Színterápia – a színek gyógyító hatása szervezetünkre

 

Amellett, hogy a színek különböző hangulatokat váltanak ki belőlünk, még gyógyító hatással is rendelkeznek. A már kialakult betegségek esetén segíthetnek a gyorsabb felépülésben.

 színterápia, barna szín gyógyhatása, fehér szín gyógyító hatása, kék szín gyógyító hatása, zöld szín gyógyító hatása, sárga szín gyógyító hatása, narancs szín gyógyító hatása, piros szín gyógyító hatása, lila szín gyógyító hatása, indigó szín gyógyító hatása

Egyes színek pozitívan hatnak fáradékonyság, stressz, depresszió, feszültség, étvágytalanság esetén. Feltölthetnek minket energiával, és segíthetnek abban, hogy szexuális életünk aktív legyen.

A színek segítségünkre sietnek, hogy a körülöttünk lévő világot pozitívan lássuk és, hogy a lehető leghatékonyabban élhessük életünket. A színek világa tulajdon képen egy „varázslat”, amely képes felfedezni saját magunkat mentális, érzelmi, spirituális és lelki értelemben.

 

A színeket nagy javítónak is nevezik

Amikor megmagyarázhatatlannak érezzük, hogy valami újra és újra megtörténik – miért vagyok mindig beteg, miért vagyok valakivel negatív, miért vagyok mindig ingerlékeny – a szín megtudja mondani, ezeknek az okát.

 

A színek megismerése után újra egyensúlyba hozhatjuk magunkat

A színgyógyítás nem egy új dolog, már az ősi Egyiptomban is voltak színgyógyászok.

„ Az egyiptomi Heliopolisz ősi templomaiban a szín erejét nemcsak az imádathoz szükséges segédeszközként használták, hanem a gyógyítás eszközeként is. Ezeket a templomokat úgy építették, hogy ahogy a nap besütött rajtuk a fénye a prizma által felbontott hét színre osztotta, és a szenvedőket abban a színben fürösztötték, amire szükségük volt ahhoz, hogy egészségük felépüljön.” Írja Roland Hunt A színgyógyítás hét kulcsa című könyvében.

 

A színeket manapság a gyógyszerek bevezetése miatt nem nagyon használják gyógyításra. Ez nagy kár, mivel a szín mind a mai napig képes befolyásolni életünket.

Ha mérgesek vagyunk, vöröset látunk, van úgy, hogy a szín jelenik meg először, meglátunk valami vöröset és rögtön felforr a vérünk.

Akár tudatában vagyunk, akár nem a színek energiája befolyásol minket, mint mentálisan a sárga, érzelmileg a kék.

 

A szín képes a probléma középpontjába hatolni

 

A színeket megihatjuk, megehetjük, meditálhatunk rajta, vizualizálhatjuk, táncolhatunk vele, belélegezhetjük.

 

Amikor nem érezzük jól magunkat, több színt is befogadhatunk.

Minden embernek van egy kedvenc színe, még azoknak is, akik azt mondják, hogy nincs kedvenc színük, sok színt szeretnek és nem tudnak választani. Pedig nekik is van, csak nincsenek tudatában.

Amikor nem szeretünk egy bizonyos színt, vagy nem érezzük jól magunkat egy bizonyos ruhadarabban, az éppen ugyanannyit árul el rólunk, mint amikor vonzódunk egyhez.

Vannak olyan emberek is akik egy darab színt sem szeretnek, azok komolyan is mondják. Amikor valaki azt mondja, hogy egyik színt sem szereti, akkor valójában azt mondja, hogy önmagát nem szereti!

Valószínűleg ez azért van, mert sok rossz történhetett az életükben és megtanulták utálni az életet, magukat és a színeket is.

 

Most pedig nézzük végig a gyógyító színeket, hogy milyen hatással lehetnek testünkre, hogyan alkalmazzuk.

színterápia, barna szín gyógyhatása, fehér szín gyógyító hatása, kék szín gyógyító hatása, zöld szín gyógyító hatása, sárga szín gyógyító hatása, narancs szín gyógyító hatása, piros szín gyógyító hatása, lila szín gyógyító hatása, indigó szín gyógyító hatása

A fehér szín jelentése

●   tisztaság,

●   teljesség,

●   eredetiség,

●   nyitottság,

●   egyenlőség.

 

A fehérben egyensúlyban van a többi szín, ezért is a leghűvösebb szín.

A fehér ruha a tisztaságot, a szüzességet, a lélek győzelmét jelenti az anyag felett.

A fehér a lelki megmentő, előhozza a reményt és a békességet. Azonban a túl sok fehér használata nem előnyös, mert ürességérzetet és frusztrációt okozhat, ezért nem szabad kisgyermekek szobáját fehérre festeni.

 

A fehér szoros kapcsolatban áll a halállal és az ehhez kapcsolódó rituális tárgyakkal (halotti lepel, gyertya), jelképezi a szellemeket és a kísérteteket. Kínában fehér a gyász színe. A keresztény hagyományban az öröm és a vigasság hordozója.

 

A fehér szín gyógyító hatása

Más színekkel kombinálva a legjótékonyabb. Amikor valamelyik szín elhalványul, használjunk hozzá fehéret.

Ha valaki nehezen nyílik meg, szinte meg van fagyva, akkor érdemes fehér színt használni, hogy felfrissülhessen a többi szín, ezáltal jobb hangulatba kerülhet.

 

Fehér ételek

Fokhagyma, vöröshagyma, hal, tofu, rizs, zeller, burgonya, csicsóka, licsi, tojásfehérje.

 színterápia, barna szín gyógyhatása, fehér szín gyógyító hatása, kék szín gyógyító hatása, zöld szín gyógyító hatása, sárga szín gyógyító hatása, narancs szín gyógyító hatása, piros szín gyógyító hatása, lila szín gyógyító hatása, indigó szín gyógyító hatása

A vörös szín jelentése

●   növekedés,

●   pusztulás,

●   kreatív,

●   dinamikus,

●   aktív,

●   adrenalin,

●   akarat erő.

 

A vörösek csoportjába tartozik a rózsaszín is. A rózsaszínt viselő nő, nőies, érzéki, kedves, romantikus, lelki szépséget, szeretet, együttérzést jelképez.

 

A vörös szín a hatalom jele, de figyelmeztet a veszélyre is. A hiperaktív emberek túl sok vörös színű ruhát ne viseljenek, mert agressziót válthat ki belőlük.

 

A vörös szín gyógyító hatása

●   A vörös szín vitalitást sugároz, de a pusztulást is jelképezheti.

●   A vörös jó méregtelenítő, kitisztítja elménkből, testünkből a negatív szemléletet. De képes a vörös szín fellazítani az izmokat, ízületeket.

●   Azok számára, akik könnyen megfáznak, nagyon hatásos lehet ez a szín. Ha valaki viszont stresszben él, esetleg szívbeteg, kerülje el a vörös színt!

●   A vörös szín képes biztosítani számunkra azt a plusz löketet, amely céljaink elérésére sarkal.

●   Ha félünk kiállni mások elé, beszédet tartani, öltözzünk pirosba! Növelni fogja önbizalmunkat!

●   A vörös az elektromágneses spektrumban az infravörös mellett helyezkedik, ezért a melegséggel kapcsoljuk össze.

●   Hatása izgató és stimuláló, ezért éttermekben azért használják, hogy élénkítsék a jó hangulatot és növeljék az étvágyat.

●   A vörös fény hatására gyorsabban ver a szívünk és intenzívebb lesz a vérkeringés. Ez utóbbi miatt alkalmas a vírusos- vagy bakteriális fertőzések gyógyítására is.

●   A vörös szín ideális a vashiány és a vérszegénység kezelésére, minthogy a vörös vérsejtek elnyelik a vasat, a só pedig a vese és bőr révén távozik a szervezetből.

●   Ha vörös fénnyel világítunk meg egy elfertőzött sebet, azzal gyorsítjuk a terület vérellátását és a fehér vérsejtek gyorsabban tudnak hadrendbe állni.

 

 

Mivel a vörös szín gyorsítja a vérkeringést, nem ajánlatos az olyan emberek kezelésére, akik magas vérnyomásban szenvednek, szívproblémájuk van, asztmásak vagy epilepsziásak.

 

A vörös fényt leginkább a nem elég aktív testműködések élénkítésére alkalmazhatjuk

●   renyhe bélműködés,

●   legyengült izomzat,

●   lassú vérkeringés,

●   vérszegénység,

●   impotencia,

●   fagyás,

●   izomgörcs,

●   lábujjak vérellátási zavara,

●   energia vagy hőhiány,

●   fájdalmas menstruáció,

●   terméketlenség,

●   székrekedés.

 

A vörös mint a legforróbb szín, a vérre gyakorol közvetlen hatást, ezért vérkeringési zavarok ellen ajánlható, pl. a lábszár vérellátási problémái esetén. Krónikus torlaszokat old fel, a sorvadásos folyamatokat is gyógyítja. A vörös szín az ekcémára, valamint az összes, nem gyulladásos bőrbetegségre kedvező hatást fejt ki.

 

Vörös ételek

Vörös húsok, pirospaprika, cékla, málna, eper, ribizli, görögdinnye, retek, paradicsom, piros külsejű alma.

 színterápia, barna szín gyógyhatása, fehér szín gyógyító hatása, kék szín gyógyító hatása, zöld szín gyógyító hatása, sárga szín gyógyító hatása, narancs szín gyógyító hatása, piros szín gyógyító hatása, lila szín gyógyító hatása, indigó szín gyógyító hatása

A narancs szín jelentései

●   aktivitás-lustaság,

●   erő,

●   melegszívűség,

●   nagylelkűség,

●   izgalom,

●   energia.

 

A narancssárgát kedvelő személy jókedvű, optimista, életvidám és gyengéd.

 

A narancssárga szín gyógyító hatása

●   Depresszió, pesszimizmus és ernyedtség esetén a legfontosabb szín.

●   Képes növelni a fizikai képességet, mert a narancssárga szín hat a mellékvesére.

●   A narancs erőt tud adni ahhoz, hogy szembenézzünk bizonyos nehézségekkel.

●   A narancsot kedvelő ember szeret csoportban dolgozni.

●    A narancs szín túladagolása viszont hideggé teheti az embert.

●   A túl sok narancsot hordó személy kisebbségi komplexusban szenvedhet.

 

●   A narancssárga a vörös mellett helyezkedik el a színspektrumon. Meleg szín, de hiányzik belőle a vörösből áramló hő.

●   Ehhez a színhez is kapcsolódik a szexualitás és a termékenység, akárcsak a vöröshöz.

●   A narancssárga az öröm színe, és elég erővel rendelkezik ahhoz, hogy szabadságra és mozgásra ösztönözzön bennünket.

●   Enyhülést hozhat a komoly reumában szenvedőknek azáltal, hogy segít felszakítani a csontrendszerre lerakódott rétegeket.

●   Görcsoldó hatású, sikeresen enyhíti az izom feszültségeit és görcseit; és ha a lépet kezeljük vele, fokozza az életerőt.

 

A narancssárga színt alkalmazhatjuk - műtét előtti és utáni állapotokban, pajzsmirigy- és egyéb hormonzavarokban, izommerevedési zavarokban, bőrbetegségekben, kozmetikában, emésztési zavarokban.

Narancsszínnel kiválóan gyógyítható az étvágytalanság és a kóros fogyás, de jól hat bizonyos emésztési zavarok, pl. székrekedés esetén is.

 

A mirigyrendszert is mozgósítja ez a szín, egyértelműen hat a lépre, ezáltal kedvezően befolyásolja a vértestecskék lebontását és a nyirokkeringést.

Az immunrendszert egészében erősíti, ezzel együtt mozgósítja a test összes öngyógyító erejét.

 

Narancssárga ételek

Narancs, sárgarépa, sárgabarack.

 színterápia, barna szín gyógyhatása, fehér szín gyógyító hatása, kék szín gyógyító hatása, zöld szín gyógyító hatása, sárga szín gyógyító hatása, narancs szín gyógyító hatása, piros szín gyógyító hatása, lila szín gyógyító hatása, indigó szín gyógyító hatása

A barna szín jelentése

●   születés-elmúlás,

●   szilárdság,

●   megbízhatóság,

●   önuralom.

 

A barnát kedvelő személy szereti a biztonságot és gyakran merengő.

 

A föld színe, ebből adódik anyaság, gondoskodás, termékenység, szorgalom jelentése.

 

A barna szín gyógyító hatása

A barna nem hagyja, hogy megbetegedj, mert az a gyengeség jele. Azonban a túl sok barna rossz hatással is lehet életünkre. Visszahúzódóvá is válhat az ember.

Ha rosszul érezzük magunkat, mennyünk kertészkedni!

Hihetetlen gyógyító ereje van a kertészkedésnek, főleg ha még ültetünk is valamit!

 

Barna ételek

Dió, gomba, barna rizs, mazsola, gabonafélék, datolya, füge.

 színterápia, barna szín gyógyhatása, fehér szín gyógyító hatása, kék szín gyógyító hatása, zöld szín gyógyító hatása, sárga szín gyógyító hatása, narancs szín gyógyító hatása, piros szín gyógyító hatása, lila szín gyógyító hatása, indigó szín gyógyító hatása

A citromsárga szín jelentése

●   bölcsesség-ostobaság,

●   öröm,

●   eredetiség,

●   türelem,

●   őszinteség.

 

A sárga tudós szín és precíz, valamint a pletykálkodó színét is jelenti. Akinek ez a kedvenc színe, az nagy szónok és vezető típus.

 

A sárga szín gyógyító hatása

●   A citromsárga szín segíti az emésztést, mert pozitív hatással van a hasi idegközpontra.

●   Képes fokozni a szellemi aktivitást.

●   A túl sok sárga szín viszont összeomláshoz is vezethet. Fáradságot és letargiát okozhat.

●   A fogyókúrában segítségünkre lehet, mert egyensúlyban tartja a testsúlyt.

●   Képes enyhíteni a klimax és a menstruációs tüneteket.

●   A nap színe és napjellegű természete révén meleget és lelkesedést sugároz.

●   A sárga élénkíti az idegrendszert.

●   Áramlása egyszerre stimuláló és inspiráló, ezáltal jó hatással van a bőrproblémákra, valamint a reumára és az ízületi gyulladásra.

●   Használható a csontritkulásban vagy kalcium-elégtelenségben szenvedők gyógyítására, mivel megkönnyíti a test kalcium-feldolgozását.

●   Mivel serkenti az agyi és mentális funkciókat, hatásos a gyomor - máj, epehólyag, hasnyálmirigy, lép betegségek kezelésében. Ilyenek az emésztési zavarok, puffadás, rekeszizomsérv, hányinger, gyomornyálkahártya gyulladása, cukorbaj, klimaxos folyás, idült reuma, ízületi gyulladások, étvágytalanság, idegrendszeri betegségek (fóbiák).

●   Idegrendszerünket és emésztőszerveinket jó munkára ösztönzi, hangulatunkat az optimizmus irányába vezeti.

●   A méregtelenítő szervek: a máj, a vesék és a húgyhólyag működését ösztönzi és erősíti.

●   Bizonyos krónikus zavarok a sárga szín hatására hevennyé, s így könnyebben kezelhetővé válnak.

 

Citromsárga ételek

Citrom, banán, ananász, paprika, tök, kukorica.

 színterápia, barna szín gyógyhatása, fehér szín gyógyító hatása, kék szín gyógyító hatása, zöld szín gyógyító hatása, sárga szín gyógyító hatása, narancs szín gyógyító hatása, piros szín gyógyító hatása, lila szín gyógyító hatása, indigó szín gyógyító hatása

A zöld szín jelentése

●   egyensúly-egyensúlytalanság,

●   stabilitás,

●   tapintat,

●   nagylelkűség,

●   képzelőerő.

 

A zöld szín gyógyító hatása

●   A zöld szín egyensúlyt és harmóniát sugároz.

●   Nyugtató hatással bír ez a szín.

●   Nagyon hatásos lehet klausztrofóbia esetén.

●   A zöld minden színnel összhangban van, ezért ha más színből kicsit túl vagyunk adagolva, csak használjunk zöldet és egyensúlyba kerülünk.

●   A sok zöld szín tompultságot okozhat.

●   Ha a zöld színt elutasítjuk, akkor boldogtalanok lehetünk.

●   A zöld szín a spektrum közepén található, és – talán ebből fakadóan is - a harmónia, az egyensúlyi állapot hozható kapcsolatba vele.

●   A természetben ez az élet színe, ezért teltségérzetet ad, megnyugtatja a vért, és élénkíti az idegeket.

●   Szemet nyugtató hatása onnan eredeztető, hogy a szem szinte pontosan a retinára fókuszálja a zöld fényt.

●   Az egyensúly színeként nyugalmi állapotba segíti mind a tudatot, mind az érzelmeket, és jótékony hatású egyes szívproblémákra is.

●   A zöld szín a szív, tüdő betegségeiben egyaránt kedvező.

●   Serkenti a nyirokmirigyeket (csecsemőmirigyre is hatásos), fokozza az izom- és szövetgyarapodást, viszont akadályozza a túlburjánzó sejtnövekedést, ezért daganatos betegségekben különösen kedvező.

●   Elősegíti a vér- és keringési rendszer működését.

●   Fertőtlenítő hatása is van (műtőben is ezt a színt használják).

●   Kimerültség ellen is jó hatású.

●   Csökkenti a kimerültséget és a fáradtságot, néha teljesen meg is szünteti őket.

●   Az elégedetlenség érzését is jó irányba tereli.

●   Ízületi és visszérgyulladások zöld szín hatására fájdalommentessé válnak, szamárköhögés és hörghurut mérséklődik.

●   Zöld fénysugárzással a szembetegségek - még a cukorbaj által előidézettek is - jellegzetesen gyorsan és hatékonyan gyógyíthatók.

●   Zöldszín-kezeléssel még a rák is pozitív irányba fejlődhet - természetesen a színterápia ebben az esetben csak kiegészítője lehet a többi gyógymódnak.

 

A zöld szín mindenhová odaillik, ahol a harmóniát és a szervezet megbomlott egyensúlyi állapotát kell helyreállítani, különösen a szélsőséges állapotokban van nagy szükség a zöld szín lágy, kiegyenlítő hatására.

 

Természetesen ez a szín csodálatosan használható megelőzésre is, minden rejtett zavar esetén, még akkor is, ha a zavar nem nyilvánul meg konkrét betegség formájában.

 

Zöld ételek

Pisztácia, avokadó, kivi, alma, borsó, zöldpaprika.

 színterápia, barna szín gyógyhatása, fehér szín gyógyító hatása, kék szín gyógyító hatása, zöld szín gyógyító hatása, sárga szín gyógyító hatása, narancs szín gyógyító hatása, piros szín gyógyító hatása, lila szín gyógyító hatása, indigó szín gyógyító hatása

A kék szín jelentése

●   tudás-tudatlanság,

●   bölcsesség,

●   türelem,

●   igazság,

●   csendesség,

●   gyógyító.

 

A kék szín gyógyító hatása

●   A kék lelki nyugtatószer, mert képes behatolni a lélekbe.

●   A kék szín segít leküzdeni a kisebbrendűség érzését.

●   A kék szín kedvelői képesek úgy manipulálni embertársaikat, hogy azt észre sem lehet venni.

●   A pajzsmirigyre, torokra és a tüdőre van nagy hatással.

●   Kiválóan alkalmazható gyermekbetegségek, fülfertőzés, fogzás esetén is.

●   A kék a béke és nyugalom érzetét kelti, ezért nagyon jól illik meditációs terembe, vagy olyan helyiségbe, ahol relaxálnak.

●   A kék a tágasság színe, használatával a kis terek nagyobbnak tűnnek.

●   Jótékony hatással van az asztmára.

 

További betegségek, amelyre gyógyhatással van

●   gyerekbetegségek,

●   fogzás,

●   zúzódások,

●   hangproblémák,

●   torok- és gégegyulladások,

●   idegfájdalmak,

●   álmatlanság,

●   fejfájás,

●   magas vérnyomás,

●   stressz,

●   légcső- és hólyaghurut,

●   isiász.

 

Kék ételek

Áfonya, szilva.

 színterápia, barna szín gyógyhatása, fehér szín gyógyító hatása, kék szín gyógyító hatása, zöld szín gyógyító hatása, sárga szín gyógyító hatása, narancs szín gyógyító hatása, piros szín gyógyító hatása, lila szín gyógyító hatása, indigó szín gyógyító hatása

Az indigó szín jelentése

●   engedelmes,

●   odaadó,

●   tisztítás,

●   rendületlenség,

●   hazudozó,

●   másoktól függő,

●   fanatikus,

●   öntörvényű.

 

Az indigó szín gyógyító hatása

●   Az indigó szín képviseli a csontvázat, a gerincet, az agy alsó részét, és a homloküreget.

●   Ez a mélykék, intuitív szín különösen az érzékszervekre, azokon belül is a fülre és az orra van nagy hatással.

●   Ez a szín az asztmát és a gennyes hörghurutot enyhíti, mivel a sötétkék a mélybe vezet és ezáltal tágítja a hörgőcskéket.

●   Az ideges eredetű zavarokra, lelki kimerültségre és hasonló panaszokra nagyon jó az indigó.

 

A lila szín jelentése

●   béke,

●   uralkodás,

●   önzetlenség,

●   méltóság,

●   felfedező,

●   szónok,

●   humanitárius,

●   könyörtelen,

●   fondorlatos,

●   fellengzős.

 

A lila szín gyógyhatása

●   Súlyos szín, mert depressziót okozhat, viszont helyreállítja a gyulladt területeket.

●    A természetben a lila szín megtalálható az ibolya virágban, aminek az olaját ma is használják italok és édességek ízesítésére, valamint parfümök illatanyagaként.

●   A középkorban ebből az olajból készítették az altató orvosságot.

●   A lila szín gyulladásgátló, lelkileg megnyugtató, memóriajavító, magas vérnyomás, álmatlanság, gyulladásos folyamatokban segít.

 színterápia, barna szín gyógyhatása, fehér szín gyógyító hatása, kék szín gyógyító hatása, zöld szín gyógyító hatása, sárga szín gyógyító hatása, narancs szín gyógyító hatása, piros szín gyógyító hatása, lila szín gyógyító hatása, indigó szín gyógyító hatása

A fekete szín jelentései

●   teljesség-üresség,

●   tanító,

●   kreatív,

●   pusztító,

●   depresszió.

 

Nincsenek jó és rossz színek, még a feketének is van jótékony hatása.

 

A fekete szín gyógyító hatása

●   A fekete szívében fény van, ez a fekete szín pozitív használata.

●   Ha valaki túl sok feketét hord, hiányozhat valami az életéből, depressziós is lehet.

●   A fekete mindig bátorít, hogy azt alkalmazzuk, amit tudunk, és ne azt, amit látunk.

●   Képes a káoszból rendet teremteni.

 

Fekete ételek

Fekete oliva, bors, kaviár, fekete ribizli, szeder.

 

színterápia

Színterápia – a színek gyógyító hatása szervezetünkre
  Amellett, hogy a színek különböző hangulatokat váltanak ki belőlünk, még gyógyító hatással is rendelkeznek. A már kialakult betegségek esetén segíthetnek...
TOVÁBB
Színterápia - A színek gyógyítanak
  A színek sugárzása, rezgése befolyásolja életünket, érzéseinket, hangulatunkat, lelkivilágunkat, gyógyító hatással van testünkre és...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra?
  A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az...
TOVÁBB
Oldd ki a húgysavat a testrészeidből, hogy megszűnjön a köszvény és az ízületi fájdalom
  A köszvény egy kóros állapot. Duzzanatot, merevséget és súlyos fájdalmat okoz, akár pár óra alatt. A fő oka a nagy mennyiségű húgysav, amely...
TOVÁBB
A gyógyító pálinka
  A pálinka tiszta gyümölcsből, lepárlással készült erős szesz, igazi gyógyító hungarikum.   A „Pálinkás jó reggelt!” köszöntés a vidéki élet egy...
TOVÁBB
A ketogén étrend a rákból való kigyógyulás kulcsa lehet
  Fordította: Szabó-Velvárt László Vannak, akik számára a ketogén étrend nem kevesebbet jelent, mint a rák egyik gyógyszer nélküli kezelési módját. Ez...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a nyári szabadidőnkből?
Ahogy a nap sugarai egyre melegebben simogatják a bőrünket és a természet újraéled, úgy...
A prosztata betegségei és gyógymódok a prosztata gyulladás ellen
  A prosztata egy kisméretű, gesztenye alakú mirigy, amely a férfi reproduktív rendszer...
Orvosilag bizonyított a klorofill egészségügyi előnye
  Hallottál már a klorofillról, a növényekben előforduló zöld pigmentről? Tudtad, hogy...
Mi az a kvercetin és miben található meg? Milyen gyógyhatásai vannak?
  A kvercetin egy természetes flavonoid, amely számos gyümölcsben, zöldségben és más növényi...

Címkék