Koronavírus idején

 

Néhány héttel ez előtt senki sem gondolta, hogy a 21. században lesz olyan nap, amikor nem mehetünk ki az utcára, mert kijárási tilalom van érvényben. Biztos mindenki egyetért velem, hogy ilyet csak a filmekben lehet látni.

 

Gyerekek, unokák, szülők, nagyszülők – családok –, akik nap mint nap újra harcba szállnak. A gyerekek, akik nem értik, hogy miért nem mehetnek ide-oda, a nagyszülők, akik nem vigyázhatnak jelen helyzetben az unokákra, a szülők, akik talán a legnehezebb helyzetben vannak. Munkahely, online tanulás, család ellátása, a nagyszülők segítése. Ez most a szülő feladata.

 

Maradjunk otthon! Vigyázzunk egymásra!

Sokan nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak. Örülhet ma az, aki nem veszítette el a munkahelyét és bemehet dolgozni. Mentősök, orvosok, nővérek, autószerelők, takarítók, eladók, vágóhídon dolgozók és még sorolhatnám azokat a szakmákat, ahol nem tehetik meg az emberek, hogy otthon maradjanak. Szükség van az autóra, az áruházak pultjait meg kell tölteni hússal, zöldséggel, tartós élelmiszerekkel. Nagyon fontos az egészségügyi dolgozók helytállása, és itt nem csak az orvosokra és nővérekre gondolok. Fontos a háttérszolgáltatás is, mint a takarítás, sterilizálás, informatikai háttér, műszaki dolgozók jelenléte, gazdasági dolgozók adminisztrációs munkái, konyhai dolgozók ételkészítése, a mosodai dolgozók tiszta textíliájának szállítása. Mindenki egyenrangú, mindenkire szükség van! Sok kis fogaskeréknek együtt kell forogni, hogy a gépezet működjön.

Egyik legfontosabb azonban, hogy türelmesek és alázatosak legyünk egymással és a kialakult helyzettel szemben. Segítsünk, ahol tudunk, ne hagyjuk magukra idős családtagjainkat. Ha tehetjük, akkor segítsünk azoknak a szomszédoknak is, akik egyedül élnek, távol szeretteiktől. Néha egy jó szó, bátorítás sokat ér, akár telefonon is.

 

 

Ne feledjük, hogy nem csak a koronavírus létezik mindennapjaikban. Vannak sérültek, vannak terhes kismamák, beteg gyerekek, akik egészségügyi ellátásra szorulnak, de a jelenlegi helyzet nem teszi lehetővé, hogy korlátok nélkül menjenek vizsgálatra. Ebben az embert próbáló időszakban legyünk türelmesek a helyzethez, embertársainkhoz.

Mindenkinek nehéz, néha talán elviselhetetlen ez a helyzet, de csak, fegyelemmel, alázattal, összefogással juthatunk túl rajta. Az elégedetlenség, a türelmetlenség, a széthúzás nem vezet jó irányba.

 

Hétköznapi hősök

Minden nap lehet hallani, hogy keresik a hétköznapi hősöket. Mindenki az! Az az anyuka is, aki nem tud munkába menni, mert a gyerekkel otthon kell maradnia. Nincs óvoda, nincs iskola. A gyereknek reggelire, ebédre, vacsorára van szüksége. Tanulni kell vele minden nap! Ott kell ülni mellette a számítógép előtt, figyelni, hogy a tanulásra koncentráljon. Esetleg az anyuka még dolgozik is online otthonról (Home Office), de ha nem, akkor valaki más a munkahelyén elvégzi helyette a munkát.

Aki teheti az valóban csak a legszükségesebb esetben hagyja el az otthonát! Munkavégzés után, menjünk haza, online tanulás után menjünk ki az udvarra. Valójában, aki panelban lakik, annak nagyon nehéz most a négy fal között tölteni napjait. Gondoljunk csak bele, hogy milyen lehet a bezártság. Ennek ellenére nagyon sokan betartják a szabályokat, de még nem mindenki!

Ne keseredjünk el, legyünk vidámak, keressük meg minden napban a szépet. Olvassunk, nézzünk vidám filmeket!

 

Mit tehetünk koronavírus fertőzés ellen!

Ha van kertünk szerencsések vagyunk, mert ebben a gyönyörű időben nagyon sokat tartózkodhatunk a friss levegőn. Ápolhatjuk növényeinket, tervezhetünk, veteményezhetünk.

Együnk sok gyümölcsöt, zöldséget, igyunk sok gyógyteát. Erősítsük szervezetünket sok C- és D-vitaminnal, süttessük magunkat a napon. Naponta többször mossunk alaposan kezet.

Fogadjuk el a jelenlegi helyzetet és együtt hamarosan túl leszünk rajta. Ne legyünk ellenségesek, ne szüljünk és ne terjesszünk álhíreket. Örüljünk annak, ami van, legyünk boldogok!

 

 

 


NEKED AJÁNLJUK
Lehet-e tudni, hogy valaki átesett-e már tünetmentesen a fertőzésen?
  A legújabb kutatások szerint a koronavírusos esetek harminc százalékánál gyakorlatilag panaszmentes a betegség. Úgy esnek át az emberek a fertőzésen,...
TOVÁBB
A konyhasó életfontosságú tápelem, erősítő és serkentőszer
  Az emberi test mintegy 250 g nátrium-kloridot tartalmaz, amely megtalálható a vérplazmában, a nyirokban, a nyálban és a...
TOVÁBB
Erős test és derűs lélek – Természetes gyógymódok almaecettel
  Az almaecet gyógyerejével enyhíthetjük a fej- és torokfájást, a megfázást, az ízületi bántalmakat vagy az emésztési zavarokat is.   Almaecet és méz —...
TOVÁBB
A kókusz gyógyhatása
  A kókuszolaj helyreállítja a bőr természetes pH egyensúlyát, zsírsavja hasonlít a bőr által termelt faggyúhoz és az olajban lelhető antioxidánsok a bőr...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely...
TOVÁBBI CIKKEK
A tavasz első gyógyító zöldsége az újhagyma
  A tavasz első friss zöldsége az újhagyma, melynek fogyasztásával nagymértékben...
Élesztőmentes kovászos kenyér kenyérlisztből
  A kovászos kenyér az emberi szervezetre jótékony hatással van. Nincs benne adalékanyag...
A B13-vitamin, vagyis az orotsav nagyobb dózisban orvosságként fejti ki hatását!
  A B13-vitamin, más néven orotsav egy olyan vitamin, amely alig ismert, ennek ellenére részt...
Ezért egyél sok lilahagymát
  A lilahagyma rengeteg pozitív egészségügyi hatással rendelkezik, ezért érdemes...

Címkék