A multifunkcionális játszóház

játszóház

Minden gyermek álma a sokoldalú játszóház, ahol lehetőség van egy kis fészer álmodozásra, órákig tartó tétlenségre, kellemes időtöltésre a barátokkal vagy nagyobbaknak az izgalmas könyv olvasására. A játszósátraktól kezdve játszóházakig, amelyek különleges élményeket kínálnak (és a kerti játékok tárolására is elég nagy méretűek), nem is lehetne egyszerűbben gyermekeit egész évben szórakoztatni. Ezzel elkerülhetjük azt, hogy mindig ellátogassunk a Csodák Palotájába, az Elevenparkba vagy a Fővárosi Állatkertbe, azért, hogy kikapcsolódást adjunk gyermekünknek.

Mit érdemes figyelembe venni a játszóház vásárlásakor?

A játszóház és sátor nagyszerűsége a sokoldalúságában rejlik, akár ötletes szerepjátékhoz, vagy egyszerűen csak egy csendes hely az olvasáshoz (vagy a fiatalabb testvérek elől való meneküléshez). Azonban, ha játszóházat szeretne vásárolni, először is fontoljon meg néhány tényezőt. Természetesen a hely a legnagyobb probléma. Rengeteg kisebb opciót vagy felugró sátrat kínálnak a hazai internetes boltok, amelyek könnyen összecsukhatók kompakt hordtáskákká, de találunk még nagyobbat, tágasabbat, amelyek az idősebb gyerekek számára szintén nyugodt helyet biztosítanak. Az ár továbbra is meghatározó szempont, másrészt pedig a terméket hosszabb távú használat céljából továbbadhatjuk családunk következő generációjának.

Arra mindig figyeljünk oda, hogy ezek a játszóházak zsinórral és kötelekkel vannak ellátva, ezért soha ne hagyjon kisgyermeket felügyelet nélkül bent, és játék előtt mindig ellenőrizze a gyártó biztonsági útmutatásait.

Ha van helye – legyen az a hálószoba vagy egy tágas játszószoba –, a játszósátor remek kiegészítőt jelenthet. Azonnal elbűvölheti a kicsiket a klasszikus sátorforma, a fa keret és a sötét, csillagos éjszakai szövet huzat (számos termékre jellemző), beépített párnázott talppal. Azt vegye figyelembe, hogy legtöbbször a csemeték kényelméért a szülőknek kell dolgozniuk, gondolunk itt a csavarok összeszerelésére vagy magára a játszóház összerakására. Ettől eltekintve a végeredmény egy szuper hangulatos barlang, ahol több gyerek is lefeküdhet, így tökéletes alvási környezetet tesz lehetővé. Mi szülők pedig szintén megnyugodhatunk, illetve kikapcsolódhatunk néhány órára.

Hogyan építsünk fából játszóházat?

A legtöbb esetben a játszóházakat a helyi hatóságok „engedélyezett fejlesztésnek” tekintik, így nincs szükség tervezési engedélyre. Ha azonban kétségei vannak, az a legjobb, ha felkeresi a helyi önkormányzatot, vagy az illetékes irodát.

Hogyan válasszunk helyet a fából készült játszóház számára? Ha fából készült játszóházat szeretne építeni, először válassza ki a helyszínt. Szüksége lesz egy olyan területre, amely:

  • szilárd és egyenletes,

  • jelentős mennyiségű természetes napsütést kap egész nap,

  • minden oldalról könnyen hozzáférhető (karbantartáshoz és tisztításhoz, ha szükséges),

  • látótávolságon belül és ha van lehetőségünk, akkor a kertünkben építsük fel, távol az akadályokat jelentő fáktól.

A játszóháznak is alapot kell biztosítania. Sokféle stílus közül választhatunk - akár fa deszka, járólap vagy öntött beton. Bármilyen termék vásárlásakor az előnyök mérlegelése legyen az első. A játszóház előnyei azok a dolgok, amelyek biztosítják, hogy a választott típus hogyan elégíti ki a fogyasztó szükségleteit, vágyait és elképzeléseit. Ezeket szeretnénk elérni még a döntés előtt.

A játszóházak-és sátrak mellett szóló érvek:

  • Javítja az általános teljesítményt

  • Megteremti a sokoldalúságot

  • Egyszerűen rábízhatja a játszóház sátrait egy játék elvégzéséhez, mivel ezek erre a célra készültek.

  • Segít fenntartani az általános életmódot

  • Nem mindennapi élmény részesei lehetünk

  • A szabad és életteli játék játszva formál, valamint okosít!

Az sem elhanyagolandó tény, hogy a remek szórakozási lehetőség mellett, hívhatjuk barátok és ismerősök gyermekeit szülinapra vagy más ünnepre a játszóházba partyzni.

NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
TOVÁBBI CIKKEK
Gyógyszer vagy placebo: egyre megy, ha hiszünk benne
  Vizsgálatok szerint a placebo tabletták akár ugyanolyan hatásosak is lehetnek, mint...
Az ánizs nagyon népszerű fűszer és ízesítőszer, de számos gyógyászati tulajdonságai miatt is használják
  Az ánizsolaj alkalmazása az aromaterápiában bevált gyógymód, hiszen nemcsak számos...
Tízezer fát ültetnek el tavasszal országszerte! Miért fontos ez ennyire?
  A Településfásítási program keretében 19 megye 364 településén összesen 10 ezer fát ültetnek...
A Schisandra fogyasztása erősítheti az immunrendszert és a májat
  A Schisandrának ismert májvédő hatása mellett erősíti az immunrendszert, növeli a sejtek és...

Címkék