Törődj egészségeddel és hagyd el a fehér kenyér fogyasztását étrendedből

 

Mindenki szereti a friss ropogós kenyeret, főleg a fehér kenyeret. De tudjuk azt, hogy nem a legegészségesebb élelmiszer? Ha leszokunk róla, hatalmas pozitív változásokat fogunk tapasztalni.

 

Az „ipari forradalomnak köszönhetően” a gabonaszemet a malmokban alkotórészeire bontják, eltávolítják belőle a héjrészt (cellulóz-, élelmirost-hordozó rész, az alatta lévő rétegek ásványi anyagokban és vitaminokban gazdagok) és a csírát (=ÉLET, szintén gazdag ásványi anyagokban, A- és E-vitaminban). Ezeket külön, jó sok pénzért eladják, míg lisztként csak a magbelsőt kapjuk meg, ami tömény szénhidrát és tömény glutén.

 

Az egészséges táplálkozás hívei már tudják, hogy bizony a finomított fehér lisztet, és a belőle készült kenyereket, péksüteményeket nagy ívben kerülni kellene.

Hagyjuk el a kenyeret, és a különböző tüneteknek nyoma vész.

 

 

●   Amint kiürül a szervezetből a kenyérgabona, egy csomó víz távozik, mert a kenyér megköti a vizet. Ez nem fogyás még, de minden lábdagadás, hasi puffadás elmúlik.

●   Normalizálódik a vércukor. Ez azért fontos, mert az ingadozó vércukorszint miatt éhesnek érezhetjük magunkat akkor is, amikor nem vagyunk azok. Minden szénhidrát felemeli a vércukorszintet, de a fehér kenyér sokkal rosszabb ebből a szempontból, mint például a rizs.

Ázsia azon területein, ahol nem esznek lisztet (Kína egyes részei), nincs cukorbetegség, és nem találni kövér embereket.

●   Energikusabbak lehetünk: alapvetően javul az anyagcsere, mert a rostot nem tartalmazó fehér lisztes ételek helyett mással lakunk jól: zöldséggel, rizzsel, krumplival, hússal, amelyek mind jobbak az emésztésnek, mint a kenyér.

●   Egyes allergiás tünetek teljesen eltűnnek. Nem kell gluténérzékenynek lenni ahhoz, hogy különféle allergiás reakciókat a gluténfogyasztás felerősítsen.

 

Amíg azonban a menzákon is engedélyezve van a fehér lisztből készült péksütemény, addig nagy változásokban ne reménykedjünk.

 


NEKED AJÁNLJUK
Hűtővel a rák ellen, avagy miért tegyük hűvösre a kenyeret?
  A szobahőmérsékleten, zacskóban tárolt kenyér és minden egyéb pékáru már 24 óra után a penész martalékává válik.   Akkor is így van, ha nem látjuk és...
TOVÁBB
A virsli káros hatásai
  Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk, főleg az nem, hogy mivel etetjük a gyermekeinket. Manapság a legnagyobb számban a virsli kerül az asztalra,...
TOVÁBB
"A hagyma olyan értékes, mint egy egész patika". mondta Paracelsus
  Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat a nyelőcső, a gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől. A...
TOVÁBB
Észrevehetetlen, és a tiszta lakásokban is nagyon gyakori az ágyi poloska
  Igen elterjedt vérszívó az ágyi poloska (Cimex Lectularis), és talán mondhatjuk rá, hogy a legtöbb kellemetlenséget okozó ektoparazita kártevő,...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
TOVÁBBI CIKKEK
A vitaminhiány lehetséges tünetei
  A megfelelő vitaminszint is hozzájárul szervezetünk megfelelő működéséhez és jó...
A savanyú káposzta gyógyító titka
  Minden bizonnyal nincs is olyan ember, aki egészség érdekében ne tenne meg mindent....
A csodálatos búzafű
  Mi az oka annak, hogy egy 80 éves idős férfi, aki búzafűlét fogyaszt, egészségesebb, mint...
Az ősz kedvence óvja a szívet és remek béltisztító
  Ősszel nincs jobb és egészségesebb csemege a sütőtöknél!   A sütőtök rendkívül sok...

Címkék