Prof. H. Mermerski állítása szerint az emberek 70 százaléka ebbe a tévedésbe hal bele!

 

Prof. Hristo Mermerski bolgár orvos, genetikus, de washingtoni diplomataként is dolgozott. Eddig 10 könyve jelent meg, mintegy 200 egyetemen, 63 országban tanított. A fia is tudós, akivel sok közös munkája van.

 

– Az öregedésről az emberek többsége úgy beszél, mint valamilyen betegségről. Egyszerűen ellenségként kezeljük a testünket, amiért az idősödni kezd. Pedig csak a mértékletességre kellene odafigyelni, így nem szabad hosszú ideig megterhelő fizikai munkát végezni, és az étkezés módját, mértékét, arányait is szem előtt kellene tartani. Az emberek 70 százaléka azért hal meg, mert túl nagy mennyiséget fogyaszt bizonyos élelmiszerből, ami miatt ízületi panaszok, fekélyek, szívproblémák, agyvérzés, különböző daganatos betegségek, érelmeszesedés alakul ki. Éppen ez késztetett arra, hogy a 11 csoportba soroljam az élelmiszereket. A legfontosabbak a zöldségek, a gyümölcsök, a szőlő, a joghurt és a bor.

 

– Igen, a bor. Persze ezt is mértékkel kell fogyasztani, sőt, Franciaországban a húst vörös borban pácolják be, ami így helyes és egészséges.

 

– Beszélni kell a joghurtról is. Korábban a mi finom bolgár joghurtunkat lehetett kapni a piacokon, azonban mára már bejöttek a francia, német, dán és olasz joghurtok, amelyek élesztő és tej hozzáadásával készülnek, de nem tartalmazzák azokat a jótékony baktériumokat, amiket a bolgár igen. Ma már ilyen joghurtot csak Japánban, Kínában és Dél-Koreában lehet kapni. A jótékony, könnyen emészthető joghurt a fiatalság legjobb megőrzője, ugyanakkor hozzájárul a gyomor- és a vastagbélrák megelőzéséhez. Naponta egy kisebb doboz joghurt elfogyasztása például megakadályozza, vagy lassítja a csontritkulást, és a testsúly csökkenéshez is hozzájárul.

 

– A legjobb, ha elkészítjük a bolgár joghurtot, amihez használjunk fel kefirgombát (bolgár bacilus), majd 1 evőkanál mézet, 1 evőkanál 100 százalékos alma pektint, 1 teáskanál őrölt fahéjat, és 40 csepp 30 százalékos propolisz tinktúrát. Keverjünk mindent össze, majd ebből együnk meg kétóránként 2 evőkanállal. Még bele tehetünk áfonyát, vagy dióbelet is. Ha nagyon éhesek vagyunk, akkor mehet bele egy kevés banán, ami jót tesz a bőrnek.

 

 

 

 

 

– A sárgarépa saláta és a fokhagyma is hozzájárul a bőr feszességének, szépségének megőrzéséhez. Egy azerbajdzsáni kísérlet során egy pohár vízbe 80 betegséget okozó kórokozót tettek bele, majd hozzáadták a fokhagymát, ami teljesen elpusztította a mikrobákat. Ugyanezt tudja a propolisz is, amelynek tinktúrájából 20-30 cseppet kell 50 ml vízbe beletenni, és meginni.

 

– Fontos az is, hogy bármilyen élelmiszert vásároljunk, olvassuk el, hogy miket tartalmaznak. A legveszélyesebb tartósítószer a butil-hidroxi-toluol, amely leginkább a gyerekek édességeiben, rágógumikban fordul elő. Főként allergiás reakciókat, rákot okoz, ahogyan a cukor is, amely főként a húgyutakban válthat ki daganatos betegséget, így érdemes a kávét cukor nélkül inni, mert úgy egészségesebb. 2000 és 2010 között ötször több cukrot fogyasztottunk, mint napjainkban, Amerikában egy ember átlagosan évente 46 kg cukrot visz be a szervezetébe, ami elképesztően sok, és amely szív-, tüdő, vese- és gyomorbetegségeket okoz. Ez nem más, mint öngyilkosság. A bolgárok 30 százaléka magas vérnyomással küzd, ami a sós ételek, a chipsek fogyasztásának is nagyban köszönhető.

 

– Fogyasszunk el minden nap egy almát, igyunk tiszta vizet, és gyógyteákat, mozogjunk sokat, élvezzük a természet szépségeit, ne gondoljunk az öregedésre. A táplálékunk egyben a gyógyszerünk is kell legyen, hiszen ha kiegyensúlyozottan étkezünk, megszabadulhatunk a betegségek 66 százalékától. A hölgyek figyeljenek oda magukra, fogyasszák a mézből, dióbélből, szárított barackból, mazsolából és citromból készült finom keveréket, hogy csodaszépek maradjanak, még 70 éves korukban is.

Forrás

 


NEKED AJÁNLJUK
Minden háznál legyen sósborszesz
  Egykor azt hitték, minden nyavalyát kiűz, még a bélférget is kihajtja. Talán erre is használ, nem biztos, de az tény, hogy több mint 100 éve...
TOVÁBB
Fogyni vágyók, ízületi problémával küzdők számára nélkülözhetetlen a kollagén fogyasztása
  A bőrünk állapota sokat elárul rólunk. Bizonyára senki nem bánná, ha bőre szépsége, feszessége, finomsága nem változna meg az idő során. Azonban a...
TOVÁBB
Nyirokrendszer – szervezetünk szennyvízcsatornájának megtisztítása
  A nyirokrendszer megtisztításával méregteleníthetjük az összes szervet. A nyirokrendszert úgy kell elképzelni, mint egy mini csatornarendszert, behálózza...
TOVÁBB
Tények és tévhitek a tojásról
  A tojásnak kiemelten magas a fehérjetartalma, kiváló a tápértéke, tele van nélkülözhetetlen vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és segít a...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
TOVÁBBI CIKKEK
A Sclerosis multiplex lelki okai
  A sclerosis (szklerózis) multiplex (SM) egy krónikus, potenciálisan rokkantsághoz...
Május 20-a a méhek világnapja!
  Az Egyesült Nemzetek Szervezete jelölte meg ezt a napot a méhek világnapjának.   A...
A megfázás lelki okai
  A megfázás jelzi, hogy belsőleg hideggé váltam, hiányzik belőlem a melegség, mivel az...
Mindenkinek meg kellene tanulnia meditálni!
  Miért meditálunk? Azért meditálunk, mert minket ez a világ nem tudott...

Címkék