4+1 dolog amit figyelembe kell venned, ha elektromos láncfűrészt vásárolnál

láncfűrész

Egy elektromos láncfűrész a ház körül sokszor nélkülözhetetlen segítőtárs, hiszen legyen szó tűzifa aprításról, barkácsolásról vagy fa kivágásról, ezeknek a gépeknek a használata össze sem hasonlítható a kézzel végzett fárasztó és hosszadalmas munkavégzéssel. Hiszen nem mindegy, hogy milyen minőségben végzed a kemény fizikai munkát. Lássuk, mi mindent kell figyelembe venned ahhoz, hogy megtaláld a számodra tökéletes láncfűrészt!

1, Maga a munkafolyamat

Azzal, ha meghatározod azt, hogy jellemzően milyen típusú munkálatok esetén használnád a láncfűrészt, nagyon nagy mértékben leszűkítheted a kört. Hiszen nem mindegy, hogy a magas területeken elhelyezkedő ágak eltávolítására alkalmas ágvágók között szemezgetsz vagy a tűzifa aprításához is ideális hagyományos verziók között nézel szét. Ezáltal máris nagyban megkönnyítetted a széles kínálatban való eligazodást. 

2, Melyik típus számodra a leghasznosabb?

Valójában ennek megválaszolásához azt a kérdést kell feltenned magadban, hogy jellemzően hol, milyen terepen vetnéd be a gépet. Ugyanis ha például van megfelelő áramforrás a helyszínen, akkor az áramos típusok is szóba jöhetnek, ellenkező esetben viszont a benzines és akkumulátoros verziók között ajánlott szétnézni. Viszont ha esélyed sincs arra, hogy az adott terepen találj egy ideális helyen levő konnektort vagy nem vacakolnál a zsinórra való odafigyeléssel, akkor is szűkítheted a kört. Az akkumulátoros gépek komoly előnye, hogy viszonylag sokáig lehet működtetni egy töltéssel, ráadásul ha van pót akksi kéznél, nem kell megszakítani a munkát akkor sem, ha az első lemerül. A benzinesek viszont jóval könnyebbek, cserébe viszont az aktuális üzemanyag árak nagyban befolyásolják a fenntartási és üzemeltetési költségeit. 

3, Mekkora keretet szánsz rá?

A harmadik legfontosabb kérdés az, hogy milyen árkategóriában gondolkozol, ugyanis bármelyik verzióra is essen a választásod, igen széles skálán mozognak az elektromos láncfűrész árak. Ez természetesen függ a mérettől, a teljesítménytől és a felszereltségtől is. 

4, Mekkora gépre van szükséged?

Szakemberek rendszerint azt javasolják, hogy ház körüli használat esetén ne legyen nagyobb a 30-60 centiméteres verziónál a választott elektromos láncfűrész, ugyanis ennél magasabb kategóriás szerkezeteket már jellemzően a profi szakemberek használnak. Ha te is az ő csoportjukat erősíted, bátran válogathatsz a 70 centimétert meghaladó modellek között. Fontos azonban tudni, hogy a szerkezet méretével együtt a működtetés során keletkező vibráció erőssége is nő, ez pedig azt eredményezi, hogy nehezebb vele bánni és a kevésbé gyakorlott kezek számára még a balesetveszély előfordulása is növekszik. Vagyis érdemes ezeket is mérlegelni a vásárlás során. 

+1. Szerezd be a megfelelő védőfelszereléseket is és légy körültekintő!

Amennyiben a fentiek alapján ráleltél a számodra minden szempontból ideális láncfűrészre, ne feledkezz meg a precíz beüzemelésről és a megfelelő védőeszközök használatáról sem. Ennek lényeges része a használati utasításban szereplő kérések betartása is. De nem szabad megfeledkezni a rendszeres időközönként történő olajozásról, a láncfeszesség ellenőrzéséről sem, amelyek nem csak a munkát könnyítik meg, de az élettartamot is növelik. Fontos emellett a munkavédelmi kesztyű, valamint szemüveg használata is, de sok esetben egy megfelelő lábbeli és speciális ruházat viselése sem árthat.

NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
A prosztata betegségei és gyógymódok a prosztata gyulladás ellen
  A prosztata egy kisméretű, gesztenye alakú mirigy, amely a férfi reproduktív rendszer...
Orvosilag bizonyított a klorofill egészségügyi előnye
  Hallottál már a klorofillról, a növényekben előforduló zöld pigmentről? Tudtad, hogy...
Mi az a kvercetin és miben található meg? Milyen gyógyhatásai vannak?
  A kvercetin egy természetes flavonoid, amely számos gyümölcsben, zöldségben és más növényi...
Miért fontos a nők számára a probiotikum fogyasztása?
  Az egészséges emésztőrendszer alapvető fontosságú az általános jóllét szempontjából, és...

Címkék