Törődj egészségeddel és hagyd el a fehér kenyér fogyasztását étrendedből

 

Mindenki szereti a friss ropogós kenyeret, főleg a fehér kenyeret. De tudjuk azt, hogy nem a legegészségesebb élelmiszer? Ha leszokunk róla, hatalmas pozitív változásokat fogunk tapasztalni.

 

Az „ipari forradalomnak köszönhetően” a gabonaszemet a malmokban alkotórészeire bontják, eltávolítják belőle a héjrészt (cellulóz-, élelmirost-hordozó rész, az alatta lévő rétegek ásványi anyagokban és vitaminokban gazdagok) és a csírát (=ÉLET, szintén gazdag ásványi anyagokban, A- és E-vitaminban). Ezeket külön, jó sok pénzért eladják, míg lisztként csak a magbelsőt kapjuk meg, ami tömény szénhidrát és tömény glutén.

 

Az egészséges táplálkozás hívei már tudják, hogy bizony a finomított fehér lisztet, és a belőle készült kenyereket, péksüteményeket nagy ívben kerülni kellene.

Hagyjuk el a kenyeret, és a különböző tüneteknek nyoma vész.

 

 

●   Amint kiürül a szervezetből a kenyérgabona, egy csomó víz távozik, mert a kenyér megköti a vizet. Ez nem fogyás még, de minden lábdagadás, hasi puffadás elmúlik.

●   Normalizálódik a vércukor. Ez azért fontos, mert az ingadozó vércukorszint miatt éhesnek érezhetjük magunkat akkor is, amikor nem vagyunk azok. Minden szénhidrát felemeli a vércukorszintet, de a fehér kenyér sokkal rosszabb ebből a szempontból, mint például a rizs.

Ázsia azon területein, ahol nem esznek lisztet (Kína egyes részei), nincs cukorbetegség, és nem találni kövér embereket.

●   Energikusabbak lehetünk: alapvetően javul az anyagcsere, mert a rostot nem tartalmazó fehér lisztes ételek helyett mással lakunk jól: zöldséggel, rizzsel, krumplival, hússal, amelyek mind jobbak az emésztésnek, mint a kenyér.

●   Egyes allergiás tünetek teljesen eltűnnek. Nem kell gluténérzékenynek lenni ahhoz, hogy különféle allergiás reakciókat a gluténfogyasztás felerősítsen.

 

Amíg azonban a menzákon is engedélyezve van a fehér lisztből készült péksütemény, addig nagy változásokban ne reménykedjünk.

 


NEKED AJÁNLJUK
Híres osztrák orvos: ez a vegyület a legfontosabb a szervezet számára. Még az oxigénnél is fontosabb!
  Ausztria egyik legnagyobb tekintélynek örvendő orvosa, Prof. Ihol Huk szerint, ha a szervezetünkben megtalálható ez az alkotó vegyület, soha nem...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely...
TOVÁBBI CIKKEK
Évezredes bölcsesség: az egészség és a betegség egyaránt a bélben kezdődik
  Emésztőrendszerünk és szervezetünk egészsége a vastagbelünket benépesítő,...
Híres osztrák orvos: ez a vegyület a legfontosabb a szervezet számára. Még az oxigénnél is fontosabb!
  Ausztria egyik legnagyobb tekintélynek örvendő orvosa, Prof. Ihol Huk szerint, ha...
A tavasz első gyógyító zöldsége az újhagyma
  A tavasz első friss zöldsége az újhagyma, melynek fogyasztásával nagymértékben...
Élesztőmentes kovászos kenyér kenyérlisztből
  A kovászos kenyér az emberi szervezetre jótékony hatással van. Nincs benne adalékanyag...

Címkék