A mellüregi vagy hasüregi folyadékgyülemet kísérő panaszok azonnali enyhítésének lehetősége otthoni környezetben

“Küzdenünk kell magunkért, a családunkért.” - mondta tapasztalatairól Sándori Márta, tartós-katéter beültetésen átesett páciens az ewiCare medical centernek adott interjújában. Amikor betegség támadja meg a szervezetünket, mindannyiunkra jellemző, hogy bevetjük az összes, általunk ismert praktikát tüneteink azonnali enyhítése érdekében. Ha komoly betegségről van szó, még intenzívebben kutatjuk a megoldási lehetőségeket, és ebben hozzátartozóink is igyekeznek segítségünkre lenni. Nehéz időszakban minden segítséget és hasznos tanácsot megfogadunk, ami gyógyulásunkat, állapotunk javulását eredményezheti.

Élet hasüregi vagy mellüregi folyadékgyülemmel

A számos betegség kísérő tüneteként jelentkező hasüregi vagy mellüregi folyadékgyülem olyan panaszok okozója, melyek azonnali enyhítésért kiáltanak. Az egyik legkellemetlenebb panasz a nehézlégzés és fulladás, ami sok esetben első jele is a mellkasban, hasüregben felhalmozódó folyadék jelenlétének. A fulladás, amikor alig kap levegőt a beteg, és a megnőtt haskörfogat megnehezítik a mindennapokat. Gyakran még a legkisebb fizikai mozgás elvégzése is szinte lehetetlenné válik. 

Komplex terápiával az ascites és tüdővizenyő panaszainak otthoni kezeléséért

orvoskep

Az ewiCare medical centerben segítséget nyújtanak olyan súlyos, elsősorban daganatos betegségekkel küzdő embereknek, akiket rendszeresen visszatérő ascites vagy tüdővizenyő kínoz. Az itt elérhető komplex terápia lényege, hogy egy tartós katéter műtéti úton történő beültetésével a páciens saját otthonában tudja tüneteit ellenőrizni és kezelni. A Magyarországon eddig nem, vagy csak korlátozottan ismert eljárás az ewiCare rendelőben elérhetővé vált hazánkban is.

Javuló közérzet az otthoni kezelésnek köszönhetően

A hasüregi vagy mellüregi folyadékgyülem kezelésében alkalmazott tartós katéter a korábban nélkülözhetetlen kórházi ellátást váltja fel az otthoni kezeléssel. A páciensek a tüneteik észlelésekor otthon, megszokott környezetükben tudják elvégezni a felgyülemlett folyadék lecsapolását. A tünetek a folyadék levezetése után rögtön enyhülnek, a páciensek könnyebben kapnak levegőt, és ezzel együtt jelentősen javul a közérzetük. Mivel az ascites és a tüdővizenyő bizonyos idő elteltével újratermelődik, így a lecsapolást időközönként a betegnek meg kell ismételnie, de a terápiának köszönhetően ehhez már nem kell felkeresnie a kórházat. 

A tartós katéter beültetése minimális fájdalommal jár, az idegen testhez való hozzászokás  időtartama páciensenként változhat. A beavatkozás után a beteg mozgásszabadsága megnő, teljesebb életet élhet. 

“Ha megfelelően van rögzítve a kötszer a katéteren, tudok fürdeni vele, a folyadék pedig nem okoz többé fulladást, nem akadályoz a ház körüli teendőkben.”

- mondta Kozma Ferencné, aki interjúban osztotta meg tapasztalatait a mellkasi katéter beültetését követően.

A lecsapolások tervezhetők, így a páciens a számára megfelelő időpontban és helyszínen tudja elvégezni a felgyülemlett folyadék eltávolítását.

Kórházi kezelések helyett otthoni segítségnyújtás

A páciensek nagy megkönnyebbülésként élik meg, hogy a beavatkozás után már nem kell a sorozatos csapolások miatt kórházba járniuk. A sok utazást a felerősödő panaszok jelentősen megnehezíthetik, főleg azok számára, akik vidékről érkeznek kezelésre, és lelkileg is megterhelő rendszeresen visszatérni a korábbi beavatkozások helyszínére.

“Elég körülményes volt minden alkalommal vidékről bejárni a csapolásokra, és nagyon nyomasztó érzés volt újra és újra visszajárni abba a kórházba, ahol operáltak.” 

- nyilatkozta Sándori Márta, aki 2017-ben esett át tartós-katéter beültetésen.

A kórházi terápiás hascsapolás esetén akár 10-20 liter folyadékot is leszívhatnak egyszerre, ez nagymértékben igénybe veszi a beteg szervezetét, és felborítja ásványianyag-háztartását. Ezzel szemben a tartós katéter használata során az egyszerre lecsapolható folyadék mennyiség maximum 2 liter, mellűri folyadékgyülem esetén legfeljebb 1 liter. A csapolást akár naponta meg lehet ismételni, ha a páciens tünetei erősödnek.

A műveletsor elvégzése gyorsan és könnyen elsajátítható, köszönhetően a műtétet követő alapos betanításnak. A seb bekötözésében otthon hozzátartozó tud segíteni.

Óvintézkedések járványhelyzetben

Az ewiCare medical center kellemes, barátságos légkörrel várja a pácienseket. A környezet megnyugtató és biztonságos, mivel a jelenlegi járványhelyzetben minden szükséges óvintézkedést megtesznek pácienseik és személyzetük védelme érdekében. A betegek legyengült immunrendszere miatt különösen fontos, hogy kerüljék el a fertőzés kockázatát, ezért is javasolt a tünetek enyhítését otthon végezni.

“Nagyon kellemesnek, megnyugtatónak, biztonságosnak éreztem a környezetet. Amikor először konzultáltam a rendelő vezetőjével az eljárásról, rögtön el is döntöttem, hogy belevágok a terápiába.”  - meséli Kozma Ferencné első benyomásairól.

A páciensek életében az alapbetegségek sok nehézséget okoznak. Minden könnyítés, amit az életminőségük javítása érdekében el lehet érni, sokat számít. Az ewiCare-nél mindent megtesznek azért, hogy speciális terápiájuknak köszönhetően a hozzájuk forduló pácienseket egy teljesebb élethez segítsék hozzá.

“Ha valakinek megteheti, éljen a lehetőséggel, nagyon nagy különbség, nagy könnyebbség, hogy otthoni körülmények között tudja hasvizét lebocsájtani, különösen a mai világban.” 

- mondta Sándori Márta a magánrendelőben adott interjújában.

pr cikk

A mellüregi vagy hasüregi folyadékgyülemet kísérő panaszok azonnali enyhítésének lehetősége otthoni környezetben
“Küzdenünk kell magunkért, a családunkért.” - mondta tapasztalatairól Sándori Márta, tartós-katéter beültetésen átesett páciens az ewiCare medical...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra?
  A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az...
TOVÁBB
Oldd ki a húgysavat a testrészeidből, hogy megszűnjön a köszvény és az ízületi fájdalom
  A köszvény egy kóros állapot. Duzzanatot, merevséget és súlyos fájdalmat okoz, akár pár óra alatt. A fő oka a nagy mennyiségű húgysav, amely...
TOVÁBB
A gyógyító pálinka
  A pálinka tiszta gyümölcsből, lepárlással készült erős szesz, igazi gyógyító hungarikum.   A „Pálinkás jó reggelt!” köszöntés a vidéki élet egy...
TOVÁBB
A ketogén étrend a rákból való kigyógyulás kulcsa lehet
  Fordította: Szabó-Velvárt László Vannak, akik számára a ketogén étrend nem kevesebbet jelent, mint a rák egyik gyógyszer nélküli kezelési módját. Ez...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a nyári szabadidőnkből?
Ahogy a nap sugarai egyre melegebben simogatják a bőrünket és a természet újraéled, úgy...
A prosztata betegségei és gyógymódok a prosztata gyulladás ellen
  A prosztata egy kisméretű, gesztenye alakú mirigy, amely a férfi reproduktív rendszer...
Orvosilag bizonyított a klorofill egészségügyi előnye
  Hallottál már a klorofillról, a növényekben előforduló zöld pigmentről? Tudtad, hogy...
Mi az a kvercetin és miben található meg? Milyen gyógyhatásai vannak?
  A kvercetin egy természetes flavonoid, amely számos gyümölcsben, zöldségben és más növényi...

Címkék