Mi a baja a gyermekemnek - Influenza vagy komolyabb a baj?

leukémiaVan egy alattomos betegség, mely tünetei nehezen felismerhetőek és könnyen összekeverhetőek más, például az influenza tüneteivel.

Ez nem más mint a leukémia azaz vér rák vagy fehérvérűség, mely néhány évtizeddel ezelőtt rengeteg áldozatot szerzett. Ma azonban már a leukémiás gyermekek több mint 80% ban felépülnek, hála a diagnosztizálási és a kezelési eljárások fejlődésének. 

Nagyon fontos azonban, hogy minél előbb felfedezzük a vérrákra utaló jeleket, melynek köszönhetően lehetővé válik a korai diagnosztizálás és a megfelelő kezelési mód kiválasztása a gyors gyógyulás reményében. 

Melyek a leukémia tünetei, melyek a gyakran előfordulnak? 

  • Vérszegénység: a vörösvértestek elégtelen termelődésének következménye, ilyenkor a gyermek sápadt, fáradékony, légzése felgyorsulhat.
  • Vérzések / véraláfutások:a leukémia tünetei a bőrön - a vérlemezkék elégtelen termelődésének a következménye. A bőrön minimális erőbehatásra is véraláfutások jelennek meg, gyakoriak a spontán nyálkahártya-vérzések (pl. orrban, szájban).
  • Visszatérő fertőzések: annak ellenére, hogy a vérben a normálisnál sokkal nagyobb számú fehérvérsejt van, a gyermek nem tudja leküzdeni a fertőzéseket, mert ezek a sejtek éretlenek, nem működnek megfelelően. A leukémia diagnózisának felállításával egy időben gyakran észlelhető tünet a felső légúti hurutos megbetegedés, de ezen kívül a mandulagyulladástól a szájfekélyen és a hasmenésen át egészen az életveszélyes tüdőgyulladásig vagy az opportunista fertőzésekig számos fertőzéses tünet felléphet.
  • Csont- és ízületi fájdalmak: a csontvelő „túltelítettségének” a következménye.
  • Hasi fájdalom: a leukémiás sejtek gyakran összegyűlnek a vesében, a májban vagy a lépben, aminek következtében ezek a szervek megnagyobbodnak, s ez hasi fájdalommal jár.
  • Nyirokcsomó-megnagyobbodás: a nyirokcsomókban is felhalmozódnak a kóros sejtek, így azok megduzzadnak.
  • Egyes leukémiás gyerekeknél a leukémia jelei között lehetnek a hányinger, láz, meghűlés, éjjeli verejtékezés, kimerültség és más influenzaszerű tünetek.

A vérrák tünetei tehát szerteágazóak és nem specifikusak, ezért minden esetben szakorvosra kell bízni a diagnózis felállítását.  

 

Amennyiben felmerül a gyanú és szeretnél mélyebbre menni a témában akkor érdemes a GyermekLeukémia Alapítvány weboldalára ellátogatni, akik több évtizede segítenek a leukémiás - daganatos gyermekeknek és családjuknak valamint azoknak a kórházaknak, melyek ezzel a betegséggel vették fel a harcot.  

Bővebben a leukémiáról >>  https://leukemias.hu/leukemia/

Összefoglalva: Ne vegyük félvállról az enyhe, de elhúzódó influenza szerű tüneteket, nézzünk utána a részleteknek - mert gyermekünk életébe kerülhet a halogatásunk! 

Amennyiben szeretnéd te is segíteni a GyermekLeukémia Alapítvány munkáját, hogy még több beteg gyermeknek tudjanak segíteni akkor legegyszerűbben és ingyen úgy teheted ezt meg, ellátogatsz a https://leukemias.hu/ado-1-szazalek/  oldalra és felajánlod személyi jövedelemadód 1% -át . Ez csak pár kattintás, de számukra a megoldást jelentheti. 

Amennyiben a május 20-i  adó 1% felajánlás határideje  már véget ért,akkor sincs baj. Iratkozz fel a hírlevél listájukra az oldalon és így értesítést kapsza közelgő időpontról, hogy időben te is segíthess. Valamit az éppen aktuális kampányokról is értesülhetsz - így láthatod például, hogy egy-egy pár száz forintos telefonhívással is akár milliók gyüjthetők össze - például új életmentő kórházi berendezések vásárlására.  

leukémia

Házilag készíthető gyógynövény tinktúra rák és allergia ellen
  Tinktúrát készítek. 40 fokos pálinkában (vodkában) oldom ki a friss gyógynövényeket. Azért ebben, mert a gyógynövények hatóanyaga háromféleképpen...
TOVÁBB
Kurkuma - a szent fűszer
  Általános gyógyító szer India régóta ismert, közkedvelt fűszere a kurkuma, mely elősegíti a jó egészség fenntartását, gyulladáscsökkentő,...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék