Biztonságos-e csapvizet inni? A desztillált víz iható?

 

Betegségeink egyik fő oka a szennyezett víz, amelyet megiszunk, a másik oka a tiszta NaCl használatának hiánya.

desztillált víz

A rendelkezésünkre álló csapvíz általában véve biztonságos, legalábbis abban az értelemben, hogy nincs benne betegséget okozó baktérium.

Ezzel szemben tartalmaz bizonyos kémiai szennyeződéseket (azbeszt, réz, kadmium és ólom), és a baktériumok ellen használt klór is károsan hat a szervezetre. Az ásványi szennyeződéseket ki lehet szűrni belőle, de bizonyos méret alatt nem szűrhetjük ki a baktériumokat és élősködőket. A szűrt vizet soha nem tekinthetjük bakteriológiai szempontból biztonságosnak. Az is ismert tény, hogy a kútvíz állati és emberi szennyanyagokat tartalmazhat, és ez bizony nemcsak vidéken igaz, ahol a szennyvíztartály esetleg közel van a kerti kúthoz, hanem a városokban lévő mély kutak esetében is.

 

Milyen előnye van a desztillált víz fogyasztásának?

Desztillált vízzel mind a tea, mind a kávé készítéséhez minimum egyharmadával kevesebb granulátum szükséges. A jégkockák kristálytiszták. A desztillált vízzel hígított gyümölcsleveknek áthatóan tiszta ízük van. Emellett a vízigényes háztartási eszközök (pl. a hűtő jégkocka-készítője, a párologtató, a vasaló, stb.) élettartama is hosszabb, ha nincs vegyi vagy ásványi anyag a vízben. A növényeink szintén imádni fogják a desztillált vizet!

 

Mi a helyzet az ásványi anyagokkal?

Ezeknek két fajtája létezik: szerves és szervetlen. A "szervetlen" elnevezés azokra az ásványi anyagokra utal, amelyek nem növényi, illetve állati eredetűek, vagyis nem élők. Ide tartoznak a szén- és mészvegyületek, a kalcium, vas és magnézium. Mivel ezek az alkotóelemek nem élők, a szervezetünk nem tudja hasznosítani, a sejtjeink nem hajlandóak beépíteni azokat. Az ilyen ásványi anyagok hulladékként halmozódnak fel a testünkben. A szerves ásványi anyagok azonban élő táplálékul szolgálnak, akár a napi zöldség, gyümölcs, gabona, akár hús vagy olajos magvak fogyasztásával jutnak a szervezetünkbe. A szerves ásványi anyagokat könnyen beépítik a sejtjeink, és ezek elengedhetetlenek az egészségünk megőrzéséhez. Ha a vízből próbáljuk biztosítani a mindennapi nyomelem-bevitelünket, akkor sajnálatos hiányállapot lép fel. A vízben lévő ásványi anyagok szervetlenek, ezért a testünk nem tudja hasznosítani azokat. A szervezet az elfogyasztott ételekből folyamatosan beépíti a szükséges ásványi anyagokat.

 

A desztillált víz valóban megfosztja testünket a létfontosságú ásványoktól?

Nem, ez fiziológiailag lehetetlen. Egyesek arra a meggyőződésre jutottak, hogy mivel a desztillált víz rendkívül tiszta, ezért kilúgozza az ásványi anyagokat és nyomelemeket a testünkből. A desztillált víz csak a vízvezetékekre van ilyen hatással. Szervezetünkből csak a hulladékot távolítja el, miközben biztosítja az emberi élet számára elengedhetetlen táplálékot: a kristálytiszta, egészséges vizet. A sejtjeink a szerves ásványokat a test építésére és működtetésére használják, a hasznosíthatatlan hulladékot viszont a desztillált víz kimossa belőlünk. Kioldja az összes szervetlen ásványt és szennyeződést, amelyek máskülönben visszamaradnának, és olyan létfontosságú szervekben halmozódnának fel mint a máj és a vese, illetve a belekben és a zsírszövetekben rakódnának le.

 

 

Ha kétségeink vannak ezt a kérdést illetően, a vízfogyasztás mellett táplálkozzunk teljesértékűen, és fogyasszunk főtt ételeinkhez több sót. A táplálékból bőven ellátjuk magunkat minden anyaggal és a tiszta víz hatékonyabbá teszi az anyagcserét.

 

Általában honnan nyerjük az ivóvizet?

Vidéken többnyire kutakból, ami nagyon veszélyes lehet, különösen akkor, ha ezek kisebb telkeken helyezkednek el, ahol szinte lehetetlen megakadályozni, hogy az emésztőgödör illetve tartály tartalma átszivárogjon a kútba. A nagyobb városokban a víz mély kutakból vagy közeli folyókból, tavakból származik. Minden egyes nappal egyre bizonytalanabb, hogy ezek a földalatti és felszíni vizek biztonságosan fogyaszthatóak e, mivel a népesség folyamatosan Földünk egyre nagyobb részét tölti be.

 

Miért a desztillált víz fogyasztása a legbiztonságosabb?

A desztillálás minden más tisztítási eljárásnál hatékonyabban távolítja el a vízből a baktériumokat, vegyi anyagokat, élősködőket és szervetlen ásványokat, továbbá az esetlegesen előforduló mérgező szerves vegyületeket. A desztillált vízzel végzett tesztek nulla százalékos előfordulást állapítottak meg az olyan gyakori szennyeződések esetében, mint a kalcium, klór, nitrátok, ólom, arzén és nátrium. A desztillált víz gyakorlatilag színtiszta H2O, és ennélfogva az összes ivóvíz közül a legbiztonságosabb.

 

Milyen egyéb előnyei vannak a desztillált víznek?

A tea és a kávé ízletesebb. A kávéhoz egyharmaddal kevesebb granulátum szükséges. A jégkockák kristálytiszták, az étel könnyebben emészthető, és a desztillált víz felgyorsítja a tápanyagok beáramlását a vérbe. Fel fogod fedezni, hogy egy pohár hideg desztillált víz "tiszta" ízű. Minden tiszta marad, mert semmi olyan nincs a vízben, ami megváltoztathatná az eredeti, természetes ízeket. Az olyan háztartási eszközök, mint a kávéfőző, vasaló, párologtató, valamint a jég- és vízadagolós hűtőszekrény sokkal hosszabb életű lesz, ha tisztított vizet használunk: mivel nincs benne szilárd anyag, ami felhalmozódhatna, nem rakódik le vízkő.

 

Csak felforralom a vizet, és már ihatom is?

A forralás kiváló módszer arra, hogy a vizet megtisztítsuk bizonyos szennyeződésektől. Viszont míg a legtöbb mikroorganizmust elpusztítja, a többi szennyeződéssel nem nagyon tud mit kezdeni. Sőt, ami azt illeti, a többi szennyeződés még koncentráltabban jelentkezik, mivel a víz egy része elpárolog, így ugyanannyi szennyeződés lesz jelen kevesebb vízben. Ezért szükség esetén helyes felforralni a vizet, de nem a legjobb ötlet a napi ivóvizünket forralva fogyasztani. Ha felforraljuk a vizet és a gőzt nem hagyjuk elpárologni, hanem lecsapatva összegyűjtjük, akkor tiszta desztillált vizet kapunk. Napi fogyasztásra sokkal alkalmasabb a gőzből nyert desztillált víz, mint a forralt víz.

 

Mi a különbség a saját desztillálóval készített víz és a boltban kapható palackozott víz között?

Az üzletekben általában háromféle palackozott víz kapható: ásványvíz (szénsavas és szénsavmentes), normál csapvíz (általában szénsavas) és egyes helyeken szűrt, illetve desztillált vizet is árulnak. Ezek közül csak a desztillált víznél várható el, hogy pontosan olyan legyen, amilyennek hirdetik — vagyis tiszta. Hatósági előírások szabályozzák, milyenek lehetnek a palackozott ivóvizek. Egyrészt igaz, hogy sok palackozott víz minősége felülmúlja a követelményeket, másrészt viszont ezek gyakorlatilag megegyeznek a csapvízre vonatkozó elvárásokkal. Továbbá ne feledjük, hogy a víz "jó oldószer", vagyis képes más anyagot feloldani. Ha a vizet rossz minőségű műanyag palackokban tárolják, a víz kilúgozza és feloldja ezt a műanyagot, ami hatással lesz az ízére és a minőségére is. Mivel a dátumot ritkán tüntetik fel, általában fogalmunk sincs, mikor töltötték a vizet a palackba, és mennyi ideje áll ott a polcon. Minél tovább tárolják, annál nagyobb az esély, hogy műanyag kerül a vízbe. Ha viszont saját készülékkel desztilláljuk az ivóvizünket, a legjobb minőséget kapjuk, a legjobb ízt, és tudjuk, hogy frissen készült!

 

A desztillált víz kellemetlen vagy furcsa ízű?

Nem. Általában azok állítanak ilyesmit, akik szobahőmérsékletű desztillált vizet kóstoltak, amely talán hónapokig állt a polcon egy műanyag kancsóban, vagy esetleg nem volt tiszta az üveg, amelyből töltötték. A desztillált víz tulajdonképpen ízetlen. Saját szánkból azonnal oldja az ételmaradékokat, így lehet, hogy annak az ételnek az utóízét érezzük, melyet már rég elfogyasztottunk. Beletelhet egy kis időbe, mire hozzászokunk, de ha egyszer megszoktuk a desztillált vizet, a klórozott csapvíztől fogunk viszolyogni. A csapvízben adalékanyagok találhatók, és tulajdonképpen azoknak az ízét érezzük. Mivel a desztillált vízzel nem kerülnek idegen anyagok az ételünkbe, így érvényre jutnak az eredeti ízek és zamatok. A desztilláló készülékekkel kényelmesen, elérhető áron, a saját otthonunkban állíthatunk elő friss, tiszta, kiváló ízü ivóvizet. A legjobb ízt úgy érhetjük el, ha lehűtjük és felrázzuk, hogy ismét megteljen oxigénnel. Vannak, akik néhány csepp citromlét vagy szőlő levet, vagy pár kristály sót, vagy kevés mézet is tesznek hozzá. Ha energetizálni akarjuk, tegyük tetszésünk szerint. A lényeg a kiindulópont, a tiszta víz.

 

Mi az "energizált víz"?

Napjainkban reklámoznak néhány olyan "új" módszert, melyekről azt állítják, hogy “energizálják” az ivóvizünket, és így még egészségesebb lesz a testünk, sőt az elménk és a lelkünk is. Igaz, hogy bizonyos dolgok, például a sugarak és gondolatok hatással vannak a vízre — de nemcsak a vízre, hanem mindenre és mindenkire. A japán Dr. Masaru Emoto kísérletekkel kimutatta, hogy más-más "információk" hatására a vízben eltérő kristályformák alakulnak ki. Ezzel alátámasztotta a víz befolyásolhatóságának tényét, aminek köszönhetően a tudósok és a közvélemény érdeklődése is megnőtt a téma iránt.

 

Ha valaki hisz az ilyesmiben, akkor sokkal jobb (és olcsóbb), ha a saját szellemi erejében hisz, és néhány percig megáldja a vizet, mielőtt meginná. Ezzel bizonyosan eléri, hogy a testében pontosan olyan energia képződik, ami a számára megfelelő és szükséges.

 

Egyesek azt állítják, hogy képesek "kitörölni" a mérgeket és toxikus összetevőket a vízből a "víz-energizáló"-ikkal. Én azonban még nem találkoztam olyan emberrel, aki életben maradt volna, miután olyan arzénos vizet ivott, amelyből a "méreg információját kitörölték".

 

Hogyan "energizálhatom" az ivóvizem?

 

Töltsünk meg egy poharat vizzel, és alaposan rázzuk össze — így oxigénnel dúsítjuk. Ha pohár helyett üvegbe tesszük (a kék vagy lila színű a legjobb), és kirakjuk a napra, a nap átvilágítja és napsugarakkal (ultraibolya sugarakkal) tölti fel a vizet, ami a víz szerkezetét egy magasabb szintű állapotra emeli.

 

Vegyünk néhány drágakövet, pl. gyémántot, zafírt, rubint vagy kvarckristályt, és helyezzük a vízbe egy időre. Fogjuk a vizet, és áldjuk meg a kezünkkel, miközben valami jóra vagy az egészségre gondolunk. Mellesleg ezek az “energizáló” módszerek egyáltalán nem újak, évtizedek óta gyakorolják különféle rendekben, templomokban, illetve ezeket alkalmazzák a megvilágosodott emberek a világ minden táján.

”A tudatos odafigyelés arra, amit teszünk, könnyebbé teszi az életünk."

 

A desztillált víz kilúgozza az ásványi anyagokat a szervezetből?

Nem, éppen ellenkezőleg. Ha a szervetlen ásványokat (és egyéb szennyeződéseket, pl. a klórt, a nehézfémeket, baktériumokat stb.) eltávolítjuk a csapvízből oly módon, hogy tiszta desztillált vízzé alakítjuk, az eredmény az lesz, hogy a szervezetünk könnyebben feldolgozza a tápanyagokat, köztük az ásványi anyagokat is, és sejtjeink hatékonyabban megszabadulnak a salakanyagoktól.

 

De ne elégedjen meg azzal, hogy nekünk hisz — higgyen a szakértőknek…

 

"Testünk ásványi agyag szükségletét leginkább az ételek biztosítják, nem az ivóvíz."

American Medical Journal (Amerikai Orvosi Folyóirat)

 

"Az emberi szervezet számára szükséges ásványi anyagokból elenyészően kevés mennyiséget tartalmaz a víz az élelmiszerekhez képest… ha valakinek az étrendje változatos, még ha nem is kiegyensúlyozott, akkor sem fog nyomelem-hiányban szenvedni."

Dr. Henry A. Schroeder, Dartmouth Medical School (Dartmouth Orvosi Szakiskola)

 

"A béltraktusban levő mérgek okozta betegségekért szinte mindig a víz keménysége (az oldott ásványok jelenléte) a felelős. Ezek (a szilárd ásványi részecskék) a bélfalakról bejutnak a nyirokrendszerbe, ahonnan minden a vérbe kerül, és az ereken keresztül végül eljut a szervezet minden részébe. Ez okozza az emberek betegségeinek nagy részét."

Dr. Charles Mayo, a világszerte ismert Mayo Klinika orvosa

 

"Az egyedüli ásványi anyagok, melyeket a testünk hasznosítani tud: a szerves ásványi anyagok. Minden más típusú ásványi anyag idegen elem a szervezet számára, amelytől meg kell szabadulnia. A desztillált víz az egyetlen víz, amelynek a fogyasztása nem károsítja a testszöveteket."

Dr. Allen E. Banik: The Choice is Clear (A választás világos)

 

"A szervetlen ásványi anyagok — továbbá a káros koleszterin és a só — leginkább az agy (75%-a víz) vékony ütőereit és más véredényeit támadják. Az ütőerek rugalmatlanná válása, az erek elmeszesedése attól a naptól kezdődik, amikor a csapvízből először kerülnek szervetlen vegyi és ásványi anyagok a testünkbe."

Dr. Paul Bragg: The Shocking Truth About Water (A megdöbbentő igazság a vízről)

 

"A víznek kilenc típusát különböztethetjük meg. Ezek a kemény víz, nyers víz, forralt víz, lágy víz, esővíz, hólé, szűrt víz, deionizált víz és desztillált víz. Ezek mind vízfajták, de ne feledjük: ezek közül csak egy jó nekünk.

A desztillált víz a felszálló gőzből készül, miközben minden szennyeződés visszamarad. A gőzt lecsapatják, így nyerik a tiszta vizet. Ez az egyedüli tiszta víz — az egyedüli víz, amely minden szennyeződéstől mentes".

Dr. Allen E. Banik: The Choice is Clear (A választás világos)

 

"Desztillálással a lehető legtisztább vizet nyerhetjük. Mindenképpen okosan döntsük el, hogy milyen vizet iszunk. Csak egy helyes választás létezik — a TISZTA! És a tiszta azt jelenti: desztillált."

Harvey & Marilyn Diamond: Fit For Life II: Living Health (Fitten élni 2.: Élő egészség)

 

"Még a csapvíz is mindig tartalmaz olyan mérgező anyagokat, mint a klór, kloramin, azbeszt, növényvédő szerek, fluorid, réz, higany és ólom. Ezeknek az összetevőknek az eltávolítására a legjobb módszer a desztillálás."

Dr. David Kennedy: How To Save Your Teeth — Toxic-Free Preventitive Dentistry (Hogyan mentsük meg fogainkat: Mérgező anyagoktól mentes megelőző fogászat)

 

"Az otthoni desztilláló készülék a legalkalmasabb eszköz a desztillált víz készítésére. Ez az egyetlen megbízható otthoni módszer a fluorid kiszűrésére a vízből."

Dr. John Yiamoyuiannis: Fluoride — The Aging Factor (Fluorid: Az öregítő tényező)

 

"Hadd jelentsem ki ismét nyomatékosan, hogy véleményem szerint az ízületi gyulladás, illetve a köszvény okozója a kemény víz, amely mindenféle szervetlen ásványi anyagot tartalmaz, valamint a kiegyensúlyozatlan étkezés, melyek következtében savas kristályok rakódnak le a mozgatható ízületekben, továbbá a testmozgás hiánya."

Paul C. Bragg, természetgyógyász

 

"Az egyetlen fogyasztásra alkalmasnak tűnő víz a desztillált víz, amely mindenféle ásványi anyagtól és vegyszertől mentes. A desztillált vizet úgy tisztítják, hogy forrásponton párologtatják, miközben a szennyeződések visszamaradnak, majd a tiszta párát lecsapatják. A folyamat eredménye a létező legtisztább víz. A desztillálás az egyetlen igazán hatékony módszer a víz tisztítására."

Peter A. Lodewick: Egy diabetikus orvos a cukorbetegségről

 

 

Dr. O.Z.A. Hanish volt az első ember a múlt században, aki a szélesebb nyilvánosság előtt is javasolta a desztillált víz fogyasztását, meghirdetve az ún. "desztillált víz kúrát".

Forrás

 

desztillált víz

Tudjuk meg az igazságot a sóról és a desztillált vízről
  Mi lett volna őseinkkel, mi lett volna az állatainkkal, ha folyamatosan só nélkül élték volna az életüket? A jelenlegi „tudománynak” a...
TOVÁBB
Biztonságos-e csapvizet inni? A desztillált víz iható?
  Betegségeink egyik fő oka a szennyezett víz, amelyet megiszunk, a másik oka a tiszta NaCl használatának hiánya. A rendelkezésünkre álló csapvíz...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a nyári szabadidőnkből?
Ahogy a nap sugarai egyre melegebben simogatják a bőrünket és a természet újraéled, úgy...
A prosztata betegségei és gyógymódok a prosztata gyulladás ellen
  A prosztata egy kisméretű, gesztenye alakú mirigy, amely a férfi reproduktív rendszer...
Orvosilag bizonyított a klorofill egészségügyi előnye
  Hallottál már a klorofillról, a növényekben előforduló zöld pigmentről? Tudtad, hogy...
Mi az a kvercetin és miben található meg? Milyen gyógyhatásai vannak?
  A kvercetin egy természetes flavonoid, amely számos gyümölcsben, zöldségben és más növényi...

Címkék