A sörélesztő fogyasztásának előnyei

 

A sörélesztő fogyasztása viszonylag új és sokak számára elsőre furcsán hangzik, azonban egyre többen ismerik fel tápláló erejét és egészségügyi hatásait.

 

A sörélesztő egy olyan gomba, amelyet malátán érlelnek, majd kémiai eljárásokkal élesztőport hoznak létre belőle, ami számos jótékony hatással bír a szervezetre.

 

Miért érdemes sörélesztőt fogyasztani?

A sörélesztő közel 50%-a természetes fehérjét tartalmaz, és megtalálhatók benne az úgynevezett esszenciális aminosavak, a fehérjék azon építőkövei, melyeket a szervezet nem tud előállítani, ezért külső forrásból kell pótolni őket.

 

A sörélesztő nagyon gazdag nukleinsavakban, ami elősegíti a fehérjék optimális felszívódását. A sörélesztőben megtalálható szinte az összes B-vitamin, e mellett még számos nyomelemet is tartalmaz. A vas, a mangán, a réz, a cink, a szelén, a foszfor, a kalcium, a króm, a jód és a magnézium aminosavakhoz vannak kötve, a szervezet ebben a formában pedig azonnal hasznosítani tudja őket.

 

A sörélesztő egészségügyi hatásai

A sörélesztő valósággal újjáéleszti a szervezetet. A sörélesztő szépíti a bőrt, hasznos pattanásos bőrre, erősíti a hajat és a körmöket, jó hatással van az immunrendszerre és az izmokra, csökkenti a fáradékonyságot és a hajhullást. Krómtartalma miatt hasznos cukorbetegek számára is, mert hatékonyabbá teszi az inzulin-felhasználást. Betegségek után segíti a felépülést. 

 

 

Mire használható a sörélesztő?

●    hajhullás és körömgyengeség ellen,

●    immunrendszer erősítésére,

●    elősegíti a szövetek gyors regenerálódását,

●    vércukorszint csökkentésére,

●    Parkinson- és Alzheimer-kór esetén,

●    bőr-, nyelőcső- és prosztatarák esetén,

●    látás javítására,

●    megakadályozza a migrén kialakulását,

●    vérszegénység és vitaminok hiánya miatt,

●    hozzájárul az agy egészségéhez,

●    rossz memória és depresszió esetén,

●    segíti az emésztést és megakadályozza a hasmenést,

 

A krómtartalom segít stabilizálni a cukorbetegek vércukorszintjét, ugyanakkor ízfokozó és tartósító hatása is jelentős.

A sörélesztő tehát számos nélkülözhetetlen fehérjét, vitamint, aminosavat és nyomelemet tartalmaz, így fontos, hogy mindennap fogyasszunk. A sörélesztő szinte bárhol elérhető pehely, por, vagy kapszula formájában, így nem ütközhet különösebb nehézségbe, hogy mindennapi táplálkozásunk szerves részét képezzék.

 

Intelmek a sörélesztő fogyasztásával kapcsolatban

A lehetséges mellékhatásként előfordulhat puffadás. Crohn-betegség esetén, legyengült immunrendszer, előrehaladott diabétesz, vagy élesztő allergia esetén csak kis mennyiségekben engedélyezett és orvosi felügyelet mellett szabad fogyasztani Egyes antidepresszáns, vagy vérnyomáscsökkentő gyógyszerekkel reakcióba léphet, így ilyen esetben megelőző orvosi tanácsot kell kérni.

 


NEKED AJÁNLJUK
A köszvény lelki okai
  Köszvény – megmerevedett öntudat; felszólítás, hogy vessük el a parancsoló és domináló viselkedési stílust, s nézzünk önmagunkba.   Szervezetünkben...
TOVÁBB
Ínhüvelygyulladás lelki okai
  Az ínhüvelygyulladás következtében a kéz és az ujjak a legkisebb mozdulatra is fájnak, s a határozott fogás lehetetlenné válik. A betegség valódi oka...
TOVÁBB
Pajzsmirigy túlműködés esetén engedjük a testet megnyugodni
  A pajzsmirigy túlműködését a túlzott idegesség, álmatlanság, rendszeres hasmenés, szapora szívműködés, fogyás jelezheti.   A pajzsmirigy...
TOVÁBB
Rák kialakulásának lelki háttere
  Mindenkit mélyen érintenek a daganatos betegségek, vagy azért mert félünk tőle, vagy azért, mert életünk során személyes tapasztalatunk volt a...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
A datolya nem gyógyszer, annál sokkal többet ér!
  Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított...
TOVÁBBI CIKKEK
A virsli káros hatásai
  Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk, főleg az nem, hogy mivel etetjük a...
Kuka helyett tányérba! Készíts céklalevélből finom salátát
  Azt már régóta tudjuk, hogy a cékla az egyik legegészségesebb zöldségek közé tartozik,...
Természetes vasbor vashiány pótlásra szederből
  Patikákban lehetett réges-régen kapni vasbort. Úgy gondolom, hogy olvasóink közül nagyon...
A triptofán javítja az általános egészséget
  A triptofán javítja az alvás minőségét, javítja az általános kedvet és optimalizálja...

Címkék