Törődj egészségeddel és hagyd el a fehér kenyér fogyasztását étrendedből

 

Mindenki szereti a friss ropogós kenyeret, főleg a fehér kenyeret. De tudjuk azt, hogy nem a legegészségesebb élelmiszer? Ha leszokunk róla, hatalmas pozitív változásokat fogunk tapasztalni.

 

Az „ipari forradalomnak köszönhetően” a gabonaszemet a malmokban alkotórészeire bontják, eltávolítják belőle a héjrészt (cellulóz-, élelmirost-hordozó rész, az alatta lévő rétegek ásványi anyagokban és vitaminokban gazdagok) és a csírát (=ÉLET, szintén gazdag ásványi anyagokban, A- és E-vitaminban). Ezeket külön, jó sok pénzért eladják, míg lisztként csak a magbelsőt kapjuk meg, ami tömény szénhidrát és tömény glutén.

 

Az egészséges táplálkozás hívei már tudják, hogy bizony a finomított fehér lisztet, és a belőle készült kenyereket, péksüteményeket nagy ívben kerülni kellene.

Hagyjuk el a kenyeret, és a különböző tüneteknek nyoma vész.

 

 

●   Amint kiürül a szervezetből a kenyérgabona, egy csomó víz távozik, mert a kenyér megköti a vizet. Ez nem fogyás még, de minden lábdagadás, hasi puffadás elmúlik.

●   Normalizálódik a vércukor. Ez azért fontos, mert az ingadozó vércukorszint miatt éhesnek érezhetjük magunkat akkor is, amikor nem vagyunk azok. Minden szénhidrát felemeli a vércukorszintet, de a fehér kenyér sokkal rosszabb ebből a szempontból, mint például a rizs.

Ázsia azon területein, ahol nem esznek lisztet (Kína egyes részei), nincs cukorbetegség, és nem találni kövér embereket.

●   Energikusabbak lehetünk: alapvetően javul az anyagcsere, mert a rostot nem tartalmazó fehér lisztes ételek helyett mással lakunk jól: zöldséggel, rizzsel, krumplival, hússal, amelyek mind jobbak az emésztésnek, mint a kenyér.

●   Egyes allergiás tünetek teljesen eltűnnek. Nem kell gluténérzékenynek lenni ahhoz, hogy különféle allergiás reakciókat a gluténfogyasztás felerősítsen.

 

Amíg azonban a menzákon is engedélyezve van a fehér lisztből készült péksütemény, addig nagy változásokban ne reménykedjünk.

 


NEKED AJÁNLJUK
Az ezüstkolloid néhány perc alatt elpusztíthatja a kórokozókat!
  Az ezüstkolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, vírust, gombát és penészt képes elpusztítani. Vizsgálatok kimutatták, hogy szokatlanul gyorsan hat,...
TOVÁBB
Zöldből egy éjszaka alatt lesz piros: így színezik a szupermarket polcaira kerülő paradicsomokat!
  A tél nem a paradicsom szezonja, és ezt eleink jól tudták, ezért ilyenkor csak szárított formában vagy paradicsomléként eltéve fogyasztották ezt...
TOVÁBB
Ez történik a testeddel, ha rászoksz a citromos vízre!
  A citrom olyan, mintha egy hatalmas adagnyi életerő lenne becsomagolva, beleértve a C-vitamint, B-komplex vitaminokat, a kalciumot, a vasat, a...
TOVÁBB
Igyunk bort, sört, pálinkát – de csak módjával
  Vajon tényleg van jótékony hatása a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sörnek, a bornak és a pálinkának?   Hosszas kutatások...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
TOVÁBBI CIKKEK
A gyömbér az egyik legjobb házi gyógyszer!
  Gyömbér nélkül a magyar konyha nem létezett! A legnagyobb gyömbérkereskedők a hunok...
Készítsünk gyógyitalt zellergumóból!
  A zellert fogyaszthatjuk nyersen salátákba, lének, főzetnek, tinktúrának, bornak, vagy...
A test és lélek jelzései – A daganatos betegségek lelki okai!
  Nem elég a testet, a lélek sebeit is gyógyítanunk kell. A betegséget felfoghatjuk úgy is, mint...
A petrezselyem, a zeller és a kamilla közös titka a rák elleni harcban
  Sok mindent tudunk az egészséges étkezésről. Epidemiológiai tanulmányok sora talál...

Címkék