3+1 kiemelt előnye annak, ha fogaid egyenesek

fogszabályozásAz egyenes és rendezett fogsor nem csak esztétikai szempontok miatt fontos, hanem a szájüreg és emésztőrendszerünk egészségére is jelentős hatással van. Fontos, hogy megértsük miért érdemes fogszabályozásra adnunk a fejünket és milyen egészségügyi problémákat kerülhetünk el ennek köszönhetően.

Ha azon gondolkozok, hogy fogszabályozásra adod a fejed, akkor a legjobb cikket olvasod. Ugyanis megismerhetsz néhány kiemelt egészségügyi előnyt ennek köszönhetően. A fogszabályozás Budapesten különösen népszerű, de bárhonnan is olvasod a cikket egy profi szakember minden kérdésre fog tudni válaszolni!

#1: Fogaid sokkal könnyebben tisztíthatóak lesznek


Az egyenes és rendezett fogsort sokkal könnyebb tisztítani. Rosszul elrendeződött fogak esetén sokkal gyakoribb a megrekedt ételmaradékok miatti a fogszuvasodás, amely utána a lyukas majd az elveszített fogak következnek. A megfelelően elrendezett fogsor tisztítása fogkefével és fogselyemmel is sokkal egyszerűbb, ezáltal pedig a későbbi fogorvosi problémák is elkerülhetőek.

#2: Hamarabb veszítheted el fogaidat


A nem rendezett fogsor egyik nagy hátránya, hogy egyes fogak nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. Az idő előrehaladtával a fogak elvesztése normális jelenség, azonban a nagyobb igénybevételnek köszönhetően hamarabb búcsúzhatunk tőlük, mint szeretnénk. A korrigálás után ez a probléma megszűnhet és akár hosszú éveket adhatunk még fogainknak. Márpedig ez fontos egy budapesti kutyatrénernek, egy irodai munkatársnak, de egy bolti dolgozónak is!

#3: Javítja az emésztést


A fogszabályozás harmadik nagy előnye, hogy javítja az emésztést. Az egyik legfontosabb dolog a megfelelő emésztéshez a jól megrágott étel. Jól elrendezett fogsornak köszönhetően a száj izmai és a szövetek jobban tudnak működni, így megelőzhető számos emésztőrendszeri probléma.

#+1: Előzd meg az állkapocs fájdalmat


A rosszul elrendezett fogakkal rendelkező páciensek egyik leggyakoribb panasza az állkapocsfájdalom. Nem ritka azonban a fejfájás, migrén vagy a merevség megjelenése rágás közben. Ezek a problémák mind elkerülhetőek a fogszabályozásnak köszönhetően.

NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék