A virsli káros hatásai

 

Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk, főleg az nem, hogy mivel etetjük a gyermekeinket. Manapság a legnagyobb számban a virsli kerül az asztalra, ez azért elég nagy baj, mert soha nem lenne szabad odaadnod a gyerekednek. Olvasd el cikkünket és mondj búcsút a virslinek!

 

Ne mérgezd magad, soha ne egyél virslit!

Az orvosok többsége egyszerűen azt üzeni a szülőknek, hogy semmiféleképpen se adjanak a gyerekeiknek hot-dogot egy étkezésre sem! Az amerikai ételt már nem csak külföldön, de itthon is rengetegen fogyasztják előszeretettek. Nagyon egyszerű megcsinálni, viszonylag olcsó, hiszen nem kell hozzá más, csak virsli, kifli, és szószok, illetve mindenki szereti. Amerikában a július 4-i ünnepnapon átlagosan több, mint 155 millió virslit fogyasztanak el egy nap alatt. Ez hihetetlen mennyiség!

 

A legújabb kutatások szerint azok között a gyermekek között, akiknek a havi hot-dog mennyisége meghaladja az egy tucatot, kilencszer több volt a leukémiás. Továbbá azok közül a terhes kismamák közül, akik terhességük alatt több mint egy hot-dogot fogyasztottak hetente, arányaiban több volt az agydaganatos kisgyermek. Senki nem tudja, hogy ennek ugyan mennyi alapja van azonban az biztos és tényszerű, hogy a nitrit-származékok, amelyek a virsli szerves részei, valóban rengeteg egészségügyi problémához vezetnek. Nézzük, hogy mit tartalmaz a virsli!

 

Mechanikusan lefejtett csirke vagy pulyka: inkább epres cukormáz színű ez a kevert hús-és csont, olyan, mint “egy paszta-szerű baromfi termék, ahol a csontokat és szöveteket egy szitához hasonló eszközön nagy nyomás alatt átnyomják ahhoz, hogy elkülönítsék a csontokat az élelmezési célra alkalmas szövetektől. ”A hot-dog tetszőleges mennyiségű mechanikusan lefejtett csirkét vagy pulykahúst tartalmazhat.

 

 

Víz: a virsli 10 százaléka víz.

Kukorica szirup: kukoricakeményítő és savak keveréke, a kukorica szirupot sűrítő és édesítőszerként használják, nem tartalmaz tápanyagokat, de kalóriát igen.

Disznóhús: a csonttól mechanikailag elválasztott húst tartalmaz. Marhahús: 2004-ben, hogy megvédjék a fogyasztókat a szivacsos agysorvadástól (kergemarha-kór), a mechanikai úton elválasztott húst ehetetlennek nyilvánították és emberi fogyasztásra alkalmatlannak titulálták, ezért a legtöbb virsli nem tartalmazza azt.

Só: a virsli sok sót tartalmaz, valójában körülbelül 480 milligrammot, az nagyjából 20 százaléka a javasolt napi adagnak.

Kálium-laktát: ez hydroszkópikus, fehér, szagtalan szilárd anyag, kereskedelemben a tejsav kálium-hidroxiddal való semlegesítéséből ered. Ízfokozó, ízesítőanyag, nedvesítőszer, pH-stabilizáló és bizonyos kórokozók növekedését inhibitáló ágens.

Nátrium-foszfátok: a foszforsav bármely három nátrium sóját lehet használni élelmiszer tartósítószerként vagy térkitöltő, telítő anyagként.

Aromák: a legtöbb ízesítő anyagot csak úgy sorolják fel, hogy “aromák”, úgyhogy hogy ezek mit tartalmaznak, továbbra is misztikum marad. Marhahús leves: forralt vízzel leöntött izom, csont, ízület, kötőszövet és egyéb maradék.

Nátrium-diacetát: ez a vegyület molekuláris ecetsav, nátrium-acetát és víz keveréke. Antimikrobiális, ízesítő és pH-stabilizáló, egyes kórokozók növekedését gátolja.

Nátrium erythorbát: az erythorb sav nátrium sója és gyakran használt tartósítószer. A húsipari termékek rózsaszín árnyalatának megtartásáért is belekerül. Mellékhatások jelentkezhetnek, mint például a szédülés, emésztőrendszeri problémák, fejfájás, esetenként vesekő.

Maltodextrin: alapvetően töltőanyag és/vagy sűrítőanyag a feldolgozott élelmiszerekben. Egy főtt keményítőt, kukoricát vagy búzát tartalmazó keverék.

Nátrium-nitrát: ez a tartósítószer segít megőrizni a pácolt húsok pirosas, rózsaszínes színét – bár a vizsgálatok kimutatták, hogy a nátrium-nitrit fogyasztása növelheti a rák kockázatát és migrént is előidézhet. Állatkísérletek a nátrium-nitrát használatát a rák kialakulásával hozták összefüggésbe.

Paprika kivonat: olaj alapú paprika növény kivonat – nahát, egy természetes összetevő! – a szín és hosszabb eltarthatóság miatt adják hozzá a virslihez.

Forrás

 


NEKED AJÁNLJUK
Az ezüstkolloid néhány perc alatt elpusztíthatja a kórokozókat!
  Az ezüstkolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, vírust, gombát és penészt képes elpusztítani. Vizsgálatok kimutatták, hogy szokatlanul gyorsan hat,...
TOVÁBB
Zöldből egy éjszaka alatt lesz piros: így színezik a szupermarket polcaira kerülő paradicsomokat!
  A tél nem a paradicsom szezonja, és ezt eleink jól tudták, ezért ilyenkor csak szárított formában vagy paradicsomléként eltéve fogyasztották ezt...
TOVÁBB
Ez történik a testeddel, ha rászoksz a citromos vízre!
  A citrom olyan, mintha egy hatalmas adagnyi életerő lenne becsomagolva, beleértve a C-vitamint, B-komplex vitaminokat, a kalciumot, a vasat, a...
TOVÁBB
Igyunk bort, sört, pálinkát – de csak módjával
  Vajon tényleg van jótékony hatása a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sörnek, a bornak és a pálinkának?   Hosszas kutatások...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Diólevél legyen a barátod!
    A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél...
TOVÁBBI CIKKEK
A test és lélek jelzései – A daganatos betegségek lelki okai!
  Nem elég a testet, a lélek sebeit is gyógyítanunk kell. A betegséget felfoghatjuk úgy is, mint...
A petrezselyem, a zeller és a kamilla közös titka a rák elleni harcban
  Sok mindent tudunk az egészséges étkezésről. Epidemiológiai tanulmányok sora talál...
A kínai népi orvoslás a ,,halhatatlanság növényeként” említi a jiaogulant
  A jiaogulant a keleti világban évezredek óta használják, és annyi pozitív hatása vált...
A kombucha rendszeres fogyasztásának számtalan kedvező hatása van
  A kombucha többek között segít megőrizni szervezetünk vitalitását, lúgosítja a...

Címkék