A megetetett társadalom

 

Európa viszonylatban, Magyarországon halnak meg a legtöbben szív és érrendszer betegségekben, és mostanában daganatos gyermekek születnek. Ez mind az étkezésre vezethető vissza.

 megetetett társadalom, penészgomba

Miből készül az eperfagyi? – Jobb, ha nem tudjuk!

Ne ámítsuk magunkat!

●   Aki reggelire „kakaóitalt” iszik, a laboratórium ízeit nyeli.

●   Aki eperjoghurtot kanalaz, fűrészport fal.

●   Aki bolti citromlevet tesz a teába, az a penészgomba „váladékát” kapja, bármennyire tiltakozik is.

●   Az édeset idomított baktériumok „köpik ki”, a savanyú a mikroorganizmusok „izzadmánya”.

 

Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy világhatalommá szerveződött maffia, az íz-ipar, s laboratóriumokban előállított (titkos) aromákkal, ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket. Veszélyben az ízlés szabadsága, a kulináris önrendelkezés joga. Nem azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az, aminek látszik.

 

 

Az eperaromát egy Holzmindenben székelő német aromagyár állítja elő ausztrál fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő keverékéből. (A Föld teljes epertermése az „eperből” készült fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem fedezné!)

 

Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból őszibarack-aromát. Az Athlon nevű cég (nem vicc!) madártollból péksüteményt, a General Foods vízből, fehérjéből és gyanús zsiradékból műszalonnát.

 

A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a gyapotszálat (pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból kenyeret sütnek. Az ízek e szép új világában a menthenthiol nevű vegyület a grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj, a filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.

 

Mint a Mátrix című filmben. Nem eperjoghurtot eszünk, hanem vizet mesterséges illúziókkal. A szagok és ízek e virtuális valóságában már a füstölt sonka és lazac sem eredeti: napjainkban a húsgyárak „folyékony füstöt”, azaz műfüstöt használnak, amiben 30-90 másodperc alatt meg lehet „füstölni” a terméket. Ráadásul a vásárlókat mézédes hazugságokkal etetik.

 

A Danone Actimel „szuper-egészséges” joghurtital egyszerre tartalmaz két (veszélyesnek tartott) édesítőszert, aszpartámot és K-aceszulfámot is.

 

A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától hozzászokott a víz, szén-dioxid, karamell, foszforsav, citromsav, nátriumbenzoát, koffeintartalmú italhoz (ez a kólák összetétele), annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát „maszkírozza” az ízeket, ha kell, korrigálja és retusálja őket (mint Sztálin környezetét a korabeli fotókon), hozzászoktat bennünket a kémiai édesítőszerek, ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és aromákkal etet, ízfüggővé tesz.

 

Korunkban húszezer élelmiszer-adalékot forgalmaznak (köztük hétezer aromát). E titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek összetevőit (üzleti titokra hivatkozva) sokszor még az ételre allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az élelmiszer-ipari termékek többsége élvezhetetlen és eladhatatlan lenne. *Az íz az ételek lelke.* Aki az ízeket befolyásolja, életünket manipulálja. Ráadásul az íz nem csak ízlés dolga. Az íz legfontosabb funkciója a táplálék ellenőrzése. Figyelmeztetés (lenne), hogy mit nem szabad megenni. Ha becsapják ízlelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti ízt, akkor tényleg bármit lenyelünk.

 

A leves hazudik – írja magyarul újfent megjelent nagyszerű pamfletjében Hans Ulrich Grimm (Kétezeregy Kiadó). De nemcsak a Knorr és a Maggi zacskós leves hazudik (a négy főre szóló adagban mindössze két gramm szárított marhahús található), hanem szinte minden.

A kenyér, a virsli (de az nagyon), a csecsemőtápszer. Érzékeinket manipulálják és átprogramozzák. Éppúgy, mint gondolatainkat. Egész életünket. Tavaly az Egyesült Államokban az asztalra került ételeknek már kilencvenhat(!) százaléka ipari termék volt.

 

A Fast Food Nation (gyorsétterem-generáció) már nem ismeri az ételek eredeti összetevőit, életében soha nem szagolt vargányát. „De hát végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke – az élvezet fantázia dolga.” Már akinek!

 

Mivel etetnek minket? Amit a vegyész a laborjában talál, tele „E” számokkal. A megdöbbentő az, hogy az almás-pudingos süteménybe jelen van nyomokban a hal. Ez már nem élelmiszer, hanem veszélyes hulladék!

Forrás

 

penészgomba

A gombák elszaporodása a szervezetben
  A Földön roppant mód elszaporodtak a gombák. Megtalálhatók a földben, a vízben és a levegőben is. Vannak egysejtűek és többsejtűek. A többsejtű sajnos...
TOVÁBB
A megetetett társadalom
  Európa viszonylatban, Magyarországon halnak meg a legtöbben szív és érrendszer betegségekben, és mostanában daganatos gyermekek születnek. Ez mind...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Homoktövis: A természet csodálatos gyógyító ereje
A homoktövis nem csupán egy egyszerű bogyós gyümölcs, hanem valóságos egészségügyi kincs,...
Milyen elvonási tüneteket tapasztalhatsz, ha abbahagyod a sófogyasztást?
  A só nélkülözhetetlen az emberi szervezet működéséhez, ugyanakkor a túlzott sófogyasztás...
A pisztácia gyógyhatásai és termesztésének titkai! De miért olyan drága?
  A pisztácia az egyik legnépszerűbb, mégis legdrágább magféle a világon. Sokunknak eszébe...
A cékla csodás hatásai: vérnyomáscsökkentés, daganatmegelőzés és májtisztítás
  A cékla az egyik legértékesebb zöldség, amelyet érdemes rendszeresen beépíteni az...

Címkék