A természet ajándéka: az immunerősítő arany múmijó

 

 

immunerősítésAz utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kapott az immunerősítés az egészségtudatos emberek körében. Főleg az őszi-téli hónapok közeledtével növekszik az érdeklődés a téma iránt, de a koronavírus világjárvány miatt egész évben fokozott figyelem irányul az immunerősítő készítmények piacára. Az érdeklődéssel párhuzamosan szerencsére a tudatosság is egyre inkább megfigyelhető a vásárlók körében. Egyre többen keresik a természetes immunerősítőket.

Az arany múmijó – más néven „a világ legtisztább múmijója” – az egyik legnépszerűbb, immunrendszert támogató étrend-kiegészítő. Ha nem hallottál még a múmijóról, érdemes elolvasnod ezt a cikket.

Megtudhatod, melyek a múmijó főbb alkotóelemei, hogyan hat az emberi szervezetre, és azt is, hogy hogyan segít megőrizni az immunrendszer egészségét.

Továbbá arra a kérdésre is választ kaphatsz, hogy miről ismerhető fel a jó minőségű múmijó, és milyen ízű ez a természet adta csodaszer.

A múmijó összetétele, és szervezetre gyakorolt hatása

Az Oroszország, Kazahsztán, Mongólia és Kína területén fekvő Altaj-hegységből származó arany múmijó napjaink egyik legkeresettebb immunerősítője.

Ez a különleges anyag sokak számára ismeretlen, pedig a keleti hagyományos gyógyászat mesterei már évszázadokkal ezelőtt is alkalmazták a múmijót különböző egészségügyi panaszok esetén.

Már az elnevezés is rendkívül beszédes, ugyanis a mumio szó azt jelenti, „védi a testet a betegségekkel szemben”. Kémiai szempontból a mumio szerves és szervetlen anyagok természetes elegye. 10 fémoxidot, 26 mikroelemet, 6 aminosavat, természetes szteroidokat, vitaminokat, foszfolipideket, biológiailag aktív anyagokat és olajokat tartalmaz.

Egyedülálló összetételének köszönhetően sikerrel alkalmazható többek között vírus-, vagy baktériumfertőzés, emésztőrendszeri panasz, légúti megbetegedés és csonttörés esetén is. Ráadásul ez a teljesen természetes, magashegységek sziklarepedéseiben képződő anyag kiváló kobalt-, kálium-, mangán-, nikkel-, réz-, cink-, króm-, vas-, nátrium-, és magnézium forrás.

mumijó

Arany múmijó: a természetes immunerősítő

Immunrendszerünk létezéséről könnyű megfeledkezni, hiszen normális működése esetén észrevétlenül teszi a dolgát. Ez a rendkívül összetett, sejtek, szervek, fehérjék és antitestek alkotta rendszer a nap minden percében azon dolgozik, hogy megvédje szervezetünket a fertőzésektől és a káros környezeti hatásoktól.

A működéséhez pedig „táplálékra” van szüksége. Adaptogén tulajdonságainak köszönhetőn a természetes biológiai szabályozóként funkcionáló arany múmijó jó hatással lehet az immunrendszer működésére. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mit jelent az, hogy egy vegyület adaptogén.

Az adaptogén anyagok ott fejtik ki hatásukat, ahol arra a legnagyobb szükség van, és támogatják a szervezet ellenállóképességét a stresszel szemben. Az arany múmijó összetevői közül a leginkább figyelemre méltó vegyület a huminsav.

Ez a természetes antibiotikumként és méregtelenítőként működő vegyület sejtszinten képes regenerálni a szervezetet azáltal, hogy helyreállítja a sejtek elektrokémiai egyensúlyát.

Amellett, hogy képes elősegíteni a sejtlégzést, a huminsav sikerrel alkalmazható allergiás eredetű panaszok esetén is. Rendszeres fogyasztásával enyhíthetők az allergia kellemetlen tünetei, és növelhető a szervezet ellenállóképessége.

Milyen ízű a múmijó

A múmijó – mindamellett, hogy figyelemreméltó gyulladáscsökkentő, és fertőzés gátló tulajdonságokkal bír – színét és állagát tekintve is különleges.

A több, mint 3000 méter magas hegyek sziklarepedéseiben képződő, gyantára emlékeztető anyag barna, leggyakrabban sötétbarna színű.

Jellegzetes illatáról és kesernyés ízéről könnyedén felismerhető. A kívánt hatás elérése érdekében kúraszerű alkalmazás javasolt, a kúra időtartama viszont egyéni adottságok függvénye.

Az arany múmijó sokféle egészségügyi probléma esetén nyújthat kiegészítő segítséget, hiszen egyéb gyógyszerekkel nincs negatív kölcsönhatása.

Azonban fontos megemlíteni, hogy az étrend-kiegészítő készítmények nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.

Az étrendkiegészítők nem alkalmasak egészségügyi panaszok önálló kezelésére! A legjobb eredmény elérése érdekében az arany mumio alkalmazása előtt minden esetben célszerű kikérni szakorvosa vagy természetgyógyásza véleményét.

A 60 darabos kiszerelésű Arany Múmijó az evalarshop.hu oldalán, az Evalar magyarországi képviseletének webshopjában, most kedvezményes áron elérhető.

immunerősítés

Alkoholos csodaszer a svédkeserű
  A svédkeserű gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati és szakirodalmi adatok igazolják. Annyira sokoldalú, hogy...
TOVÁBB
Gyuri bácsi, a bükki füvesember tanácsai
   Szabó György (Gyuri bácsi) 1928. április 15-én született, és teljesen egészséges. Csak idős korában fordult a természetgyógyászat felé. A...
TOVÁBB
Ricinusolaj, mint csodaszer
  A ricinusolaj hatását tekintve önmagában is a legegyszerűbb népgyógyászati szer, baktériumellenes hatása szinte egyedülálló, elsősorban magjának...
TOVÁBB
Gyuri bácsi - a bükki füvesember - EGÉSZSÉGVÉDŐ NAPTÁRA
Egészségvédő Naptár, melyből megtudhatjátok, hogy az év során naponta milyen teát kell inni ahhoz, hogy megőrizhessétek egészségeteket! Gyuri bácsi, a...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra?
  A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az...
TOVÁBB
Oldd ki a húgysavat a testrészeidből, hogy megszűnjön a köszvény és az ízületi fájdalom
  A köszvény egy kóros állapot. Duzzanatot, merevséget és súlyos fájdalmat okoz, akár pár óra alatt. A fő oka a nagy mennyiségű húgysav, amely...
TOVÁBB
A gyógyító pálinka
  A pálinka tiszta gyümölcsből, lepárlással készült erős szesz, igazi gyógyító hungarikum.   A „Pálinkás jó reggelt!” köszöntés a vidéki élet egy...
TOVÁBB
A ketogén étrend a rákból való kigyógyulás kulcsa lehet
  Fordította: Szabó-Velvárt László Vannak, akik számára a ketogén étrend nem kevesebbet jelent, mint a rák egyik gyógyszer nélküli kezelési módját. Ez...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék