Krill olaj fogyasztása a jobb egészségi állapot érdekében

 

A krill olaj egyik legértékesebb összetevője az Omega-3 zsírsav, mely létfontosságú mindannyiunk számára.

Az antarktiszi rákolaj jóval hatékonyabb, mint a halolaj, ezért is tartják sokan az Omega-3 alapú készítmények új generációs képviselőjének.

 

Ráadásul a krill olajban ez az esszenciális zsírsav foszfolipid, vagyis bioaktív formában van jelen, mely által a lehető legjobban képes hasznosulni szervezetünkben.

 

Krill olaj a krill rákok (Euphasia Superba) kivonata, amely Omega-3-6-9 zsírsavakat és astaxantint tartalmaz különösen tiszta formában.

A krill apró, garnélarák-szerű héjas tengeri rákféle, amely a hideg vizű óceánokat, elsősorban az Antarktisz környékét népesíti be. Hasznosítása viszont nemrég kezdődött, alighanem ez a legkevésbé kihasznált biomassza a földön.

Kiemelkedő antioxidáns aktivitással, előnyös omega 3-6-9 zsírsav aránnyal rendelkezik, kolint tartalmaz. Foszfolipid formája egyedi, a világ egyetlen nem növényi eredetű flavonoidját is tartalmazza.  Ez a forma biológiailag nagymértékben hasznosíthatóvá teszi az összetevőket az agy és a sejtmembránok számára, védve működésüket. Összetevői javítják az életminőséget, az általános, fizikai, mentális és érzelmi egészség fenntartását, erősítik az immunrendszert, serkentik az erőnlétet, valamint javítják az ízületek általános mozgékonyságát és védik a bőrt.

 

A krill olaj számos jótékony hatása ismert

●   Fokozza az agyi, idegrendszeri teljesítményt, növeli a koncentrációs képességet, javítja a mentális és érzelmi funkciókat,

●   segíti a szív és a máj megfelelő működését,

●   javíthatja a vércukor értékeket,

●   támogatja a csontok, ízületek épségének megőrzését, csökkenti a mozgásszervi fájdalmakat, az ízületi gyulladásokat, ízületi merevséget, megelőzi a csontok károsodását,

●   enyhíti a pre-menstruációs syndroma (PMS) tüneteit, csökkenti a fájdalmat,

●   támogatja az immunrendszert,

●   hatékony bőrvédő, javítja a hidratáltságot, csökkenti a ráncok mélységét, lassítja a bőr öregedését.

 

Miért jobb a krill olaj a halolajnál?

Számos klasszikus koleszterincsökkentőről köztudott, hogy rákkeltő hatású, és szívelégtelenséghez vezet, ezért kell alternatívákat keresni. A krill olaj zsírsavjai sokkal hatékonyabbak, mint a hagyományos halolaj. Ráadásul védenek a koleszterin oxidációjától, és ez által a véredények sérüléseitől.

 

A halolaj triglicerid formában tartalmazza az Omeg-3 zsírsavat, ami sokkal nehezebben tud hasznosulni, mivel a mi szervezetünk sejtfalaiban foszfolipid formában van jelen ez a nélkülözhetetlen zsírsav.

A halolajban jelen lévő triglicerid formulát nem tudja az agyunk és testünk azonnal hasznosítani, csak azután, hogy májunk átalakítja, ami azonban sajnos sok veszteséggel jár együtt.

Ezzel szemben a krill olajban található foszfolipid formájú Omega-3 zsírsav a bélfalon keresztül könnyedén fel tud szívódni, majd pedig közvetlenül be tud épülni a sejtmembránokba.

Mindennek köszönhetően a krill olaj roppant magas biológiai hasznosíthatósággal rendelkezik, így Omega-3 zsírsavjaiból sokkal többet képes szervezetünk hasznosítani, mint a halolajban található Omega-3-ból.

 

Milyen értékes hatóanyagok vannak még a krill olajban?

A krill olajban megtalálható a rendkívül erős antioxidáns tulajdonságú asztaxantin is, mivel a krillek, vagyis a tengeri rákok asztaxantint termelő algákkal táplálkoznak. Ez a kivételes képességű antioxidáns vegyület roppant hatékonyan védi minden egyes sejtünket a szabadgyökök káros hatásaitól.

 

 

A krill olaj fogyasztása ezáltal két hatalmas egészségügyi előnnyel is jár, hiszen azon túl, hogy biztosítjuk általa a létfontosságú Omega-3 zsírsav pótlását, még ráadásként az asztaxantinnak köszönhetően kivételesen erős antioxidáns védelmet is nyújtunk szervezetünk szánára.

 

A krill olaj lehetséges alkalmazási területei:

●   koleszterin-, vérnyomás-, gyulladáscsökkentő,

●   az agy jelzőanyagainak serkentése depressziónál, szenvedélybetegségnél vagy hiperaktivitásnál (alacsony Dopaminszint), a kognitív funkciók és a járás- és beszédközpontok javulása,

●   elvonókúra (nikotin, drog),

●   reuma/arthritis,

●   érbetegség, arteriosklerosis, szélütés,

●   szívinfarktus,

●   diabetes,

●   szívritmuszavarok,

●   neurodermitis,

●   allergiák,

●   collitis Ulcerosa, Morbus Crohn,

●   migrének,

●   PMS (praemenstruelles szindróma, hat mind a 10 szindrómára, melyet tanulmányok bizonyítanak),

●   rák, tumor képződés,

●   Parkinson-kór,

●   Sklerosis multiplex,

●   kényszeres asztma,

●   depresszió,

●   karpalis alagút szindróma,

●   makula degenerációja, szürke hályog,

●   kisbabák látás- és kognitív képessége,

●   gyulladások enyhítése,

●   immunerősítés és általános egészségjavítás,

●   szív -és érrendszeri problémák tüneteinek enyhítésére - érelmeszesedésnél, magasvérnyomásnál, magas LDL koleszterin szintnél,

●   idegrendszeri problémák esetén – koncentráció és memória javítás,

●   bőrápolás, – selymesebbé, puhábbé teszi a bőrt

●   pikkelysömör, ekcéma kezelése,

●   haj ápolás,

●   a szem állapotának javítása – jobb látás – a kiszáradt szem ellen,

●   jobb emésztést érhetünk el + gyomorbántalmak ellen,

●   teljesítményfokozás és energiaszint növelés,

●   allergia enyhítése vagy akár megszüntetése,

●   depresszió csökkentése,

●   koraszülés megelőzése, illetve terhesség alatt,

●   az öregedés lassítása, az agyi teljesítmény fokozása.

 

A-, E- és D-vitamin tartalma szintén jelentős a krill olajnak. A rákolaj foszfatidilkolinja ingerületátvivőként működnek és szerepük van a szervezet glikogén szintézisében is.

 

Agyunk jelentős része Omega zsírsavakból áll. A megfelelő agyi teljesítmény eléréséhez szervezetünknek folyamatosan szüksége van omega-3-ra. Az alacsony omega-3 szint, nemcsak idős korban vezethet a mentális teljesítmény csökkenéséhez vagy elbutuláshoz, hanem jóval korábban is.

 

Sok „modern élelmiszer” hozzájárul ahhoz, hogy lecsökkenjen szervezetünkben az Omega-3 szint, ami egyenes út a fáradékonyság, a gyenge agyi teljesítmény, a rossz memória és koncentrációs képességek felé. Ez pedig minden esetben minőségi romlást eredményez életünk számos területén.

 

A krill olajnak kiemelkedően magas a tápanyagtartalma, ezért emberi fogyasztásra, az egészség megőrzésére teljesen ideális.

 


NEKED AJÁNLJUK
Az almaecet, mint gyógyszer
  Mitől olyan egészséges az almaecet? Az értékes alkotóelemektől, mivel az almában fellelhető szinte összes alkotóelem az almaecetben...
TOVÁBB
Egészséges a busa húsa
  A busa húsának rendszeres fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezért húsát az érelmeszesedést megelőző élelmiszerek közé...
TOVÁBB
Évezredes bölcsesség: az egészség és a betegség egyaránt a bélben kezdődik
  Emésztőrendszerünk és szervezetünk egészsége a vastagbelünket benépesítő, milliárdnyi mikroorganizmus tevékenységén múlik. A normál bélflóra...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely...
TOVÁBBI CIKKEK
Évezredes bölcsesség: az egészség és a betegség egyaránt a bélben kezdődik
  Emésztőrendszerünk és szervezetünk egészsége a vastagbelünket benépesítő,...
Híres osztrák orvos: ez a vegyület a legfontosabb a szervezet számára. Még az oxigénnél is fontosabb!
  Ausztria egyik legnagyobb tekintélynek örvendő orvosa, Prof. Ihol Huk szerint, ha...
A tavasz első gyógyító zöldsége az újhagyma
  A tavasz első friss zöldsége az újhagyma, melynek fogyasztásával nagymértékben...
Élesztőmentes kovászos kenyér kenyérlisztből
  A kovászos kenyér az emberi szervezetre jótékony hatással van. Nincs benne adalékanyag...

Címkék