Mi a baja a gyermekemnek - Influenza vagy komolyabb a baj?

leukémiaVan egy alattomos betegség, mely tünetei nehezen felismerhetőek és könnyen összekeverhetőek más, például az influenza tüneteivel.

Ez nem más mint a leukémia azaz vér rák vagy fehérvérűség, mely néhány évtizeddel ezelőtt rengeteg áldozatot szerzett. Ma azonban már a leukémiás gyermekek több mint 80% ban felépülnek, hála a diagnosztizálási és a kezelési eljárások fejlődésének. 

Nagyon fontos azonban, hogy minél előbb felfedezzük a vérrákra utaló jeleket, melynek köszönhetően lehetővé válik a korai diagnosztizálás és a megfelelő kezelési mód kiválasztása a gyors gyógyulás reményében. 

Melyek a leukémia tünetei, melyek a gyakran előfordulnak? 

  • Vérszegénység: a vörösvértestek elégtelen termelődésének következménye, ilyenkor a gyermek sápadt, fáradékony, légzése felgyorsulhat.
  • Vérzések / véraláfutások:a leukémia tünetei a bőrön - a vérlemezkék elégtelen termelődésének a következménye. A bőrön minimális erőbehatásra is véraláfutások jelennek meg, gyakoriak a spontán nyálkahártya-vérzések (pl. orrban, szájban).
  • Visszatérő fertőzések: annak ellenére, hogy a vérben a normálisnál sokkal nagyobb számú fehérvérsejt van, a gyermek nem tudja leküzdeni a fertőzéseket, mert ezek a sejtek éretlenek, nem működnek megfelelően. A leukémia diagnózisának felállításával egy időben gyakran észlelhető tünet a felső légúti hurutos megbetegedés, de ezen kívül a mandulagyulladástól a szájfekélyen és a hasmenésen át egészen az életveszélyes tüdőgyulladásig vagy az opportunista fertőzésekig számos fertőzéses tünet felléphet.
  • Csont- és ízületi fájdalmak: a csontvelő „túltelítettségének” a következménye.
  • Hasi fájdalom: a leukémiás sejtek gyakran összegyűlnek a vesében, a májban vagy a lépben, aminek következtében ezek a szervek megnagyobbodnak, s ez hasi fájdalommal jár.
  • Nyirokcsomó-megnagyobbodás: a nyirokcsomókban is felhalmozódnak a kóros sejtek, így azok megduzzadnak.
  • Egyes leukémiás gyerekeknél a leukémia jelei között lehetnek a hányinger, láz, meghűlés, éjjeli verejtékezés, kimerültség és más influenzaszerű tünetek.

A vérrák tünetei tehát szerteágazóak és nem specifikusak, ezért minden esetben szakorvosra kell bízni a diagnózis felállítását.  

 

Amennyiben felmerül a gyanú és szeretnél mélyebbre menni a témában akkor érdemes a GyermekLeukémia Alapítvány weboldalára ellátogatni, akik több évtizede segítenek a leukémiás - daganatos gyermekeknek és családjuknak valamint azoknak a kórházaknak, melyek ezzel a betegséggel vették fel a harcot.  

Bővebben a leukémiáról >>  https://leukemias.hu/leukemia/

Összefoglalva: Ne vegyük félvállról az enyhe, de elhúzódó influenza szerű tüneteket, nézzünk utána a részleteknek - mert gyermekünk életébe kerülhet a halogatásunk! 

Amennyiben szeretnéd te is segíteni a GyermekLeukémia Alapítvány munkáját, hogy még több beteg gyermeknek tudjanak segíteni akkor legegyszerűbben és ingyen úgy teheted ezt meg, ellátogatsz a https://leukemias.hu/ado-1-szazalek/  oldalra és felajánlod személyi jövedelemadód 1% -át . Ez csak pár kattintás, de számukra a megoldást jelentheti. 

Amennyiben a május 20-i  adó 1% felajánlás határideje  már véget ért,akkor sincs baj. Iratkozz fel a hírlevél listájukra az oldalon és így értesítést kapsza közelgő időpontról, hogy időben te is segíthess. Valamit az éppen aktuális kampányokról is értesülhetsz - így láthatod például, hogy egy-egy pár száz forintos telefonhívással is akár milliók gyüjthetők össze - például új életmentő kórházi berendezések vásárlására.  

leukémia

Házilag készíthető gyógynövény tinktúra rák és allergia ellen
  Tinktúrát készítek. 40 fokos pálinkában (vodkában) oldom ki a friss gyógynövényeket. Azért ebben, mert a gyógynövények hatóanyaga háromféleképpen...
TOVÁBB
Kurkuma - a szent fűszer
  Általános gyógyító szer India régóta ismert, közkedvelt fűszere a kurkuma, mely elősegíti a jó egészség fenntartását, gyulladáscsökkentő,...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely egyszerűen gyógyítható rendszeres szeretkezéssel. 12 ok, melynek...
TOVÁBB
  Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat a nyelőcső, a gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől. A...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely...
TOVÁBBI CIKKEK
7 természetes immunerősítő, melyek csökkenthetik a
  A COVID-19 vírus gyors terjedése és a nagyszámú megbetegedések miatt rendkívül nagy...
A természet ajándéka: az immunerősítő arany múmijó
    Az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kapott az immunerősítés az egészségtudatos...
Természeti kincs a fekete bodza
  A fekete bodzát az emberek többsége nem ismeri, sajnos nem sok helyen lehet vele...
Erős fejfájás esetén is segít az anyósnyelv
  Az anyósnyelv szép növény, nem igényel túl sok törődést, ezért nagyon könnyen gondozható....

Címkék