Egyszerű, gyors és hatékony önkarbantartó módszer az EFT

 

Egy holisztikus módszer, mely mindössze másfél évtizede született, de máris meghódította a világ nagy részét. Gyors népszerűségének, látványos sikerének köszönhetően már több millió ember próbálta ki.

 EFT, érzelmi felszabadítás, kopogtató módszer, meridiánok, pozitívan

Az EFT az akupunktúra tű nélküli változata

A technika azon a tapasztalaton alapul, hogy az emberi szervezet finomenergiái, az érzelmeink és az egészségünk (testi, lelki egyaránt) kapcsolatban vannak egymással. Az EFT sikeresnek bizonyult több ezer esetben, melyben lelki, egészségügyi vagy teljesítménybeli problémák kerültek megoldásra.

 

Mi a lényege ennek a technikának?

 

A kínai orvoslás már ötezer évvel ezelőtt ismerte az Érzelmi Felszabadítás Technikáját – EFT. Lényege, hogy az emberi test 14 meridián pontját kell ujjheggyel kopogtatni. Ezeknek a pontoknak a stimulálásával érjük el, hogy a szervezetben elakadt energiaáramlás szabadon megindulhasson, és miközben pozitív megerősítő szavakat is mondunk, az érzelmi gátak eltűnnek, az energia felszabadul.

 

Az EFT a boldogság és az egészség forrása

Tekinthetünk az EFT-re úgy is, mint a boldogsághoz és az egészséghez hiányzó láncszemre az életünkben.

 

Az EFT gyakorlása során ujjhegyünkkel meridiánpontokat kopogtatunk.

Egyetlen hátránya, hogy eleinte furcsán néz ki a gyakorlása, viszont a módszer működik! Még hinni sem kell benne.

 

Ahhoz, hogy az EFT igazán sikeres lehessen, a meridián pontok kopogtatása mellett szükséges a problémára való ráhangolódás is, mely akkor a leghatékonyabb, ha az adott esemény(ek)hez fűződő érzéseinket öntjük szavakba.

 

A módszer képes pozitívan megváltoztatni gyermekünk és környezetünk életét. Ez a valódi szabadság, amelyben mindenki növekedni és fejlődni tud, – függetlenül attól, hogy eddig milyen problémákkal kellett szembenézniük.

 

A „beszélgetős terápia” évekig tartó folyamata helyett az EFT rövidebb idő alatt is tiszta és alapos munkát végez. A megoldás ideje természetesen függ a probléma összetettségétől.

 

A módszernek köszönhetően a problémák szinte minden esetben javulni fognak. A teljesen megszüntetett problémák aránya pedig eléri a 70-80%-ot.

 

Mi minden kezelhető ezzel a módszerrel?

 

Tulajdonképpen minden, mivel valamennyi egészségügyi probléma érzelmi eredetű az allergiától a félelmen, pánikon keresztül a különféle fájdalmakig, depresszióig, függőségekig, alvászavarig, emésztési bajokig és stresszes állapotokig.

 

A már említett meridiánok – energiavezetékek – látják el a testet, a szerveket, a sejteket a működésükhöz szükséges energiával. Ha az energia útja valahol elakad vagy megszakad, akkor következik be a szervezet működési zavara, vagyis a betegség.

 

A kopogtatásnak fontos szerepe van, fizikai folyamatot indít meg, miközben a meridiánok végét stimulálja, ezáltal oldja az energia blokkokat, és gyakran percek alatt sikerül megszüntetni olyan problémákat, amelyek más módszerrel hónapokig, esetleg évekig is eltartanak.

 

Az EFT előnyére írható, hogy rendkívül könnyen elsajátítható, laikusok számára is, néhány óra alatt megtanulhatja bárki olyan fokon, hogy önmagát és környezetét kezelni tudja. Ártani nem lehet vele, gyógyszer, műszer, segédeszköz nélkül, fájdalommentesen alkalmazható módszer, amellyel látványos, gyors és hatékony eredmény érhető el.

 

 

Természetesen van "mesterfokú" képzés is ebben a témakörben. Egyre több orvos, pszichológus, pedagógus, masszőr érdeklődik iránta, akik eredményesen építik be saját praxisukba a módszert.

 

Nem új csodaszerről van szó, hanem egy lehetőségről, amelyet bárki kipróbálhat, akár gyerekkorú is, és ha a kopogtatásos módszer beválik, érdemes gyakorolni, mint az öngyógyítás modern technikáját.

 

A hagyományos Kínai orvoslás a megelőzésre, a testmozgás fontosságára és környezetünk megfelelő fertőtlenítésére helyezi a hangsúlyt járványos időszakban.

 

A megfázás és influenza megelőzése a hagyományos kínai orvoslás módszereivel

 

A hagyományos kínai orvoslás a megfázás és az influenza elleni védekezésben a leghatékonyabb és legegészségesebb módszert: a természetes gyógynövényeket ajánlja.

 

Az immunrendszer megerősítését segítő táplálkozás mellett fontosnak tekinti a helyes életkörülmények biztosítását, így a nem túlfűtött, de páradús lakókörnyezetet, s annak rendszeres fertőtlenítését, – akik naponta csupán 4 órát alszanak, azok szervezetének ellenálló képessége és antitest mennyisége a fele, mint azoknak, akik 7,5-8,5 órát alszanak!

 

A pozitív gondolkodás, a meditáció és relaxáció azon módszerek közé tartoznak, amelyek segítenek abban, hogy agysejtjeink frissek, fiatalosak és terhelhetők maradjanak.

 

Nem kell hinnünk benne ahhoz, hogy működjön, mivel a kimondott szónak és a gondolatoknak olyan ereje van, amely hitünktől függetlenül is működik. Természetesen a siker gyorsabb és nagyobb mértékű, ha akaratunk hittel párosul.

 

Az önszuggessztió: azok a betegek, akik minden reggel, ébredés után, és este elalvás előtt elmondják az előírt gyógyító mondatot, könnyebben és gyorsabban meggyógyulnak, mint akik elutasítják e gyógymódot.

 

„Napról napra, minden tekintetben egyre jobban és jobban érzem magam” – szól a gyógyító önhipnózis, és működik. Próbáld ki Te is!

 

A gondolat gyógyító ereje

 

A kimondott szavakat a gondolatok rezgései idézik elő. A gondolatok a szellem rezgései!

 

Az ember szavai, gondolatai élettelenek, ha azokat nem hatja át szellemi erő!

 

Hittel és meggyőződéssel telített gondolatok a nehézség szikláit összezúzzák és megteremtik a kívánt változást! Őszinte gondolat, megértéssel és akarattal ismételve mozgásba hozza a mindenütt-jelenvaló kozmikus erőt, hogy segítséget nyújtson nehézségeimben!

A mindenütt-jelenvaló isteni erőhöz bizalommal kell fordulnom, kiűzve minden kétkedést, egyébként akaratom nyila eltér céljától!

 

Különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a "minden tekintetben" kifejezésre, mely minden egyénnek a számára megfelelő jót vonza be, azaz vidámságot, jólétet, egészséget, boldogságot, szerelmet, békét. Az öngyógyítás híre messzire száll.

 

Az elmélet széles körben elterjed a világon, a pozitív gondolkodást és a különféle vizualizációs technikákat ma már iskolákban tanítják.

 

„Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít nekem, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs)

 

A hibák visszajelzések a teljesítményünkről. A győztesek sokkal több hibát követnek el, mint a vesztesek. Ezért tartoznak ők a győztesekhez. Több visszajelzést kapnak, mivel többször próbálkoznak. Az egyik legnagyobb baj a vesztesekkel az, hogy hibáikat túl komolyan veszik, és nem veszik észre a bennük rejlő lehetőségeket.

 

Pozitív gondolkodás

Felismerni, hogy minden jól van, ahogy van, mert minden engem szolgál és nekem nyújt segítséget. Figyelmesen és kitartóan végigmenni az életúton. Teljes bizalommal, jó humorral, oldottan tenni, amit tenni kell. Hálatelt szívvel felismerni a látszat mögötti valóságot, és biztonságban élni a lét teljességében.

 

„Az erőfeszítés csak akkor nyeri el méltó jutalmát, ha ez ember semmiképp sem adja fel.” (Napoleon Hill)

 

„Rendkívül érdekes módon sok ember elfogadja, hogy az egész világegyetemet törvények irányítják, de amikor a saját életükről, sikereikről és bukásaikról van szó, akkor sorsról, szerencséről, "szerencsés véletlenekről" beszélnek. Pedig te is a világegyetem része vagy, és a te életed is teljesen azoknak a törvényeknek engedelmeskedik, amelyeknek a Hold, a csillagok és a kertedben növő gaz. És te vagy annak az oka, ami az életedben történik. Te okozod a gondolataiddal.” (Andrew Matthews - Élj Vidáman)

 

Pozitív érzés

Nyíltan és őszintén olyannak elfogadni az embereket, amilyennek megismertük őket. Bizalommal viseltetni érzéseink iránt, és ismerni értékeinket, a teljességben élni. Az életet csak szemlélni, de nem ítélni, nagy szeretettel hagyni, hogy az történjen, aminek meg kell történnie.

 

Pozitív akarat

Akarnunk kell tanulni és megérteni, megbocsátani és helyesen cselekedni. Azt kell akarnunk, amit tennünk kell! Meg kell hallanunk, mit akar az élet, és saját akaratunkat el kell engedni, és hagyni, hogy az Ő akarata beteljesüljön!

 

Pozitív beszéd

Meg kell tanulnunk, hogyan fejezzük ki magunkat világosan, és véget kell vetnünk a szavak inflálódásának. Meg kell tanulni, hogy kéretlenül senkinek ne adjunk tanácsot, és hallgatni is meg kell tanulni. Szavaink és cselekedeteink legyenek őszinték, bátorítsunk és vigasztaljunk, mondjunk köszönetet és áldást.

 

Pozitív cselekvés

Megfontoltan, jó érzékkel és körültekintően cselekedjünk. Legyünk szeretetteljesek, konstruktívak és segítőkészek. Legyünk tekintettel másokra, legyünk megbízhatóak és állhatatosak, függetlenül mások elvárásától. Legyünk felelősségteljesek és öntudatosak mindenben, amit teszünk. Tanuljunk meg adni és kapni, és a „belső vezetőre” hallgatva a megfelelő pillanatban azt tenni, amit kell. Tudatosan és mértékkel a legmegfelelőbbet fogyasztani. Örömmel és szabadon elfogadni és méltányolni mások szabadságát.

 

Pozitív tudat

Az igazság és a valóság felismerésével éljünk önzetlen, harmonikus életet. Rendszeresen vonuljunk vissza magányunkba, és szakítsunk időt az imára és a meditációra. Egész létünket irányítsuk a Legmagasabb felé. Ismerjük fel a pillanatnyi helyzetet, és éljünk értelmes életet.

 

Pozitív élet

A szellemi törvények figyelembevételével gondtalanul és higgadtan éljük az életünket, azzal a felismeréssel, hogy minden mind-egy. Ápoljuk harmonikus kapcsolatainkat, és örüljünk a legkisebb dolognak is. Örüljünk, hogy élünk, de legyünk készen bármely pillanatban a távozásra. Ameddig itt tartózkodunk, addig éljünk tisztességes, mintaszerű, egészséges életet.

 

pozitívan

A pozitív gondolkodás 12 pontja
  A pozitív gondolkodás boldoggá tesz! Boldoggá, mert úgy nézhetsz majd magadra mindig, ahogy csodára nézni illik. A pozitív gondolkodás a boldogság...
TOVÁBB
35 pozitív kijelentés, melytől garantáltan megváltozik az életed!
  Ha hiszel abban a kijelentésben, hogy „Az vagy, amit gondolsz”, akkor tudod, hogy az életed nagymértében függ a gondolataidtól. Gondolatainkat...
TOVÁBB
Egyszerű, gyors és hatékony önkarbantartó módszer az EFT
  Egy holisztikus módszer, mely mindössze másfél évtizede született, de máris meghódította a világ nagy részét. Gyors népszerűségének, látványos...
TOVÁBB
Hogyan hat a stressz szervezetedre, közérzetedre?
  Ne felejtsük el letenni a poharat!   Egy pszichológus a teremben járkált, miközben stressz kezelést oktatott a közönségnek. Amikor felemelt egy...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Dr. Domján László - Az emberi elme képes a gyógyításra
  Dr. Domján László neve, arca egyáltalán nem ismeretlen azok számára, akik az elmúlt két évtizedben valamikor elvégezték az Agykontroll tanfolyamot. S...
TOVÁBB
Megszívlelendő szavak az öregedésről! Ezt mindenkinek el kell olvasnia!
  Egy nap, egy fiatal barátnőm azt kérdezte tőlem, milyen érzés öregedni.   Meghökkentem kérdésén, mert én sosem gondoltam arra, hogy én öreg lennék....
TOVÁBB
Mit tegyünk 60 felett? ...mert az idő nem áll meg!
  Néhány alapszabály 1. Itt az ideje, hogy felhasználd azt a pénz, melyet egész életed során megtakarítottál. Saját magadra költsd el, ne őrizd tovább,...
TOVÁBB
A szeretethiány lelki és testi következményei
A szeretethiány népbetegség. A szeretethiánynak szövődményei vannak. Nem csak lelki, hanem testi szövődményei. A szeretethiány lelki vonzata a magány –...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék