Te is lehetsz természetgyógyász!

természetgyógyászat

Mostanság egyre többször halljuk a természetes, organikus, bio szavakat különböző kontextusban. Talán még gyakrabban, mint eddig bármikor, és ez egyáltalán nem véletlen. A felgyorsult, stresszel-teli világban egyre többen kezdik felismerni, hogy az egyetlen, hosszú távon is fenntartható út a természetesség útja. Mit jelent ez a gyakorlatban? Minél inkább harmóniában élünk a természettel, minél inkább figyelünk szervezetünk jelzéseire, belső hangjaira, annál jobban érezzük magunkat. Így volt ez több ezer évvel ezelőtt, és így van ez ma is, csak a minket érő rengeteg inger közepette, sokan hajlamosak megfeledkezni erről. Épp ezért a természetgyógyászokra nagyobb szükség van, mint eddig bármikor a történelem során.

Szerencsére a téma és a szakma iránt érdeklődők száma folyamatosan növekszik. Persze, jogosan merülhet fel a kérdés, hogy vajon miért lesz valaki természetgyógyász?

Ennek számos oka lehet, de az első és legfontosabb a segíteni akarás. A naturopátia mesterei a világ minden táján arra törekednek, hogy ne kizárólag a problémára fókuszáljanak, hanem az egész embert kezeljék.

Tanácsaikkal segítenek megtalálni a helyes utat, mellyel megteremthető a testi-lelki egyensúly. Ugyanis a megoldás mindenkiben ott van!

A természetgyógyászok az emberi szervezet veleszületett, öngyógyító képességét igyekeznek aktiválni különféle természetes, non-invazív terápiákkal.

A másik leggyakoribb ok a rugalmas karrier iránti vágy. Mit jelent ez a gyakorlatban? Az okleveles természetgyógyászok dolgozhatnak például klinikákon, kórházakban részmunkaidőben, vagy akár szabadúszó vállalkozóként is, saját praxisban.

Természetesen vannak olyanok is, akik saját, alternatív gyógymódokkal kapcsolatos, pozitív tapasztalat miatt fordulnak a természetgyógyászat felé.

Ha Te is azok közé tartozol, akik szeretnék bővebben beleásni magukat a természetgyógyász szakma rejtelmeibe, és szeretnél olyan elméleti és gyakorlati tudásra szert tenni, amit a mindennapi életben is kamatoztathatsz, akkor jó hírünk van! Megtaláltad, amit kerestél!

Kinek való a természetgyógyász képzés?

A természetgyógyász képzéseken szép számban képviseltetik magukat már gyakorló természetgyógyászok, védőnők, életvezetési-, és dietetikai tanácsadással foglalkozó szakemberek, egészségügyben dolgozók, de a tanfolyam akár személyi edzők, masszőrök, sőt fogászati ellátásban tevékenykedők számára is jó választás lehet.

Mindemellett olyanok számára is hasznosnak bizonyulhat a kurzus, akik saját magukon és szeretteiken szeretnének segíteni a megszerzett tudást felhasználva.

Ki jelentkezhet a képzésre?

A természetgyógyász tanfolyamra bárki jelentkezhet, aki szeretné bővíteni tudását a témában, és akit érdekelnek az emberi test öngyógyító mechanizmusai.

Fontos, hogy bár a képzést mindenki elvégezheti, az Egészségügyi-, valamint a Természetgyógyász modulhoz követelmény az érettségi vizsga megléte. Érettségi vizsga nélkül állami vizsga nem tehető, és a modulok elvégzését igazoló dokumentum sem adható ki.

Minden sikeres vizsgázó kap egy Felnőttképzési Központ által kiállított igazolást, amely igazolja a tanfolyam elvégzését, továbbá egy angol-magyar nyelvű tanúsítványt is jár az igazolás mellé, mellyel „Gyógyító Aromák Tanácsadójaként” tanácsadói tevékenységet folytathat.

Miért érdemes elvégezni?

Az Ezokurzus Képzési Központnál mindenki megtalálja a számára legkedvezőbb képzési struktúrát. A természetgyógyász kurzus online és Budapesten, személyes részvételt igénylő rendszerben is elvégezhető.

Az intézmény több, mint húsz éves működése során több ezer sikeres vizsgázónak nyújtott lehetőséget karrierje bővítéséhez, vagy éppen saját vállalkozás indításához.

Szeretnéd bővíteni meglévő tudásod, vagy saját vállalkozás indítását tervezed, mert szeretnél új életet kezdeni természetgyógyászként, hogy végre a magad ura lehess? Az Ezokurzus Képzési Központ tárt kapukkal vár, jelentkezz még ma!

természetgyógyászat

A természetgyógyászattal orvosnak kellene foglalkoznia, nem a suszternek vagy a fodrásznak megtanulni
  Az életben minden probléma egy feladat, amit meg kell oldanunk a teljesség felé. Tehát a betegnek nem a testét, hanem a lelkét kell gyógyítani – vallja...
TOVÁBB
Süllyed a gyógyszeripar és az orvosok hitele is zuhanóban van
  Amerikáról példát vehetünk, egyes államaiban a természetgyógyászok jogosultságot kaptak az ellátásra. Adhatnak beutalókat, jóformán alig különböznek...
TOVÁBB
Természetgyógyászat – természetes gyógyászat otthon
  A természetgyógyászat az ember természetes öngyógyító képességének segítésével és a természetben megtalálható anyagok gyógyító hatásaival,...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék