A sörélesztő fogyasztásának előnyei

 

A sörélesztő fogyasztása viszonylag új és sokak számára elsőre furcsán hangzik, azonban egyre többen ismerik fel tápláló erejét és egészségügyi hatásait.

 

A sörélesztő egy olyan gomba, amelyet malátán érlelnek, majd kémiai eljárásokkal élesztőport hoznak létre belőle, ami számos jótékony hatással bír a szervezetre.

 

Miért érdemes sörélesztőt fogyasztani?

A sörélesztő közel 50%-a természetes fehérjét tartalmaz, és megtalálhatók benne az úgynevezett esszenciális aminosavak, a fehérjék azon építőkövei, melyeket a szervezet nem tud előállítani, ezért külső forrásból kell pótolni őket.

 

A sörélesztő nagyon gazdag nukleinsavakban, ami elősegíti a fehérjék optimális felszívódását. A sörélesztőben megtalálható szinte az összes B-vitamin, e mellett még számos nyomelemet is tartalmaz. A vas, a mangán, a réz, a cink, a szelén, a foszfor, a kalcium, a króm, a jód és a magnézium aminosavakhoz vannak kötve, a szervezet ebben a formában pedig azonnal hasznosítani tudja őket.

 

A sörélesztő egészségügyi hatásai

A sörélesztő valósággal újjáéleszti a szervezetet. A sörélesztő szépíti a bőrt, hasznos pattanásos bőrre, erősíti a hajat és a körmöket, jó hatással van az immunrendszerre és az izmokra, csökkenti a fáradékonyságot és a hajhullást. Krómtartalma miatt hasznos cukorbetegek számára is, mert hatékonyabbá teszi az inzulin-felhasználást. Betegségek után segíti a felépülést. 

 

 

Mire használható a sörélesztő?

●    hajhullás és körömgyengeség ellen,

●    immunrendszer erősítésére,

●    elősegíti a szövetek gyors regenerálódását,

●    vércukorszint csökkentésére,

●    Parkinson- és Alzheimer-kór esetén,

●    bőr-, nyelőcső- és prosztatarák esetén,

●    látás javítására,

●    megakadályozza a migrén kialakulását,

●    vérszegénység és vitaminok hiánya miatt,

●    hozzájárul az agy egészségéhez,

●    rossz memória és depresszió esetén,

●    segíti az emésztést és megakadályozza a hasmenést,

 

A krómtartalom segít stabilizálni a cukorbetegek vércukorszintjét, ugyanakkor ízfokozó és tartósító hatása is jelentős.

A sörélesztő tehát számos nélkülözhetetlen fehérjét, vitamint, aminosavat és nyomelemet tartalmaz, így fontos, hogy mindennap fogyasszunk. A sörélesztő szinte bárhol elérhető pehely, por, vagy kapszula formájában, így nem ütközhet különösebb nehézségbe, hogy mindennapi táplálkozásunk szerves részét képezzék.

 

Intelmek a sörélesztő fogyasztásával kapcsolatban

A lehetséges mellékhatásként előfordulhat puffadás. Crohn-betegség esetén, legyengült immunrendszer, előrehaladott diabétesz, vagy élesztő allergia esetén csak kis mennyiségekben engedélyezett és orvosi felügyelet mellett szabad fogyasztani Egyes antidepresszáns, vagy vérnyomáscsökkentő gyógyszerekkel reakcióba léphet, így ilyen esetben megelőző orvosi tanácsot kell kérni.

 


NEKED AJÁNLJUK
Az almaecet, mint gyógyszer
  Mitől olyan egészséges az almaecet? Az értékes alkotóelemektől, mivel az almában fellelhető szinte összes alkotóelem az almaecetben...
TOVÁBB
Egészséges a busa húsa
  A busa húsának rendszeres fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezért húsát az érelmeszesedést megelőző élelmiszerek közé...
TOVÁBB
Évezredes bölcsesség: az egészség és a betegség egyaránt a bélben kezdődik
  Emésztőrendszerünk és szervezetünk egészsége a vastagbelünket benépesítő, milliárdnyi mikroorganizmus tevékenységén múlik. A normál bélflóra...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely...
TOVÁBBI CIKKEK
Évezredes bölcsesség: az egészség és a betegség egyaránt a bélben kezdődik
  Emésztőrendszerünk és szervezetünk egészsége a vastagbelünket benépesítő,...
Híres osztrák orvos: ez a vegyület a legfontosabb a szervezet számára. Még az oxigénnél is fontosabb!
  Ausztria egyik legnagyobb tekintélynek örvendő orvosa, Prof. Ihol Huk szerint, ha...
A tavasz első gyógyító zöldsége az újhagyma
  A tavasz első friss zöldsége az újhagyma, melynek fogyasztásával nagymértékben...
Élesztőmentes kovászos kenyér kenyérlisztből
  A kovászos kenyér az emberi szervezetre jótékony hatással van. Nincs benne adalékanyag...

Címkék