Létezik természetes és szintetikus vitamin is? – Dr. Lenkei Gábor egyszer s mindenkorra tiszta vizet önt a pohárba!

 

„Valakik kitalálták azt a mesét, hogy kétféle vitamin létezik:

1.) természetes vitamin és

2.) szintetikus vitamin.

Valójában ez csak egy kitaláció, de ezt az emberek túlnyomó többsége nem tudja.

 

Sokan hirdetik: „Az én vitaminom „természetes” vitamin, ezt vedd meg, ne a másikat, amelyik „szintetikus”. Az én „természetes” vitaminom hatékonyabb, mint a „szintetikus”.

 

A jóhiszemű, de a kémiában kevéssé jártas emberek nem veszik észre, hogy egy átverés áldozatai. Megtévesztik őket, ugyanis egyszerűen nem létezik „természetes” vitamin és nem létezik „szintetikus” (műanyag) vitamin sem.

 

A legfontosabb tudnivalók ezzel kapcsolatban a következők:

1.) A szó szoros értelmében vett természetes vitamin az, amelyikhez közvetlenül gyümölcsök, zöldségek, vagy egyéb élelmiszerek elfogyasztásával jutottunk hozzá.

 

2.) Az élelmiszereink viszont nem alkalmasak arra, hogy fedezzék a mindennapi vitamin igényünket.

●   Ahhoz, hogy 1000 milligramm, azaz 1 gramm C-vitaminhoz jussunk, minden áldott nap meg kellene ennünk 1,5 kg paprikát, vagy 2,5 kg citromot, vagy 4,0 kg paradicsomot.

●   Egy várandós asszonynak, ahhoz, hogy fedezze a Folsav szükségletét, naponta meg kellene ennie 15 tányérnyi spenótot.

Tehát függetlenül attól, hogy mennyi zöldséget, gyümölcsöt, vagy egyéb élelmiszert fogyaszt valaki, vitaminhiányos marad.

Ez az igazság!

 

3.) Az emberiség egyik legnagyobb vívmánya éppen az, hogy ma már képesek vagyunk arra, hogy nagy tömegben és elérhető áron állítsunk elő vitaminokat.

 

4.) Sokféle módszerrel állítanak elő vitaminokat. Az így előállított vitaminok egyike sem olyan „természetes” vitamin, ahogyan azt egyesek hirdetik…

a., Léteznek olyan mesterséges módszerek, amelyek segítségével ki lehet nyerni a vitaminokat egyes vitaminban gazdag természetes forrásokból.

b.,Mivel nagyon kevés a vitaminban gazdag forrás, csak nagyon kevés fajta vitamint lehet ilyen módszerrel előállítani.

 

5.) Ahhoz, hogy a vitaminokat ki tudjuk nyerni a természetes forrásokból

a. mesterséges,

b. bonyolult és

c. vegyszereket is igénylő módszereket kell alkalmaznunk.

Így aztán a „természetes vitamin”- ként árult termékek még a legjobb esetben is csak természetes forrásból származó, de mesterséges módszerekkel kivont vitaminok lehetnek.

Nincs ezzel semmi baj, hiszen a végtermék már vegyszermentes.

A gondot az jelenti, hogy mást akarnak elhitetni az emberekkel!

 

6.) Komoly esély van arra, hogy a „természetes vitamin”-ként árult termék valójában még csak nem is természetes forrásból kinyert vitamin.

Ennek nagyon egyszerű oka van: a legtöbb vitamint ugyanis rendkívül költséges lenne természetes forrásból kivonni.

 

7.) Mivel nagyon kevés a vitaminban gazdag forrás, a legtöbb vitamint gyakorlatilag lehetetlen természetes forrásokból kinyerni.

●   Egyetlen gramm C-vitamin kinyeréséhez legkevesebb 1,5 kg paprikát, vagy 2,5 kg citromot, vagy 4,0 kg paradicsomot kellene felhasználni.

Nyilvánvaló, hogy egy ilyen „természetes C-vitamin”-ból egyetlen kapszula is több száz forintba kerülne, mire eljutna a fogyasztóhoz. Egy 100 darab „természetes C-vitamin” kapszulát tartalmazó doboz ára nem valószínű, hogy kevesebb lehetne kb. 30 ezer forintnál.

●   A búzacsíra kiemelkedően jó B1-vitamin forrásnak számít. Ahhoz, hogy 100 milligrammnyi B1-vitaminhoz jussunk, legkevesebb 7,5 kg búzacsírát kellene feldolgozni.

Jól látható, hogy a természetes forrásból történő kivonás a legtöbb vitamin esetében megfizethetetlenül drága terméket eredményez.

 

8.) Így aztán a vitaminok túlnyomó többségét más módszerekkel állítják elő. Bárki bármit is mond.

 

9.) Ami igazán fontos:

Bármilyen módszerrel is állítják elő a vitaminokat, pontosan ugyanolyan vitamin lesz a végeredmény.

Pontosan ugyanolyan a kémiai szerkezetük, és pontosan ugyanolyan hatást váltanak ki a szervezetben.” – írja Dr. Lenkei Gábor

 


NEKED AJÁNLJUK
"A hagyma olyan értékes, mint egy egész patika". mondta Paracelsus
  Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat a nyelőcső, a gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől. A...
TOVÁBB
Hűtővel a rák ellen, avagy miért tegyük hűvösre a kenyeret?
  A szobahőmérsékleten, zacskóban tárolt kenyér és minden egyéb pékáru már 24 óra után a penész martalékává válik.   Akkor is így van, ha nem látjuk és...
TOVÁBB
Észrevehetetlen, és a tiszta lakásokban is nagyon gyakori az ágyi poloska
  Igen elterjedt vérszívó az ágyi poloska (Cimex Lectularis), és talán mondhatjuk rá, hogy a legtöbb kellemetlenséget okozó ektoparazita kártevő,...
TOVÁBB
Az ezüstkolloid néhány perc alatt elpusztíthatja a kórokozókat!
  Az ezüstkolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, vírust, gombát és penészt képes elpusztítani. Vizsgálatok kimutatták, hogy szokatlanul gyorsan hat,...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
TOVÁBBI CIKKEK
A test természetes egyensúlyáért – 72 lúgosító étel
  Ha lúgosítani szeretnél, tudnod kell, hogy mely ételek váltanak ki lúgosító hatást...
Természetgyógyászat – természetes gyógyászat otthon
  A természetgyógyászat az ember természetes öngyógyító képességének segítésével és a...
Zöldből egy éjszaka alatt lesz piros: így színezik a szupermarket polcaira kerülő paradicsomokat!
  A tél nem a paradicsom szezonja, és ezt eleink jól tudták, ezért ilyenkor csak...
Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra?
  A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek...

Címkék