Krill olaj fogyasztása a jobb egészségi állapot érdekében

Őrizzük meg szeretteink emlékét Lapidaris Kővel!

 

A krill olaj egyik legértékesebb összetevője az Omega-3 zsírsav, mely létfontosságú mindannyiunk számára.

Az antarktiszi rákolaj jóval hatékonyabb, mint a halolaj, ezért is tartják sokan az Omega-3 alapú készítmények új generációs képviselőjének.

 

Ráadásul a krill olajban ez az esszenciális zsírsav foszfolipid, vagyis bioaktív formában van jelen, mely által a lehető legjobban képes hasznosulni szervezetünkben.

 

Krill olaj a krill rákok (Euphasia Superba) kivonata, amely Omega-3-6-9 zsírsavakat és astaxantint tartalmaz különösen tiszta formában.

A krill apró, garnélarák-szerű héjas tengeri rákféle, amely a hideg vizű óceánokat, elsősorban az Antarktisz környékét népesíti be. Hasznosítása viszont nemrég kezdődött, alighanem ez a legkevésbé kihasznált biomassza a földön.

Kiemelkedő antioxidáns aktivitással, előnyös omega 3-6-9 zsírsav aránnyal rendelkezik, kolint tartalmaz. Foszfolipid formája egyedi, a világ egyetlen nem növényi eredetű flavonoidját is tartalmazza.  Ez a forma biológiailag nagymértékben hasznosíthatóvá teszi az összetevőket az agy és a sejtmembránok számára, védve működésüket. Összetevői javítják az életminőséget, az általános, fizikai, mentális és érzelmi egészség fenntartását, erősítik az immunrendszert, serkentik az erőnlétet, valamint javítják az ízületek általános mozgékonyságát és védik a bőrt.

 

A krill olaj számos jótékony hatása ismert

●   Fokozza az agyi, idegrendszeri teljesítményt, növeli a koncentrációs képességet, javítja a mentális és érzelmi funkciókat,

●   segíti a szív és a máj megfelelő működését,

●   javíthatja a vércukor értékeket,

●   támogatja a csontok, ízületek épségének megőrzését, csökkenti a mozgásszervi fájdalmakat, az ízületi gyulladásokat, ízületi merevséget, megelőzi a csontok károsodását,

●   enyhíti a pre-menstruációs syndroma (PMS) tüneteit, csökkenti a fájdalmat,

●   támogatja az immunrendszert,

●   hatékony bőrvédő, javítja a hidratáltságot, csökkenti a ráncok mélységét, lassítja a bőr öregedését.

 

Miért jobb a krill olaj a halolajnál?

Számos klasszikus koleszterincsökkentőről köztudott, hogy rákkeltő hatású, és szívelégtelenséghez vezet, ezért kell alternatívákat keresni. A krill olaj zsírsavjai sokkal hatékonyabbak, mint a hagyományos halolaj. Ráadásul védenek a koleszterin oxidációjától, és ez által a véredények sérüléseitől.

 

A halolaj triglicerid formában tartalmazza az Omeg-3 zsírsavat, ami sokkal nehezebben tud hasznosulni, mivel a mi szervezetünk sejtfalaiban foszfolipid formában van jelen ez a nélkülözhetetlen zsírsav.

A halolajban jelen lévő triglicerid formulát nem tudja az agyunk és testünk azonnal hasznosítani, csak azután, hogy májunk átalakítja, ami azonban sajnos sok veszteséggel jár együtt.

Ezzel szemben a krill olajban található foszfolipid formájú Omega-3 zsírsav a bélfalon keresztül könnyedén fel tud szívódni, majd pedig közvetlenül be tud épülni a sejtmembránokba.

Mindennek köszönhetően a krill olaj roppant magas biológiai hasznosíthatósággal rendelkezik, így Omega-3 zsírsavjaiból sokkal többet képes szervezetünk hasznosítani, mint a halolajban található Omega-3-ból.

 

Milyen értékes hatóanyagok vannak még a krill olajban?

A krill olajban megtalálható a rendkívül erős antioxidáns tulajdonságú asztaxantin is, mivel a krillek, vagyis a tengeri rákok asztaxantint termelő algákkal táplálkoznak. Ez a kivételes képességű antioxidáns vegyület roppant hatékonyan védi minden egyes sejtünket a szabadgyökök káros hatásaitól.

 

 

A krill olaj fogyasztása ezáltal két hatalmas egészségügyi előnnyel is jár, hiszen azon túl, hogy biztosítjuk általa a létfontosságú Omega-3 zsírsav pótlását, még ráadásként az asztaxantinnak köszönhetően kivételesen erős antioxidáns védelmet is nyújtunk szervezetünk szánára.

 

A krill olaj lehetséges alkalmazási területei:

●   koleszterin-, vérnyomás-, gyulladáscsökkentő,

●   az agy jelzőanyagainak serkentése depressziónál, szenvedélybetegségnél vagy hiperaktivitásnál (alacsony Dopaminszint), a kognitív funkciók és a járás- és beszédközpontok javulása,

●   elvonókúra (nikotin, drog),

●   reuma/arthritis,

●   érbetegség, arteriosklerosis, szélütés,

●   szívinfarktus,

●   diabetes,

●   szívritmuszavarok,

●   neurodermitis,

●   allergiák,

●   collitis Ulcerosa, Morbus Crohn,

●   migrének,

●   PMS (praemenstruelles szindróma, hat mind a 10 szindrómára, melyet tanulmányok bizonyítanak),

●   rák, tumor képződés,

●   Parkinson-kór,

●   Sklerosis multiplex,

●   kényszeres asztma,

●   depresszió,

●   karpalis alagút szindróma,

●   makula degenerációja, szürke hályog,

●   kisbabák látás- és kognitív képessége,

●   gyulladások enyhítése,

●   immunerősítés és általános egészségjavítás,

●   szív -és érrendszeri problémák tüneteinek enyhítésére - érelmeszesedésnél, magasvérnyomásnál, magas LDL koleszterin szintnél,

●   idegrendszeri problémák esetén – koncentráció és memória javítás,

●   bőrápolás, – selymesebbé, puhábbé teszi a bőrt

●   pikkelysömör, ekcéma kezelése,

●   haj ápolás,

●   a szem állapotának javítása – jobb látás – a kiszáradt szem ellen,

●   jobb emésztést érhetünk el + gyomorbántalmak ellen,

●   teljesítményfokozás és energiaszint növelés,

●   allergia enyhítése vagy akár megszüntetése,

●   depresszió csökkentése,

●   koraszülés megelőzése, illetve terhesség alatt,

●   az öregedés lassítása, az agyi teljesítmény fokozása.

 

A-, E- és D-vitamin tartalma szintén jelentős a krill olajnak. A rákolaj foszfatidilkolinja ingerületátvivőként működnek és szerepük van a szervezet glikogén szintézisében is.

 

Agyunk jelentős része Omega zsírsavakból áll. A megfelelő agyi teljesítmény eléréséhez szervezetünknek folyamatosan szüksége van omega-3-ra. Az alacsony omega-3 szint, nemcsak idős korban vezethet a mentális teljesítmény csökkenéséhez vagy elbutuláshoz, hanem jóval korábban is.

 

Sok „modern élelmiszer” hozzájárul ahhoz, hogy lecsökkenjen szervezetünkben az Omega-3 szint, ami egyenes út a fáradékonyság, a gyenge agyi teljesítmény, a rossz memória és koncentrációs képességek felé. Ez pedig minden esetben minőségi romlást eredményez életünk számos területén.

 

A krill olajnak kiemelkedően magas a tápanyagtartalma, ezért emberi fogyasztásra, az egészség megőrzésére teljesen ideális.

 


NEKED AJÁNLJUK
Oldd ki a húgysavat a testrészeidből, hogy megszűnjön a köszvény és az ízületi fájdalom
  A köszvény egy kóros állapot. Duzzanatot, merevséget és súlyos fájdalmat okoz, akár pár óra alatt. A fő oka a nagy mennyiségű húgysav, amely...
TOVÁBB
A ketogén étrend a rákból való kigyógyulás kulcsa lehet
  Fordította: Szabó-Velvárt László Vannak, akik számára a ketogén étrend nem kevesebbet jelent, mint a rák egyik gyógyszer nélküli kezelési módját. Ez...
TOVÁBB
Gerincsérvre nem megoldás a műtét
  Sokan úgy gondolják, a műtét megoldhatja a gerincsérv által okozott fájdalmakat. Almásy Csilla gerincterapeuta szerint azonban van másik út. Az MNO...
TOVÁBB
Ezüst-kolloid – a legerősebb természetes antibiotikum
  Nem is olyan rég egy amerikai orvos nyilvánosságra hozta az ezüstkolloiddal történő kezeléseinek eredményeit. Az otthoni kutatást már körülbelül 11...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
TOVÁBBI CIKKEK
A magyar népi gyógyászat legnagyobb titka a kövirózsa
  A kövirózsa népi gyógyászatunk egyik legalapvetőbb gyógynövénye. Már az ókor óta ismerjük...
A zöldhályog (Glaucoma) lelki okai
  A szem a lélek leghívebb tükre. A lélek és a látás szoros kapcsolatban állnak egymással....
Amikor hormonális probléma miatt nem tudsz fogyni
  A hormonális egyensúly fenntartása nem csupán az egészségünk számára fontos. Fontos akkor is,...
Néhány rossz szokás, mely puffadást, refluxot és túl sok savat eredményez
  A nehéz ételek fogyasztása savas refluxot, puffadást, hasi fájdalmakat okozhat. Jelentkezhet...

Címkék