Ezért nem ismerték nagyszüleink az ételallergia fogalmát!

 

Mi történhetett az elmúlt 40-50 évben, hogy a nagyszüleinket szinte egyáltalán nem érintették az ételallergia okozta tünetek, panaszok, nem úgy, mint a mai fiatalabb generációt, vagy a gyerekeket, akik már szinte minden élelmiszertől bőrkiütést kapnak.

 

Ma már évente az ételallergia 200 ezer embert juttat a klinikákra, kórházakba. Egy 2013-as tanulmány rámutat arra, hogy 1997 és 2011 között 50 százalékkal nőtt az ételallergiás gyerekek száma, ami rendkívül magas arány.

 

Dr. Mercola szerint a tej a leginkább allergén élelmiszer, ami az állattenyésztés során használt növekedéshormonoknak köszönhető, de az állatok antibiotikumos kezelése is hozzájárult az ételallergia elterjedéséhez, főként az 1990-es éveket követően.

 

Természetesen az is szempont, hogy az élelmiszerek többségében, a feldolgozás során rengeteg adalékanyagot használnak, tartósítószereket kevernek mindenbe, ami nem tesz jót a májnak, hiszen az nem tud elbírni ennyi méreganyaggal, szennyező részecskével. Ennek egyik hatása a bőrkiütés.

 

Az 1990-es évek közepétől egy új típusú fehérjét is felhasználnak az élelmiszerek előállításánál, mindezt a profitmaximalizálás érdekében. Ez a procedúra leginkább a tejtermelést érintette, főként amikor 1994-ben alkalmazni kezdték az rBGH növekedési hormont, ami olyan tehenek megszületését eredményezte, amelyek jóval több tejet tudtak előállítani.

 

 

Ez viszont azzal járt, hogy ezek a génmódosított állatok könnyebben megbetegedtek, így antibiotikumokkal kellett erősíteni az immunrendszerüket, hogy legyőzzék a betegségeket. Ez egy újabb láncreakciót váltott ki, pontosabban azt, hogy a baktériumok, vírusok időközben rezisztensé váltak az antibiotikumokra, így végül mindez a fogyasztókon csattant, ami végül is kiváltja az allergiás panaszokat.

 

A kérdésre a válasz, hogy nagyszüleink miért nem hallottak az ételallergiáról, egyszerű: mert nem fogyasztottak feldolgozott, mesterséges adalékanyagokat tartalmazó élelmiszereket, hanem a házit ették, itták.

 

Ezelőtt 30-50 évvel a lakosság nagy aránya képes volt odahaza minden alapélelmiszert, a hústól, a tejtermékeken keresztül a zöldségekig, gyümölcsökig mindent előállítani, teljesen organikus módon. Ma már ez nagyon visszaszorult, ezért lenne jó ismét elkezdeni az önfenntartó életmódot, és csökkenteni az üzletekben kapható termékek vásárlását, ami hova tovább csak több pénzbe kerül.

Forrás

 


NEKED AJÁNLJUK
Az ezüstkolloid néhány perc alatt elpusztíthatja a kórokozókat!
  Az ezüstkolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, vírust, gombát és penészt képes elpusztítani. Vizsgálatok kimutatták, hogy szokatlanul gyorsan hat,...
TOVÁBB
Zöldből egy éjszaka alatt lesz piros: így színezik a szupermarket polcaira kerülő paradicsomokat!
  A tél nem a paradicsom szezonja, és ezt eleink jól tudták, ezért ilyenkor csak szárított formában vagy paradicsomléként eltéve fogyasztották ezt...
TOVÁBB
Ez történik a testeddel, ha rászoksz a citromos vízre!
  A citrom olyan, mintha egy hatalmas adagnyi életerő lenne becsomagolva, beleértve a C-vitamint, B-komplex vitaminokat, a kalciumot, a vasat, a...
TOVÁBB
Igyunk bort, sört, pálinkát – de csak módjával
  Vajon tényleg van jótékony hatása a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sörnek, a bornak és a pálinkának?   Hosszas kutatások...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
TOVÁBBI CIKKEK
A test és lélek jelzései – A daganatos betegségek lelki okai!
  Nem elég a testet, a lélek sebeit is gyógyítanunk kell. A betegséget felfoghatjuk úgy is, mint...
A petrezselyem, a zeller és a kamilla közös titka a rák elleni harcban
  Sok mindent tudunk az egészséges étkezésről. Epidemiológiai tanulmányok sora talál...
A kínai népi orvoslás a ,,halhatatlanság növényeként” említi a jiaogulant
  A jiaogulant a keleti világban évezredek óta használják, és annyi pozitív hatása vált...
A kombucha rendszeres fogyasztásának számtalan kedvező hatása van
  A kombucha többek között segít megőrizni szervezetünk vitalitását, lúgosítja a...

Címkék