Az olívaolaj testünk és otthonunk gondviselője

 

A végtelenségig tudják fokozni a táplálkozási szakértők az olívaolaj istenítését, a benne található zsírsavak és polifenolok miatt.

 masszázsolaj, olívaolaj, ekcémára, körömnövesztő, borotvakrém házilag, bútorápolás természetesen

Az olívaolajra ne csupán salátaöntetként tekintsünk, hiszen sokkal több rejlik benne. Ragyogást és védelmet nyújt a hajnak, a bőrnek, a szobanövényeknek, de még a háztartási tárgyaknak is. A testünk és az otthonunk gondviselője lehet.

Az olívaolaj gyakorlatilag meghódította az egész Nyugatot, arról nem is beszélve, mennyire elterjedt Keleten. Zsiradékként használva ételeinkhez előkelő helyet foglal el a szívbarát rangsorban.

Ám nem csak főzésnél használhatjuk, hanem számtalan más alkalommal is. A következő néhány felhasználási módhoz nem kell méregdrága csodaolajokat venned, csak egy palack természetes, extra szűz olívaolajat.

 

Mire használható az étkezésen kívül?

Bútorápolás természetesen

Bátran használhatod a fából készült bútorokon az olívaolajat.

Nagyon vékony rétegben dörzsöld át a felületet, hogy ne maradjon felesleg, ne hagyjon nyomot, és már el is érted az ápoló hatást.

 

Varázsold ragyogóvá a szobanövények leveleit

Vattapamacsra vagy puha ruhadarabra tegyél egy kis olívaolajat, dörzsöld át vele alaposan a szobanövények leveleit, melyek ragyogóan fényesek lesznek, valamint kevésbé porosodnak majd.

 

 

A selymes hajtincsek titka

Ha szeretné száraz hajtincseidet puhává és ragyogóvá változtatni, használd az olajat pakolásként. Kend be vele a hajad a végektől felfelé. Hagyd rajta egy órán keresztül, ezután a szokásos módon mosd meg a hajad.

 

Helyettesíthető vele a borotvakrém

Az olívaolajnak köszönhetően nem csak könnyebben csúszik a borotva, de még jól hidratált és selymes is lesz a bőröd tőle. Csak egyszer próbáld ki, és nem fogsz visszatérni a borotvakrémhez.

 

Puha talpak garantálva

A talpadon sem marad el az olívaolaj jótékony hatása. Lefekvés előtt kend be a talpaid, húzzunk rá zoknit, hogy még erőteljesebb legyen a hidratálás. Csodákat művel.

 

Körömnövesztő csodaszer

E-vitamin tartalmának köszönhetően segíti a köröm növekedését. Heti egyszer mártsuk a körmöket olívaolajba húsz percen keresztül. Hatásos természetes serkentő.

 

Ekcémás tünetek enyhítője

Ekcéma okozta bőrirritáció esetén dörzsöljünk olívaolajat az érintett területre. Ha súlyosabb a helyzet, például a hajlatokban, műanyag fóliával is fedjük le a bekent testrészt.

 

Masszázsolaj házilag

Az olívaolaj áldásos hatását tetőtől talpig élvezheted! Készíts belőle masszázsolajat és kényeztesd a tested. Önmagában is kiváló hidratáló, de ha egy kis illatra vágysz, adj hozzá pár csepp citrom- vagy narancs illóolajat.

 

ekcémára

Gyógyfű, melynek baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik
  A nálunk leginkább csak a pizzáról ismert oregánó az egyik legerősebb természetes antibiotikum.   A szárított oregánó vagy magyar nevén szurokfű,...
TOVÁBB
Minden lakásban ott kellene lennie ezeknek a cseppeknek
  A teafa olaja rendkívül hasznos, ezért minden lakásban kötelezően kellene tartani, mivel gomba-, baktérium- és vírusölő, fertőzést gátló, hegesítő,...
TOVÁBB
Grapefruitmag-csepp az antibiotikumok konkurenciája
  Nem hiányozhat otthoni házi patikánkból a grapefruitmag-csepp sem. A grapefruit cseppek előnyei közé tartozik mindenféle fertőző kórokozó, baktérium,...
TOVÁBB
Aloe verát pikkelysömörre, ekcémára, bőrallergiára és bőrgyulladásokra
  Az aloe vera levelek olyan természetes gyógyerőt rejtenek, melyek szinte bármilyen bőrbetegségre gyógyírt jelentenek. Egy nagyon különleges...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg és belsőleg egyaránt gyulladáscsökkentő, hűsítő,...
TOVÁBB
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat is előszeretettel használja. Összetevőinek köszönhetően elsősorban...
TOVÁBB
Egy növény, mely százszor hatékonyabb a kemoterápiánál
  Ez a gyógynövény nem más, mint a tavasszal a mezőket sárga színnel beborító pitypang (Taraxacum officinale). Ugye nem gondoltuk volna, hogy ez az...
TOVÁBB
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról. Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa....
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék