4+1 dolog amit figyelembe kell venned, ha elektromos láncfűrészt vásárolnál

láncfűrész

Egy elektromos láncfűrész a ház körül sokszor nélkülözhetetlen segítőtárs, hiszen legyen szó tűzifa aprításról, barkácsolásról vagy fa kivágásról, ezeknek a gépeknek a használata össze sem hasonlítható a kézzel végzett fárasztó és hosszadalmas munkavégzéssel. Hiszen nem mindegy, hogy milyen minőségben végzed a kemény fizikai munkát. Lássuk, mi mindent kell figyelembe venned ahhoz, hogy megtaláld a számodra tökéletes láncfűrészt!

1, Maga a munkafolyamat

Azzal, ha meghatározod azt, hogy jellemzően milyen típusú munkálatok esetén használnád a láncfűrészt, nagyon nagy mértékben leszűkítheted a kört. Hiszen nem mindegy, hogy a magas területeken elhelyezkedő ágak eltávolítására alkalmas ágvágók között szemezgetsz vagy a tűzifa aprításához is ideális hagyományos verziók között nézel szét. Ezáltal máris nagyban megkönnyítetted a széles kínálatban való eligazodást. 

2, Melyik típus számodra a leghasznosabb?

Valójában ennek megválaszolásához azt a kérdést kell feltenned magadban, hogy jellemzően hol, milyen terepen vetnéd be a gépet. Ugyanis ha például van megfelelő áramforrás a helyszínen, akkor az áramos típusok is szóba jöhetnek, ellenkező esetben viszont a benzines és akkumulátoros verziók között ajánlott szétnézni. Viszont ha esélyed sincs arra, hogy az adott terepen találj egy ideális helyen levő konnektort vagy nem vacakolnál a zsinórra való odafigyeléssel, akkor is szűkítheted a kört. Az akkumulátoros gépek komoly előnye, hogy viszonylag sokáig lehet működtetni egy töltéssel, ráadásul ha van pót akksi kéznél, nem kell megszakítani a munkát akkor sem, ha az első lemerül. A benzinesek viszont jóval könnyebbek, cserébe viszont az aktuális üzemanyag árak nagyban befolyásolják a fenntartási és üzemeltetési költségeit. 

3, Mekkora keretet szánsz rá?

A harmadik legfontosabb kérdés az, hogy milyen árkategóriában gondolkozol, ugyanis bármelyik verzióra is essen a választásod, igen széles skálán mozognak az elektromos láncfűrész árak. Ez természetesen függ a mérettől, a teljesítménytől és a felszereltségtől is. 

4, Mekkora gépre van szükséged?

Szakemberek rendszerint azt javasolják, hogy ház körüli használat esetén ne legyen nagyobb a 30-60 centiméteres verziónál a választott elektromos láncfűrész, ugyanis ennél magasabb kategóriás szerkezeteket már jellemzően a profi szakemberek használnak. Ha te is az ő csoportjukat erősíted, bátran válogathatsz a 70 centimétert meghaladó modellek között. Fontos azonban tudni, hogy a szerkezet méretével együtt a működtetés során keletkező vibráció erőssége is nő, ez pedig azt eredményezi, hogy nehezebb vele bánni és a kevésbé gyakorlott kezek számára még a balesetveszély előfordulása is növekszik. Vagyis érdemes ezeket is mérlegelni a vásárlás során. 

+1. Szerezd be a megfelelő védőfelszereléseket is és légy körültekintő!

Amennyiben a fentiek alapján ráleltél a számodra minden szempontból ideális láncfűrészre, ne feledkezz meg a precíz beüzemelésről és a megfelelő védőeszközök használatáról sem. Ennek lényeges része a használati utasításban szereplő kérések betartása is. De nem szabad megfeledkezni a rendszeres időközönként történő olajozásról, a láncfeszesség ellenőrzéséről sem, amelyek nem csak a munkát könnyítik meg, de az élettartamot is növelik. Fontos emellett a munkavédelmi kesztyű, valamint szemüveg használata is, de sok esetben egy megfelelő lábbeli és speciális ruházat viselése sem árthat.

NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
TOVÁBBI CIKKEK
Gyógyszer vagy placebo: egyre megy, ha hiszünk benne
  Vizsgálatok szerint a placebo tabletták akár ugyanolyan hatásosak is lehetnek, mint...
Az ánizs nagyon népszerű fűszer és ízesítőszer, de számos gyógyászati tulajdonságai miatt is használják
  Az ánizsolaj alkalmazása az aromaterápiában bevált gyógymód, hiszen nemcsak számos...
Tízezer fát ültetnek el tavasszal országszerte! Miért fontos ez ennyire?
  A Településfásítási program keretében 19 megye 364 településén összesen 10 ezer fát ültetnek...
A Schisandra fogyasztása erősítheti az immunrendszert és a májat
  A Schisandrának ismert májvédő hatása mellett erősíti az immunrendszert, növeli a sejtek és...

Címkék