A multifunkcionális játszóház

játszóház

Minden gyermek álma a sokoldalú játszóház, ahol lehetőség van egy kis fészer álmodozásra, órákig tartó tétlenségre, kellemes időtöltésre a barátokkal vagy nagyobbaknak az izgalmas könyv olvasására. A játszósátraktól kezdve játszóházakig, amelyek különleges élményeket kínálnak (és a kerti játékok tárolására is elég nagy méretűek), nem is lehetne egyszerűbben gyermekeit egész évben szórakoztatni. Ezzel elkerülhetjük azt, hogy mindig ellátogassunk a Csodák Palotájába, az Elevenparkba vagy a Fővárosi Állatkertbe, azért, hogy kikapcsolódást adjunk gyermekünknek.

Mit érdemes figyelembe venni a játszóház vásárlásakor?

A játszóház és sátor nagyszerűsége a sokoldalúságában rejlik, akár ötletes szerepjátékhoz, vagy egyszerűen csak egy csendes hely az olvasáshoz (vagy a fiatalabb testvérek elől való meneküléshez). Azonban, ha játszóházat szeretne vásárolni, először is fontoljon meg néhány tényezőt. Természetesen a hely a legnagyobb probléma. Rengeteg kisebb opciót vagy felugró sátrat kínálnak a hazai internetes boltok, amelyek könnyen összecsukhatók kompakt hordtáskákká, de találunk még nagyobbat, tágasabbat, amelyek az idősebb gyerekek számára szintén nyugodt helyet biztosítanak. Az ár továbbra is meghatározó szempont, másrészt pedig a terméket hosszabb távú használat céljából továbbadhatjuk családunk következő generációjának.

Arra mindig figyeljünk oda, hogy ezek a játszóházak zsinórral és kötelekkel vannak ellátva, ezért soha ne hagyjon kisgyermeket felügyelet nélkül bent, és játék előtt mindig ellenőrizze a gyártó biztonsági útmutatásait.

Ha van helye – legyen az a hálószoba vagy egy tágas játszószoba –, a játszósátor remek kiegészítőt jelenthet. Azonnal elbűvölheti a kicsiket a klasszikus sátorforma, a fa keret és a sötét, csillagos éjszakai szövet huzat (számos termékre jellemző), beépített párnázott talppal. Azt vegye figyelembe, hogy legtöbbször a csemeték kényelméért a szülőknek kell dolgozniuk, gondolunk itt a csavarok összeszerelésére vagy magára a játszóház összerakására. Ettől eltekintve a végeredmény egy szuper hangulatos barlang, ahol több gyerek is lefeküdhet, így tökéletes alvási környezetet tesz lehetővé. Mi szülők pedig szintén megnyugodhatunk, illetve kikapcsolódhatunk néhány órára.

Hogyan építsünk fából játszóházat?

A legtöbb esetben a játszóházakat a helyi hatóságok „engedélyezett fejlesztésnek” tekintik, így nincs szükség tervezési engedélyre. Ha azonban kétségei vannak, az a legjobb, ha felkeresi a helyi önkormányzatot, vagy az illetékes irodát.

Hogyan válasszunk helyet a fából készült játszóház számára? Ha fából készült játszóházat szeretne építeni, először válassza ki a helyszínt. Szüksége lesz egy olyan területre, amely:

  • szilárd és egyenletes,

  • jelentős mennyiségű természetes napsütést kap egész nap,

  • minden oldalról könnyen hozzáférhető (karbantartáshoz és tisztításhoz, ha szükséges),

  • látótávolságon belül és ha van lehetőségünk, akkor a kertünkben építsük fel, távol az akadályokat jelentő fáktól.

A játszóháznak is alapot kell biztosítania. Sokféle stílus közül választhatunk - akár fa deszka, járólap vagy öntött beton. Bármilyen termék vásárlásakor az előnyök mérlegelése legyen az első. A játszóház előnyei azok a dolgok, amelyek biztosítják, hogy a választott típus hogyan elégíti ki a fogyasztó szükségleteit, vágyait és elképzeléseit. Ezeket szeretnénk elérni még a döntés előtt.

A játszóházak-és sátrak mellett szóló érvek:

  • Javítja az általános teljesítményt

  • Megteremti a sokoldalúságot

  • Egyszerűen rábízhatja a játszóház sátrait egy játék elvégzéséhez, mivel ezek erre a célra készültek.

  • Segít fenntartani az általános életmódot

  • Nem mindennapi élmény részesei lehetünk

  • A szabad és életteli játék játszva formál, valamint okosít!

Az sem elhanyagolandó tény, hogy a remek szórakozási lehetőség mellett, hívhatjuk barátok és ismerősök gyermekeit szülinapra vagy más ünnepre a játszóházba partyzni.

NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék