5 jel, hogy itt az ideje felülvizsgáltatnod a mellimplantátumodat

mellnagyobbítás, mellimplantátum

Sokan azt gondolják, hogy a mellimplantátumok örök életre szólnak, de akik rendelkeznek is vele, remélhetőleg tudják, hogy bizonyos időközönként cserélni kell őket, illetve rendszeresen ellenőrizni is kell, hogy minden rendben van-e. Az idő múlása mellett, milyen jelek utalhatnak arra, hogy szükség van a mellimplantátum lecserélésére? Mutatunk 5 árulkodó jelet!

#1. A mellimplantátumok fájdalmat vagy kényelmetlenséget okoznak

A fájdalmas vagy kényelmetlen implantátumok számos olyan problémát jelezhetnek, amelyek mellimplantátum felülvizsgálatát igényelnek, beleértve a tok kontraktúráját, a sérült nyirokcsomókat, a szeróma kialakulását, az idegek becsípődését vagy az implantátum rossz elhelyezését. Sőt a fájdalom annak a jele is lehet, hogy az implantátum megrepedt vagy szivárog. Még ha nincs is súlyos fájdalmat okozó probléma, a kényelmetlenség is könnyen megzavarhatja a mindennapokat, különösen akkor, ha a használt implantátum túl nagy vagy rosszul volt behelyezve. Az októl függetlenül a tartós fájdalom vagy irritáció nem normális következménye a mellnagyobbító műtétnek, amennyiben te is ilyet észlelsz, keresd fel a plasztikai sebészedet!

 

#2. A mellimplantátum elszakadt

Az implantátum megrepedését okozhatja hirtelen, erős fizikai nyomás (például autóbaleset), vagy az implantátum héjának öregedése és gyengülése. Ezzel szemben a szilikon implantátumok repedései ultrahang vagy MRI nélkül nem diagnosztizálhatók, mivel az implantátum belsejében lévő viszkózus szilikongél lassan szivárog. Bár a mellimplantátum megrepedése nem jelent életveszélyes vészhelyzetet, fontos a sérült implantátum eltávolítása, hogy megelőzzük a fertőzést.

 

#3. A mellimplantátum mozog

Normális, hogy a mellimplantátumok idővel kissé más pozícióba rendeződnek. Nem normális, hogy az implantátumok drámaian más helyre költöznek. Az implantátumok oldalirányú elmozdulása (az implantátumok túlságosan távolodnak a mellkas középvonalától) előfordulhat, ha az implantátum zseb túl nagy. Míg a mellkas közepén összeolvadó implantátumok egy ritka szövődmény, amelyet akkor okoznak, ha túl sok szövetet távolítanak el a szegycsont közelében, ami viszont a mellek közötti izom leválását okozza. Néha nehéz észrevenni az elmozdulást, ezért fontos rendszeres ellenőrző vizsgálatokra járni!

 

#4. A mellimplantátum alakja megváltozott

Az implantátum alakja megváltozhat, ha az implantátum megreped, elmozdul, elfordul, leereszkedik, tehát ilyenkor is érdemes vizsgálatra menni. Az implantátum alakjának változása általában aszimmetrikusan történik, vagyis az egyik vagy a másik mellben. Még ha mindkét implantátum alakja megváltozik, előfordulhat, hogy nem változnak ugyanúgy. Ez az aszimmetria orvosilag nem kockázatos, de jelentős érzelmi stresszt okozhat a betegeknek, és nagyon megnehezíti a megfelelő melltartók és ruházat megtalálását.

 

#5. Elégedetlen vagy a mellméreteddel

Bárcsak visszacsinálhatnád? Bárcsak kisebb méretet választottál volna, vagy mégis az eggyel nagyobbat! Ha módosítani szeretnéd az implantátumok méretét, a legtöbb orvos azt javasolja, hogy várj körülbelül egy évet a kezdeti műtét után, mielőtt folytatná, ez idő alatt a tested is regenerálódik, az implantátumok is végleges helyzetbe kerülnek, és te is megbarátkozhatsz a helyzettel. Ha szeretnéd ezt elkerülni, akkor a legjobb választás a mellnagyobbítás Budapesten, a Bónusz Plasztikai Sebészeten, ahol virtuálisan már a műtét előtt magadon láthatod az eredményt a legújabb 4D-s virtuális valósás szimulátor segítségével!

NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a nyári szabadidőnkből?
Ahogy a nap sugarai egyre melegebben simogatják a bőrünket és a természet újraéled, úgy...
A prosztata betegségei és gyógymódok a prosztata gyulladás ellen
  A prosztata egy kisméretű, gesztenye alakú mirigy, amely a férfi reproduktív rendszer...
Orvosilag bizonyított a klorofill egészségügyi előnye
  Hallottál már a klorofillról, a növényekben előforduló zöld pigmentről? Tudtad, hogy...
Mi az a kvercetin és miben található meg? Milyen gyógyhatásai vannak?
  A kvercetin egy természetes flavonoid, amely számos gyümölcsben, zöldségben és más növényi...

Címkék