használt növekedéshormonoknak köszönhető, de az állatok antibiotikumos kezelése is hozzájárult az ételallergia elterjedéséhez, főként az 1990-es éveket követően.

 

Természetesen az is szempont, hogy az élelmiszerek többségében, a feldolgozás során rengeteg adalékanyagot használnak, tartósítószereket kevernek mindenbe, ami nem tesz jót a májnak, hiszen az nem tud elbírni ennyi méreganyaggal, szennyező részecskével. Ennek egyik hatása a bőrkiütés.

 

Az 1990-es évek közepétől egy új típusú fehérjét is felhasználnak az élelmiszerek előállításánál, mindezt a profitmaximalizálás érdekében. Ez a procedúra leginkább a tejtermelést érintette, főként amikor 1994-ben alkalmazni kezdték az rBGH növekedési hormont, ami olyan tehenek megszületését eredményezte, amelyek jóval több tejet tudtak előállítani.

 

 

Ez viszont azzal járt, hogy ezek a génmódosított állatok könnyebben megbetegedtek, így antibiotikumokkal kellett erősíteni az immunrendszerüket, hogy legyőzzék a betegségeket. Ez egy újabb láncreakciót váltott ki, pontosabban azt, hogy a baktériumok, vírusok időközben rezisztensé váltak az antibiotikumokra, így végül mindez a fogyasztókon csattant, ami végül is kiváltja az allergiás panaszokat.

 

A kérdésre a válasz, hogy nagyszüleink miért nem hallottak az ételallergiáról, egyszerű: mert nem fogyasztottak feldolgozott, mesterséges adalékanyagokat tartalmazó élelmiszereket, hanem a házit ették, itták.

 

Ezelőtt 30-50 évvel a lakosság nagy aránya képes volt odahaza minden alapélelmiszert, a hústól, a tejtermékeken keresztül a zöldségekig, gyümölcsökig mindent előállítani, teljesen organikus módon. Ma már ez nagyon visszaszorult, ezért lenne jó ismét elkezdeni az önfenntartó életmódot, és csökkenteni az üzletekben kapható termékek vásárlását, ami hova tovább csak több pénzbe kerül.

Forrás

 


NEKED AJÁNLJUK
Lehet-e tudni, hogy valaki átesett-e már tünetmentesen a fertőzésen?
  A legújabb kutatások szerint a koronavírusos esetek harminc százalékánál gyakorlatilag panaszmentes a betegség. Úgy esnek át az emberek a fertőzésen,...
TOVÁBB
Híres osztrák orvos: ez a vegyület a legfontosabb a szervezet számára. Még az oxigénnél is fontosabb!
  Ausztria egyik legnagyobb tekintélynek örvendő orvosa, Prof. Ihol Huk szerint, ha a szervezetünkben megtalálható ez az alkotó vegyület, soha nem...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely...
TOVÁBBI CIKKEK
Évezredes bölcsesség: az egészség és a betegség egyaránt a bélben kezdődik
  Emésztőrendszerünk és szervezetünk egészsége a vastagbelünket benépesítő,...
Híres osztrák orvos: ez a vegyület a legfontosabb a szervezet számára. Még az oxigénnél is fontosabb!
  Ausztria egyik legnagyobb tekintélynek örvendő orvosa, Prof. Ihol Huk szerint, ha...
A tavasz első gyógyító zöldsége az újhagyma
  A tavasz első friss zöldsége az újhagyma, melynek fogyasztásával nagymértékben...
Élesztőmentes kovászos kenyér kenyérlisztből
  A kovászos kenyér az emberi szervezetre jótékony hatással van. Nincs benne adalékanyag...

Címkék